Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-16, 07:19 PM   #726
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
唔好掛....
雖然我覺得今集果2個進展得咁快實在係不詳預兆, 而且角色數量咁多可能就係為左要咁d人...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-16, 08:06 PM   #727
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: gingq7 查看文章
唔好掛....
雖然我覺得今集果2個進展得咁快實在係不詳預兆, 而且角色數量咁多可能就係為左要咁d人...
要為主角上位墊屍底

今集風少同孫女突飛猛進~
孫女似乎係扶助丈夫事業的實際類型
而蘋果妹則係浪漫共鳴類

舊 05-30-16, 08:13 PM   #728
W教授

引用:
作者: HakiK 查看文章
蘋果妹d歌夾畫面睇先會昇華
相反美雲同雪露d歌係就咁聽已經洗到腦
JUUNA有把靚聲底
但可能年紀輕、經驗尚淺,
唱起來感覺有點生硬
不似當年May'n一出來便讓人驚艷。

鈴木也不錯,相比中島愛聲音和唱功都較佳
(利申:中島粉絲)

舊 05-30-16, 08:39 PM   #729
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: W教授 查看文章
要為主角上位墊屍底

今集風少同孫女突飛猛進~
孫女似乎係扶助丈夫事業的實際類型
而蘋果妹則係浪漫共鳴類
反正根據前科都會雙飛……雙翼的啦,重要整個30年命的設定重唔係行風君下半生就拜託你的狗血劇?

舊 05-30-16, 09:10 PM   #730
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
紅藍毛已經識比翼雙飛?!!?

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
終於正式開始三角戀了嗎
你指死神o個邊?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-16, 09:40 PM   #731
gingq7

引用:
作者: 尼路 查看文章
反正根據前科都會雙飛……雙翼的啦,重要整個30年命的設定重唔係行風君下半生就拜託你的狗血劇?
F劇場版最後唔係雙飛架, 女王嬴晒

應該唔會"30年命,下半生就拜託你"咁行貨掛...咁同判孫女輸晒無分別,得罪晒2邊喎

而家成日提住30年命, 我反而覺得唔會發生, 個故事亦唔似會講到十幾年後 (更加無理由用後日談整死佢吧)
舊 05-30-16, 10:06 PM   #732
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
紅藍毛已經識比翼雙飛?!!?

你指死神o個邊?
紅藍合體投
飛機同人型分開招
今集係P射

死神Hehehe都好明顯

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-16, 10:12 PM   #733
W教授

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你指死神o個邊?
死神x白騎士x要姐

舊 05-31-16, 12:30 AM   #734
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
JUUNA有把靚聲底
唱起來感覺有點生硬

May'n唱F之前已經唱左好幾年, 雖然果時D歌真係....我唔識欣賞

JUUNA之前有冇其他作品???

舊 05-31-16, 09:40 AM   #735
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
死神x白騎士x要姐
死神x白騎士x隊長 才是正解

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
May'n唱F之前已經唱左好幾年, 雖然果時D歌真係....我唔識欣賞

JUUNA之前有冇其他作品???
就算MACROSS之後May'n啲歌都係麻麻...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-16, 10:01 AM   #736
ゆり

註冊日期: Nov 2004
老實講

美雲角色設定上太有(豐富?)經驗,但JUUNA唱歌唱到棒讀咁,再加上太男人聲,我唔鍾意

鮟鱇魚因為新人關係同真係冇咩經驗關係

同樣配番個對世事冇咩經驗既角色 反而突顯得好好

舊 05-31-16, 01:07 PM   #737
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: fami~yan 查看文章
死神x白騎士x隊長 才是正解

就算MACROSS之後May'n啲歌都係麻麻...
May'n 之後都唔錯啦,佢改名之前果d歌真係....

舊 05-31-16, 01:26 PM   #738
gingq7

其實我由F已經唔明點解其中一個角色要另外搵人唱
如果嫌遠藤/大清水唱得唔好, 點解唔叫may'n / JUUNA做埋CV, 就算呢2個唔肯咪搵多個新人, 反正JUUNA都係新的
舊 05-31-16, 01:38 PM   #739
nqm
Junior Member

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
引用:
JUUNA有把靚聲底
唱起來感覺有點生硬

其實中島我覺得係死係唔夾角色上,佢唱蘭花/蘋果妹果隻天真,細路女既風格真係浪費左

F入面中島冇乜幾首歌啱聽,但佢其他唱番d成熟d,要感情既慢歌就令人幾深刻
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-16, 01:43 PM   #740
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: nqm 查看文章
其實中島我覺得係死係唔夾角色上,佢唱蘭花/蘋果妹果隻天真,細路女既風格真係浪費左

F入面中島冇乜幾首歌啱聽,但佢其他唱番d成熟d,要感情既慢歌就令人幾深刻
見到綠毛我只會諗起not skip movie

舊 06-01-16, 11:19 AM   #741
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
今集編排幾好。

點解Macross唔可以用番美樹本晴彦做人設?
(望向甲鉄城不知幾正!)

舊 06-01-16, 11:59 AM   #742
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唱歌同配音兩樣野黎
識唱未必岩配音
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-16, 12:08 PM   #743
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 小嘉 查看文章
唱歌同配音兩樣野黎
識唱未必岩配音
例如水樹既配音同水樹既唱歌
你懂的

所以分開都不無道理

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-16, 01:14 PM   #744
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: ゆり 查看文章
見到綠毛我只會諗起not skip movie
不是阿部飛行之類嗎?

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-16, 07:52 PM   #745
W教授

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
今集編排幾好。

點解Macross唔可以用番美樹本晴彦做人設?
(望向甲鉄城不知幾正!)
跪求美樹大回歸超時空

舊 06-02-16, 10:02 AM   #746
gingq7

唱歌同配音當然係兩樣野,
但解釋唔倒點解只有一個角色要分開,另外5個唔駛...
舊 06-02-16, 10:47 AM   #747
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
可以反映出各個角色嘅戲份。
小王子都係分開。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 07:22 PM   #748
W教授

引用:
JUUNA把男人婆聱唱歌就夠底氣,
但表現唔到美雲既冶艷。

舊 06-05-16, 10:01 PM   #749
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
AXIA好聽...但點解要咁呀...

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 06-05-16 10:03 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-16, 10:03 PM   #750
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
便當呀

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫[不可劇透]] Key「CLANNAD ~AFTER STORY~」Blu-ray BOX 2011年4月20日発売!丨総合THREAD Vol.3 カズキ 日本動漫畫討論版 234 12-09-14 04:15 PM
細田守「おおかみこどもの雨と雪」2013年2月20日 Blu-ray&DVD 発売決定! money 日本動漫畫討論版 104 04-08-14 02:08 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM

現在的時間是 01:57 AM

手機版 | APP版