Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-19, 02:38 AM   #101
wingsiu11
Junior Member

註冊日期: Jul 2011
3DS Friend Code4871 5847 8146
...................................................................

此篇文章於 09-08-19 02:45 AM 被 wingsiu11 編輯。
wingsiu11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 10:18 AM   #102
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
之前皮卡丘單野都係咁, 之後發展如果?
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 10:59 AM   #103
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
之後香港用英文叫pikachu
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 11:01 AM   #104
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
跟我講一次:
佢叫做: 比. 卡. 超.

舊 09-10-19, 11:02 AM   #105
CCemi

註冊日期: Dec 2003
其實呢, 先唔好講政唔政治
攪左咁多日圖都冇張, 咁係咪代表只係老吹?

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 11:06 AM   #106
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
憑你地抵制TVB就會執咩,唔好笑死人喇
根本裡裡外外全部自己人,共產黨特色黎

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 11:10 AM   #107
真!DC
Banned User
奉行我道

“唔好激嬲共產黨
共產黨冇得鬥”

萬丈高樓從地起
幾小既野都要做
由手機版發出
舊 09-10-19, 11:21 AM   #108
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: frankylui 查看文章
蘇聯/納粹之所以形成實體,正正就係因為好多人覺得自己做乜都無用,自己係廢柴,逆來順受有屎食屎有飯食飯

https://lihkg.com/thread/1189000/page/1

引用:
大家有冇覺得有一班人好鍾意無限loop以下嘅論點呢?

香港冇救,做任何嘢都係on9,香港人唔buy你個套,你喺少數,你想做嘅已經做過而且冇用,唔好再發夢。

港女係雞,港男係狗,港女幼稚,港男孱弱,港女淨係識錢,港男淨係識怨。

遊行唔夠激進,激進會入獄抵死,嗌口號係今天我,請願信係打飛機,出聲名係嘴炮,街站係柒,演講係無人理,街頭衝突係犯法抵死。

港獨冇可能,搵外國就係人哋唔會理你,搵台藏回獨合作亦都係人哋唔會理你,講願景就話你無條件,講條件就話你無計劃,講計劃就話你無願景,出國就係消失,留港就係弱智,發言就係鍵盤,做嘢就睇唔到,或者冇用。

要返工不了,天氣熱不了,落雨不了,天氣凍不了,冇錢不了,有錢不了。

窮撚生仔有害,有錢佬生仔都有害,中國人移民生成竇唔理。

老人家係廢老,中年人係廢中,年輕人係廢青,總之成個香港都廢。

快啲移民,香港冇救,留喺到係低能,好嚮往外國,人哋有樓你冇,人哋有錢你冇,快啲移民。

================================

1970年,蘇聯KGB特工Yuri Bezmenov叛變(無中譯,Google譯做 尤里·貝茲諾夫),投靠美國,並公開蘇聯情報部門顛覆敵對國家社會嘅方法。由道德敗壞開始,令到寫個社會感到無助,唔團結,冷感,撕裂,以致崩潰,不戰而敗。呢套理論有學名,叫「顛覆」Subversion,而達到顛覆嘅行爲,就叫做 active measures / активные мероприятия。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 11:50 AM   #109
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: CCemi 查看文章
其實呢, 先唔好講政唔政治
攪左咁多日圖都冇張, 咁係咪代表只係老吹?
唔好話圖
想搵一個肯定自己係CCTVB睇到老任廣告既人都冇

引用:
作者: frankylui 查看文章
CCTVB遲早會變亞視末期狀態
到時佢會唔會執視乎有冇代替品
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 12:43 PM   #110
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
騰訊成立新公司擬與任天堂合作有關

據內媒消息,騰訊(00700)成立一間公司,名為「上海騰任科技有限公司」。該公司與經營範圍包括電子產品設計與開發、遊戲遊藝設備銷售等。

「上海騰任科技有限公司」註冊資本300萬元人民幣,由騰訊科技(深圳)100%持股,法定代表人為王波。市場猜測,從公司名稱「騰任」、經營業務來看,該公司料與和任天堂合作有關。
早前,騰訊宣布和任天堂合作,將在中國代理發售任天堂Switch主機。(sl)

老任變騰任
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 01:07 PM   #111
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Alpha2 查看文章

據內媒消息,騰訊(00700)成立一間公司,名為「上海騰任科技有限公司」。該公司與經營範圍包括電子產品設計與開發、遊戲遊藝設備銷售等。

「上海騰任科技有限公司」註冊資本300萬元人民幣,由騰訊科技(深圳)100%持股,法定代表人為王波。市場猜測,從公司名稱「騰任」、經營業務來看,該公司料與和任天堂合作有關。
早前,騰訊宣布和任天堂合作,將在中國代理發售任天堂Switch主機。(sl)

老任變騰任
都話對硬號入座架啦
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 01:15 PM   #112
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
3百萬人仔可以食到任記邊個部門?
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 01:17 PM   #113
CCemi

註冊日期: Dec 2003
我睇哂連登個TOPIC, 都只係話有消息落左廣告係MY TV SUPER
但到而家根本乜實質野都睇唔到, 老任FB就比人洗得勁
即係又係冇FC既資料啦

