Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-11-21, 07:30 PM   #1776
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
《日本沉沒》玩突然死亡先誇張,而玩到洒狗血同吐便當令人側目~

舊 03-12-21, 07:04 PM   #1777
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
《日本沉沒》玩突然死亡先誇張,而玩到洒狗血同吐便當令人側目~
日本沉沒果啲死法真喺點飲醉都諗唔出⋯⋯
唔喺好接受啲劇本亂派便當

以為睇太平洋機人片無伏,點知又有無厘頭死
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-21, 04:31 AM   #1778
肉羊哩咖
griffin611

報指而家 Netflix 開始揸緊分享密碼嘅問題,佢發覺有人用嚟睇嘅 IP addresss 唔同之類,會電郵個驗証碼畀個元客戶,未能限時前入到個碼會無得睇落去~

舊 03-17-21, 11:18 PM   #1779
肉羊哩咖
griffin611

Love and Monster (2020)

呢套嘢之前睇過啲評論,原來而家先至嚟 Netflix 嘅予告:

4月14,戀愛大過天~

此篇文章於 03-17-21 11:30 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-21, 05:08 AM   #1780
肉羊哩咖
griffin611

傳有機會播《理大圍城》,留意係咪堅嘅。

舊 03-27-21, 03:19 PM   #1781
肉羊哩咖
griffin611

Record of Ragnarok,暫時只見日版 PV,唔知日本以外有冇:

舊 03-31-21, 04:40 PM   #1782
肉羊哩咖
griffin611

Lucifer S5 下半部終於有期 -- 5 月 28 號上!

舊 03-31-21, 11:54 PM   #1783
肉羊哩咖
griffin611

呢套 The Mitchells vs. The Machines 終於有期 -- 4月 30號

舊 04-01-21, 10:35 PM   #1784
肉羊哩咖
griffin611

Ryan Johnson 睇嚟搞咱家嘢,唔再搞 Star Wars(呼),佢套 Knives Out 口碑同票房都唔錯,系列化預咗,點知兩部續集都係由 Netflix 用肆億伍仟万搶咗去~~~ 當真?!
https://variety.com/2021/film/news/n...on-1234941995/

暫時只知第一部主角(前?)占士邦 Daniel Craig 會繼續做其「大偵探」

舊 04-04-21, 07:04 PM   #1785
肉羊哩咖
griffin611

呢個姓金嘅,好玩過係咁射嘢嗰位

Kim's Convenience(金氏便利店?)係套加拿大電視台嘅處境喜劇,Netflix 有加拿大以外嘅播映權。主要講一家四口嘅韓國移民,經營便利店嘅日常,其實入面乜都有 -- 教會、辦公室、街坊、校園、愛情、親情乜都有,分別係多咗好多「韓國」(東亞?)元素。頭兩季比較多社會/文化嘅議題,之後嘅轉咗去玩其他嘢。情節有時幾老套兼迄突,好在算幽默,而啲笑位東亞人睇得明;演員都唔錯,當中以做大仔同事老死兼同屋嘅 "Kimchee" 非常搶戲。

主角一家四口: 做老豆嘅有份客串過 The Mandalorian S2,做新共和國機師。做大仔嘅會主演 Shang-Chi 。(更正)

總結:中上。

而家只有 4 季,啱啱第 5 季完咗之後,搞出呢套嘢嗰兩個兼監製宣怖唔撈而斷尾,基本上無可能復活,搞到好多人話好可惜。連加國總理都「抽水」感謝呢套劇。

此篇文章於 04-04-21 07:15 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-05-21, 11:31 PM   #1786
肉羊哩咖
griffin611

玩出個未來

Not A Game 係套紀錄片,同之前套專講電玩歴史嘅唔同,開頭提少少歴史同遊戲界嘅問題,主要講唔少個案係電玩點改變人生,特別係職業 eSports 同遊戲直播嘅冒起。幾雜吓,有啲幾感人,睇完你會明到個大慨,你跟開嘅其實又冇乜新嘢。

舊 04-07-21, 06:34 PM   #1787
肉羊哩咖
griffin611

異性同殺手二㨂一?梗係揀異性

【舊片重溫】《同行殺機》Collateral 係湯佬同 Jamie Foxx 合演嘅戲。好黑但係咁嘅片種幾有玩味,尤其佢兩個「亦敵亦友」(?)嘅關係,令人諗起《午夜狂奔》Midnight Run。老老實實湯佬個角式幾變態,可惜無法知道湯佬如果成功會點對 Foxx,最後尾先發覺做 Hulk 嘅 Mark Buffalo 嘅有份演出,可惜佢戲份太少無乜作為。

舊 04-09-21, 12:30 AM   #1788
肉羊哩咖
griffin611

極道家事手冊

《極主夫道》動畫版,真人嗰啲,啲老細講過晒,無謂重複。呢套啲「動畫」比例真係少到離譜,似睇漫畫格咁~啲筆蓆去晒邊?

