Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-13, 12:06 AM   #51
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: W!LL 查看文章
笨大
不如出落PSP度o拉
個topic名要改改
なに?PSP
私は迷わず

舊 02-27-13, 12:21 AM   #52
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
有冇人講下好冇玩WWW...
同會唔會好難玩...
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 12:46 AM   #53
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
呢隻太冷門...
我隻入左手但未開黎玩
呃......睇下聽日有冇- -....
提外話: A兄 冇玩擴散了= =?

引用:
作者: Suda 查看文章
原來隻game唔對應3D
呃.......但是D ANIME 得唔得先- -?
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 12:53 AM   #54
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
呃......睇下聽日有冇- -....
提外話: A兄 冇玩擴散了= =?

呃.......但是D ANIME 得唔得先- -?
無玩擴散lu...玩到好悶,近排心情又唔好...

諗緊好唔好放返隻龍珠出去...真係好無心情打機...
不過又晨早訂左先夾硬要...

舊 02-27-13, 01:34 AM   #55
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
唔對應3d佢啲畫面都可以咁雞同咁lag
真係痴線!!!!

舊 02-27-13, 01:47 AM   #56
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
無玩擴散lu...玩到好悶,近排心情又唔好...

諗緊好唔好放返龍珠隻出去...真係好無心情打機...
不過又晨早訂左先夾硬要...
+1...不過又唔捨得唔玩, 之前走去追書買特典-3-

龍珠我頌唸緊買唔買....周圍搵左日唔見有, 熱情減退中-3-
舊 02-27-13, 01:52 AM   #57
jordan123
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
玩法都ok
最差係個畫面
jordan123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 08:48 AM   #58
acpm6
Junior Member

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
+1...不過又唔捨得唔玩, 之前走去追書買特典-3-

龍珠我頌唸緊買唔買....周圍搵左日唔見有, 熱情減退中-3-
我琴日去188都係得一間有, 重要得返last一隻, 玩左一陣覺得個玩法都ok, 好過成日都係出格鬥對戰, 不過真心覺得隻game出係3ds真係浪費左, 隻game冇3D, 影相測戰爭力同讀QR code可有可冇, 不過隻game其實個賣點係放係新原創卡, 唔知幾時先攞到超西3杜拉格斯

舊 02-27-13, 12:05 PM   #59
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
隻GAME係好玩, 吾係一味玩數字遊戲鬥高攻高防
有D互動成份例如:
追擊同變超西個時要捽mon,
timing perfect會有bouns加成除時黎個大反擊
吾同卡TYPE and 指定角色會有特別組合技

唯一不滿真係畫面, 撇下呢個問題只係想一心玩GAME既都值得一玩
同埋我係Expect抽卡而吾係玩完每關派一張卡, 好似無左抽到勁野個種開心感覺
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 12:35 PM   #60
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

終於都係開左黎試,感覺唔錯,玩法係OK既.
故事一路由撒亞人篇打到GT應該都有排玩掛~
仲有女超西用都幾過癮

舊 02-27-13, 12:43 PM   #61
jordan123

玩左個幾鐘頭都未爆撒亞人篇
舊 02-27-13, 12:48 PM   #62
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

大家有無覺得d字矇矇地..?
我用緊LL..
可能真係開發時間太長由DS改左去3DS出...

舊 02-27-13, 12:55 PM   #63
Kenny10071110
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDKeNnYaN_HK
想問個故事跟唔跟原著?
想入tim><
Kenny10071110 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 12:59 PM   #64
jordan123

引用:
大家有無覺得d字矇矇地..?
我用緊LL..
可能真係開發時間太長由DS改左去3DS出...
我細機冇事
舊 02-27-13, 01:30 PM   #65
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
想問下, 冇接觸街機唔熟隻game 卡牌
買來玩會否好難學?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 02:12 PM   #66
jordan123

引用:
作者: 1515 查看文章
想問下, 冇接觸街機唔熟隻game 卡牌
買來玩會否好難學?
應該小朋友都識玩
隻game應該係整比細路玩
唔洗擔心
舊 02-27-13, 03:31 PM   #67
acpm6
Junior Member

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 斯羅 查看文章
隻GAME係好玩, 吾係一味玩數字遊戲鬥高攻高防
有D互動成份例如:
追擊同變超西個時要捽mon,
timing perfect會有bouns加成除時黎個大反擊
吾同卡TYPE and 指定角色會有特別組合技

唯一不滿真係畫面, 撇下呢個問題只係想一心玩GAME既都值得一玩
同埋我係Expect抽卡而吾係玩完每關派一張卡, 好似無左抽到勁野個種開心感覺

我之前都以為可以抽卡, 估唔到隻game真係好似街機咁打一場抽一次, 重有story mode同街機mode基本上一定要打爆一次機, 街機mode抽個d卡係街機版本, story mode係抽3ds版原創卡.....
btw, 估唔到撒亞人篇都玩咁耐, 玩左成晚都未完, 剛抽到銀河戰士, 但要齊5張銀河戰士先可以發動到個技能

此篇文章於 02-27-13 03:35 PM 被 acpm6 編輯。
acpm6 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 03:59 PM   #68
Game Master
ChiHaNa

188 $420.....
頌要得一間=_=
舊 02-27-13, 04:17 PM   #69
jordan123

引用:
作者: acpm6 查看文章

我之前都以為可以抽卡, 估唔到隻game真係好似街機咁打一場抽一次, 重有story mode同街機mode基本上一定要打爆一次機, 街機mode抽個d卡係街機版本, story mode係抽3ds版原創卡.....
btw, 估唔到撒亞人篇都玩咁耐, 玩左成晚都未完, 剛抽到銀河戰士, 但要齊5張銀河戰士先可以發動到個技能
要打埋劇場版
舊 02-27-13, 04:28 PM   #70
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
四個唔同悟空圍1個比達.... 1 round KO , XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 04:52 PM   #71
Vincent King

註冊日期: Oct 2006
難度如何?會唔會太容易?
Vincent King 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 05:14 PM   #72
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: Vincent King 查看文章
難度如何?會唔會太容易?
very easy

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 05:24 PM   #73
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
very easy

畫面好像比pS2時退步了
人物數呢?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-13, 06:25 PM   #74
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
行動判定前後那些停位好似係度loading 咁^^€

舊 02-27-13, 06:37 PM   #75
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: pet3 查看文章
畫面好像比pS2時退步了
人物數呢?
畫面真係麻麻
但人物數應有盡有, 更有好多新創角色
因為呢隻原來係街機來, 所以好有心機做同設計好多新角色
900張卡有排儲
我 昨日 398 在黃金買左, 隻 game 好多龍珠 fans 買, 有貨都俾人掃哂........我都差 D 買唔到
有心買真要搵搵
呢隻除左畫面, 其實都玩得過

此篇文章於 02-27-13 06:49 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
Dragon Ball x One Piece 6402oen 日本動漫畫討論版 33 12-27-06 08:31 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM
DRAGON BALL AF neo2046 日本動漫畫討論版 8 06-03-05 02:25 PM

現在的時間是 10:54 AM

手機版 | APP版