Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-28-22, 03:38 AM   #1376
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Killing Eve S4 上咗,暫時只有頭兩話。完咗再講。

舊 04-18-22, 02:39 PM   #1377
肉羊哩咖
griffin611

Killing Eve S4,全 8 話。總結:爛~

開頭幾乎將所有主角嘅處境都重置咗,都無所謂嘅,但係編劇好似好隨意安排兩位主角嘅發展,尤其係 Villianalle 無晒前三季嘅神彩,反而 Carolyn 寫得最穩陣最好睇;加入咗新角都寫都唔知佢想點,好嘥時間。

最後兩話先難頂,明知要收檔,都仲拖拖拉拉,好多嘢都監粗去,可能啲觀眾著重兩位主角嘅關係會幾滿意,可惜個故仔完得太急,心諗「吓?就咁完?」,有人話係至 GoT 以嚟最差嘅結局,本人無睇 GoT 未能比較。

舊 05-27-22, 06:22 AM   #1378
肉羊哩咖
griffin611

八九十年代都相當之紅,鍾意改篇人哋啲名曲嘅 “Weird Al” Yankovic, 開拍自傳~ 由 Harry Potter 個演員 Daniel Radcliffe 演 Weird Al! 今年秋季 Roku 上

部份「名作」:
Like a Surgeon -> Like a Virgin
Eat it -> Beat it
Fat -> Bad
Someone rides the Bus -> Someone bites the Dust
The Saga Begins -> The American Pie (按:一首歌掫要晒成部 SW:TPM,勁正)
https://youtu.be/hEcjgJSqSRU

舊 06-17-22, 01:33 PM   #1379
肉羊哩咖
griffin611

睇咗條廣告話 6月呢度會有 Paramount+,而香港就出年,最重要嘅收幾銀未知,啲嘢費事開個新樓,實在太多台,放住嚮度先。

咁啱,史太龍做電視?!幕後人馬都好猛,好有《人在江湖》陣味,11月。

此篇文章於 06-17-22 01:41 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-22, 06:00 PM   #1380
肉羊哩咖
griffin611

Owen Wilson 似乎少做喜劇,接多咗比較正經嘅角式,呢套 Secret Headquarter 好似 Iron Man + Adam Project,8 月 12:

條片似乎講晒成套故仔~

舊 08-05-22, 02:12 AM   #1381
肉羊哩咖
griffin611

奇洛里維 C 首次担剛電視劇,Devil in the White City 由小說改編,畀 Leonardo DiCaprio 買咗版權好耐,而家搵埋馬田士高斯監製,奇 C 會演一名十九世紀末嘅美國建築師。會上 Hulu,但未知幾時,亦唔知會唔會上埋 D+。

https://variety.com/2022/tv/news/kea...lu-1235332825/

舊 08-10-23, 04:07 AM   #1382
肉羊哩咖
griffin611

Winston 前傳,講 70 年代嘅紐約,有予告:

舊 08-10-23, 06:07 PM   #1383
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Winston 前傳,講 70 年代嘅紐約,有予告:
"we need guns, lots of guns"

會唔會有其他奇洛reference?

會唔會有防彈西裝?

舊 08-10-23, 06:39 PM   #1384
肉羊哩咖
griffin611

防彈西裝嘛,冇就會刺激啲。中間啲動作場面,尤其樓梯嗰幾節,教人期待。

舊 09-27-23, 05:27 AM   #1385
肉羊哩咖
griffin611

The Continental 第一回,世界觀設定為主,粒幾鐘帶出主要角式,但不乏精彩打鬥,好有 JW 風,絕對暴力無就住,富時代感嘅歌曲都正,借有個差人講到少少「地下秩序」係點,希望之後會講多啲。一句到尾都係個復仇故事;攝影方面用好黃同藍嘅成色,鍾唔鍾意好睇口味。男主角好有老版 Winston 個格,期待。

呢度有露點鏡頭,敬請家長留意~

舊 10-05-23, 02:54 AM   #1386
肉羊哩咖
griffin611

The Continental 第二回,叫做做到「承先啟後」,接住前頭一回嘅餘波,主角側亦開始「做嘢」,同一時間,啲大玩家繼續做「塘邊鶴」,等抽水⋯⋯除咗某個差人唔知佢想到邊,大致個主線都坐定定等開波。

雖然咁講,啲動作場面都唔係太差,啲女角都有得發揮,貨車嗰度極之正。

舊 10-07-23, 05:41 AM   #1387
肉羊哩咖
griffin611

The Continental 最終回:成粒半鐘咁長,成套電影咁上下,預咗會係場大戰,不過佔成三份二時間,有啲拖嘅感覺,但對住某啲中型 boss 就幾好睇,但又未到第一話嘅情度,而踢館嗰場有啲搵戲嚟做嘅感覺。結局有兩個少少出人意表 -- 好似某角個動機終於扭出嚟,而 High Table 條線最後點收科。

整體上中上。

如果想知電影版有冇演員客串?

答案係無。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:26 PM

手機版 | APP版