Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-19, 11:44 AM   #1
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
Top Gun: Maverick (2020) Tom Cruise Top Gun2

https://www.youtube.com/watch?v=qSqVVswa420
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-19, 12:11 PM   #2
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
叫做預告但完全唔知套戲講乜,開頭以為係 Star Wars IX 條 teaser, 對白都唔多,似 teaser 多啲,一嚟仲有成年有多先上,二嚟得罪講句,揸 F/A-18E 型極有限,所以要係狂開 sonic boom,如果係 Su-27 系嘅,玩好嘅嘢多啲;無計所以最尾都係請返 F-14 出嚟晒一下。

不過咁,以今時今日拍攝技術,可以第一身感受到揸嗰陣係點,對無乜睇開咁多年嚟相關片嘅朋友,都幾新鮮嘅~ 留意到有一個 shot 見到高空駕駛服,似乎留咗一手。個人就無乜期待。

(細聲)老細,套戲名係 Top Gun: Maverick 噃~

舊 07-19-19, 01:47 PM   #3
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
史上第一個,電影同現實一齊變老 30 歲既角色

現時美海軍主力仍然係 F/A-18,算係合理既。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-19, 12:22 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

聽 YouTube 啲評家講,同上一部最大嘅分別嘅係,啲機艙鏡頭係阿湯伯親身上陣揸嘅,唔知堅定流,見佢而家啲 MI 片入面啲動作,完全唔錫身咁去拍,心諗就算佢肯,軍方畀唔畀㗎?呢啲唔係揸鎗跳樓咁「普通」噃。

舊 07-20-19, 12:46 PM   #5
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
高空駕駛服可能係NASA 試低音爆超音速飛行劇情

https://www.youtube.com/watch?v=P6TNSSgh_3Q

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-19, 04:35 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

Top Gun 教官點睇條片?

基本上講大致佢係點拍,有冇乜唔係真實嘅嘢,好似海軍機師未必有個咁嘅葬禮;亮點係:湯伯好可能坐係 F/A-18F 後座扮揸,前座嗰位先係真機師;二來編隊飛嘅 shot,啲機內側嘅唔係對空飛彈,係精確炸彈,可能係「軍事任務」中;三嚟係現實世界除咗伊朗,再無 F-14 服役,不過本人覺得上一部都係玩架空世界,有 MiG-28 嘅,召返架 F-14 出嚟唔奇,除非佢走去玩「火狐」~~~

舊 12-16-19, 09:53 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

新預告到!

舊 02-03-20, 01:25 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

Super Bowl 小預告:

舊 04-03-20, 02:45 AM   #9
肉羊哩咖
griffin611

另一套要推遲:要去到今年聖誕節。

舊 05-06-20, 05:55 PM   #10
王小虎

註冊日期: Apr 2002
唔想特登開題目,news話Tom Cruise開新戲會喺國際太空站拍,話會聯同Space X太空運輸公司,唔知要飛幾多人上去?
https://deadline.com/2020/05/tom-cru...od-1202925849/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-20, 07:48 PM   #11
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 王小虎 查看文章
唔想特登開題目,news話Tom Cruise開新戲會喺國際太空站拍,話會聯同Space X太空運輸公司,唔知要飛幾多人上去?
https://deadline.com/2020/05/tom-cru...od-1202925849/
上太空?過多2年2蚊乘車優惠涵唔涵蓋到㗎
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-20, 02:37 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

(見咁高興,繼續離題)而家連導演都有埋~~~拍 The Edge of Tomorrow 位導演會執導呢套真·太空片~~~
https://deadline.com/2020/05/doug-li...sa-1202943591/

舊 04-13-21, 04:08 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

(悔氣)而家推到去 今年 11月 19號~

舊 04-13-21, 10:51 PM   #14
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
琴日戲院播緊Trailer,7月1日上。

舊 09-03-21, 01:54 AM   #15
肉羊哩咖
griffin611

又再蹆到去出年5月22~~~

舊 03-30-22, 12:32 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

最新予告:5月27上

舊 04-22-22, 09:59 PM   #17
肉羊哩咖
griffin611

最強訓練花絮予告:

是咁的,有前 F/A-18 E/F 機師啲反應片講,睇過個眼罩就知啲演員根本坐嚮後座,並唔係揸住架機。

另有知情/招呼過一眾演員嘅人仕透露,Tom Cruise 飛嚮 4G 以上嘅場口,完全唔掂(啫係有口區),不過唔苛求得咁多,因為講真唔係人人都頂得順 -- 睇啲機師講,入學堂開頭個個都想揸戰鬥機,型吖嘛,但試過啲 G 力嘅利害,大部份人情願走到揸運輸機~

此篇文章於 04-23-22 03:23 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-22, 03:22 PM   #18
肉羊哩咖
griffin611

電影博覽噚日輸到 Paramount,期間播晒全套片 -- 基本上都係讚嘅,話好有 Ghostbuster Afterlife 嘅情懷~~~

舊 04-29-22, 06:08 PM   #19
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
電影博覽噚日輸到 Paramount,期間播晒全套片 -- 基本上都係讚嘅,話好有 Ghostbuster Afterlife 嘅情懷~~~
除左tom cruise, 仲有冇其他舊人?

早幾年睇到原版女主角舊照, 已經又老又肥. 照計佢年紀應該只係同no way home 個aunt may差唔多.

舊 04-29-22, 08:11 PM   #20
肉羊哩咖
griffin611

有!Iceman!!! (唔算劇透掛?)

舊 05-12-22, 04:55 PM   #21
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
因為Lady Gaga唱主題曲先留意到套電影,
另外,見iTunes 1986年果套Top Gun做特價$38,有整返4K畫質。

唔知點解免費電視台重播過1986年版好多次,但都無完整睇過一次…
之前有次Netflix上過架,但又無提供繁體中文字幕。

Lady Gaga - Hold My Hand (From “Top Gun: Maverick”) [Official Music Video]
https://youtu.be/O2CIAKVTOrc
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-22, 05:43 PM   #22
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
戲院上左Poster,5月21,香港全球優先上

舊 05-13-22, 03:15 PM   #23
肉羊哩咖
griffin611

噚日啲影評解禁。一致好評。玩懷舊,絕對滿足到舊客(Danger Zone!!!),Tom Crusie 唔會被迫企埋一邊(咳);玩戰鬥官能刺激,亦拍得非常有真實感。唔係 re-boot,而係一套絕佳嘅續集。

幾個評論不約而同講,搵個最大嘅銀幕睇。飛已訂,好睇嘅會睇 IMAX。

舊 05-13-22, 09:06 PM   #24
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
?

由手機版發出

此篇文章於 05-13-22 09:08 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-22, 10:33 AM   #25
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
巳買21號IMAX, 期待呀

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Top Gun 2 (TBD) | Tom Cruise david 電影版 12 05-25-17 05:26 PM
[西片] Tom Cruise *Oblivion* Official Movie Trailer tallken 電影版 42 04-22-13 10:12 PM
[西片] Valkyrie (華爾基利暗殺行動) : Tom Cruise KIM 電影版 40 03-01-09 05:07 PM
[NDS]Top Gun DS neo2046 手提遊戲機討論版 29 02-01-06 11:53 AM
明珠星期五做湯告魯斯成名作「Top Gun」 何文田作品 Neo Entertainment TREND 3 08-27-03 07:12 PM

現在的時間是 05:32 PM

手機版 | APP版