Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 08-15-06, 09:41 PM   #1
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
部機成日restart,咩事?

如題,唔知有咩解決方法呢??
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-06, 09:42 PM   #2
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
是否火牛不夠力 定還是overheat~

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-06, 10:33 PM   #3
阿janjan
Junior Member

註冊日期: Sep 2002
除左火牛
底板都會有可能
如果你可以開到部機睇下個底板
你睇下底板上D電容有冇爆
電容爆左會搞到電壓唔隱定
有機會會自己熄機再開
點樣睇電容有冇爆...
睇下電容上面有冇粉
有粉即爆左
阿janjan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-06, 11:48 PM   #4
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: 阿janjan
除左火牛
底板都會有可能
如果你可以開到部機睇下個底板
你睇下底板上D電容有冇爆
電容爆左會搞到電壓唔隱定
有機會會自己熄機再開
點樣睇電容有冇爆...
睇下電容上面有冇粉
有粉即爆左
爆左電容點算?
有無得整?

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 12:24 PM   #5
春雞
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
我都係咁呀
部電腦玩一陣遊戲就會restart
跟住開機個度寫住cpu 61-62度....
我睇過之前既post,已經清洗過入面d塵.但係都唔得
點做好???

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
春雞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-06, 05:25 PM   #6
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
我都係呀..依排情況更為嚴重,成日一開機個畫面(姐係最最最初個下,CHECK個D咩Ram等既)又係等幾分鐘..入去桌面又係等一兩分鐘..之後又好似有幾個唔知咩黎既程式又彈出黎..好煩囉...同埋間唔中就係有時話你部電腦有d問題入唔到windows..咩bios有問題...攪到又boot...一個惡性循環咁...

又怕裝d軟件..等陣攪到成獲泡仲死

但係家下用黎講又冇咩問題

論壇跳轉

現在的時間是 01:26 PM

手機版 | APP版