話時話:呢套嘢幾「現實」-- 聽講日本啲黑幫近年被政府打擊得好勁,搞到好唔掂~

舊 04-09-21, 02:46 AM   #1789
肉羊哩咖
griffin611

出年 Sony 啲戲,會跟手上美國嘅 Netflix, 其他嘅地區未定

舊 04-09-21, 03:31 PM   #1790
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Pacific Rim The Black 一邊有少年冒險,一邊有機人大戰怪獸,又係末日世界片。樣樣兼顧到,又要好睇,機人由設定到動作,比得上電影。係爭在個細妹英門配音老咗啲,加上血槳便當隨意派發,其實幾黑。留晒尾有第二季。

總結:好!
岩岩睇左

變左喪屍片咁,人類既敵人始終都係人類

有樣野幾膠既係,起兩兄妹流浪沙漠時,完全唔描寫食物同飲水既問題
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-21, 04:42 PM   #1791
肉羊哩咖
griffin611

老細提到呢個 bug 又啱,初頭仲嗌晒肚餓,跟住又無咗件事。另一套玩末日片格套套都係咁上下梗。

舊 04-13-21, 05:47 AM   #1792
肉羊哩咖
griffin611

消息指會開拍真人版高達!只知係由 Jordan Vogt-Roberts 執導 (Kong Skull Island, Metal Gear Solid),其他乜都未知~ 唔會玩 G-Saviour 呀嘛?!

此篇文章於 04-13-21 05:55 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-13-21, 12:14 PM   #1793
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
拍返Pacific Rim咁上下質素收貨啦
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-21, 11:29 PM   #1794
肉羊哩咖
griffin611

Zack Snyder 套 Army of the Dead 有正式予告:

本人唔好呢味但作為盗寶片咁去睇,好似唔錯。

舊 04-16-21, 01:46 PM   #1795
肉羊哩咖
griffin611

RE:IR 有予告(?):

啲動畫手法好 — 「懷舊」噃~~ 七月上

舊 04-17-21, 10:06 AM   #1796
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
https://m.youtube.com/watch?v=OfMQ-9...ature=youtu.be

全裸監督2 6月24日

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-21, 04:36 PM   #1797
肉羊哩咖
griffin611

呢套無改錯名:真係好雷

Thunder Force 係套超級英雄片,講兩個⋯⋯嚡,好多人踩呢套爛,特登去見識一下。故仔唔合理犯駁都算,好多明明簡單嘅小節,都夾粗拖到你嗌悶,有啲可能係笑位嘅,仲要唔好笑。作為一套超級英雄出身嘅頭卅分鐘,未睇過一套噉「平淡」嘅,結果頂咗一半,跟住首次用 1.5 倍速飛完。

https://www.netflix.com/TITLE/81079259

此篇文章於 04-18-21 04:45 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-20-21, 12:58 AM   #1798
肉羊哩咖
griffin611

Love Death + Robots Vol. 2 五月十四上:

舊 04-23-21, 02:36 AM   #1799
肉羊哩咖
griffin611

宣告咗 Witcher S2、You 同埋 Cobra Kai S4 今年末季上。

而 Mindhunter S3 會復活?!

舊 04-25-21, 10:01 AM   #1800
肉羊哩咖
griffin611

啲蟲再大,都唔夠你⋯⋯肚裡面條咁大~

Love and Monster 舊年有限度上戲院,而家 Netflix 上。故仔係講人類文明被巨大無脊椎生物毀滅,殘剩嘅人類呢埋地底求生。男主角同女友分隔七年,有日因為得知女嘅仲在生決定長途跋涉,返上地面要見女友一面,問題係,男係個見到怪物會驚到無反應嘅「無用鬼」~雖然幾走唔出「末日片」啲套路,主角同配角寫得好,連條狗都好有戲(比起嗰套雷片事旦一件都有格),劇情扭得令人追,間中有驚險又有溫情又有啲笑位。個結局留咗白,可能白得滯。

總結:中上。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:05 PM

手機版 | APP版