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 01:44 PM   #114
wsx360
Game Master

引用:
作者: Alpha2 查看文章

老任變騰任
又一奶共證明

任豚要改名做共豚

此篇文章於 09-10-19 01:52 PM 被 wsx360 編輯。
舊 09-10-19, 05:03 PM   #115
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
某家打手先會叫人反任
任粉根本唔會理

本身班打手就無幫襯開所以影響力係零
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 07:51 PM   #116
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: Kain 查看文章
某家打手先會叫人反任
任粉根本唔會理

由手機版發出
又唔好講到你可以代表所有任天堂fans,我自己都係老任fan,但都唔會想佢喺CCTVB落廣告,
我冇睇CCTVB好多年所以唔知今次真定假,不過有冇都好,造成今時今日咁多港豬,CCTVB係其中一個最大原因,
而廣告係CCTVB主要嘅收入來源,所以市民抵制相關嘅牌子係好合理,
加上從部份公司肯聽民意撤銷佢地喺CCTVB嘅廣告當中可以睇到呢啲活動或多或少有佢嘅效果.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 08:19 PM   #117
wing
格鬥低手

引用:
作者: Kain 查看文章
某家打手先會叫人反任
任粉根本唔會理

由手機版發出
點解老任fans一定要無條件支持老任? 唔可以有不滿? 老老實實, MS / SONY/老任三大遊戲機品牌之中, 最唔重視香港市場, 對香港玩家最hea就係老任, 咁多年來一直都冇變.

舊 09-10-19, 08:29 PM   #118
真!DC
Banned User
奉行我道

索尼攪好多中文化,但成日行貨用英文版攪到成日冇日語語音好不滿架我
寧願佢ps3年代咁唔好攪咁多野
由手機版發出
舊 09-10-19, 08:59 PM   #119
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
索尼攪好多中文化,但成日行貨用英文版攪到成日冇日語語音好不滿架我
寧願佢ps3年代咁唔好攪咁多野
由手機版發出
但好多人情願佢用美版做行貨, 因為聽得明, 睇得明囉. 而且日版同港版同區, 你如果要日文其實可以買日版.

舊 09-10-19, 09:08 PM   #120
wsx360
Game Master

引用:
作者: wing 查看文章
點解老任fans一定要無條件支持老任? 唔可以有不滿? 老老實實, MS / SONY/老任三大遊戲機品牌之中, 最唔重視香港市場, 對香港玩家最hea就係老任, 咁多年來一直都冇變.
老老實實,老任係香港俾人鬧最多
老任fans一樣會鬧
高登/連登經常見到

唔通一定要打手式反任先萛對老任有不滿?
舊 09-10-19, 09:18 PM   #121
wing
格鬥低手

多年來, 三間廠都有俾人不同程度咁鬧, 但講到鬧得甘, 我諗老任唔會甘得過呢一代MS(雖然老任依家仍然做得差過MS). 我又唔明點解老任fans一見人地鬧得甘D就一定話人地打手式咁鬧.

舊 09-10-19, 10:03 PM   #122
wsx360
Game Master

多年來,有班鬧老任既人來來去去都係講 低B幼稚game,食老本,抄冷飯
好多都係純粹謾罵
雖然呢D言論無意義,但係一定有班人keep住做
我唔係話個班人一定係打手,但係佢地做緊打手做既野

而XB1已經冇人理
係連登出post鬧XB1都好少人回
舊 09-10-19, 10:31 PM   #123
wing
格鬥低手

引用:
作者: wsx360 查看文章
多年來,有班鬧老任既人來來去去都係講 低B幼稚game,食老本,抄冷飯
好多都係純粹謾罵
呢D就算喇, 真係有玩果D, 一見鬧呢三樣就知果班友根本唔知幾耐冇玩過老任game.
不過其實有D鬧MS同鬧sony, 咪何嘗唔係唔知有冇玩過.

舊 09-10-19, 10:55 PM   #124
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: wing 查看文章
要支持咪唔好打機囉咁

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
又唔好講到你可以代表所有任天堂fans,我自己都係老任fan,但都唔會想佢喺CCTVB落廣告,
我冇睇CCTVB好多年所以唔知今次真定假,不過有冇都好,造成今時今日咁多港豬,CCTVB係其中一個最大原因,
而廣告係CCTVB主要嘅收入來源,所以市民抵制相關嘅牌子係好合理,
加上從部份公司肯聽民意撤銷佢地喺CCTVB嘅廣告當中可以睇到呢啲活動或多或少有佢嘅效果.
我唔係任粉囉
都係講客觀事實
邊有人會咁大聲講得出機都唔打
咪又係平時果班喪粉

此篇文章於 09-10-19 10:59 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 11:22 PM   #125
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
老任香港賺唔到我嘅錢,日本老任先賺得到,所以冇影響。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「香港問題,香港解決」口號違憲 凍檸茶 ~清談館~ 21 01-15-15 10:11 AM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 11:47 PM

手機版 | APP版