Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-14-12, 11:56 AM   #2401
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
icic Thx
可以用返舊mic~
我之前買落兩隻都用到~
唔知個新mic d聲會唔會好d呢~

舊 12-14-12, 12:23 PM   #2402
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
另joysound無block ip,我日日用緊
呢個真係好吸引
但歌方面夠唔夠update?

Nintendo3DS
Suda 目前離線  
舊 12-14-12, 12:27 PM   #2403
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: Suda 查看文章
呢個真係好吸引
可以去呢個網度搵歌

http://karaoke.nintendo.co.jp/

いすみ
izumi_chuen 目前離線  
舊 12-14-12, 12:29 PM   #2404
laiho
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
今日收工出旺角睇下咩價,啱就今晚搬佢走!
laiho 目前離線  
舊 12-14-12, 12:35 PM   #2405
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: Suda 查看文章
呢個真係好吸引
d歌多左好多,連上集無既niconico歌今次都有
而且用個pad點歌完全係karaoke feel!!!又快又方便!!!!!
改用hdmi既關系連聲畫都比上集好好多~~~
setting比以前更親切,每個user可以set定自己鍾意既style(echo,大細聲修正,rock,pop...etc)
就我而言淨係個joysound都值得出機

舊 12-14-12, 12:41 PM   #2406
izumi_chuen

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
d歌多左好多,連上集無既niconico歌今次都有
而且用個pad點歌完全係karaoke feel!!!又快又方便!!!!!
改用hdmi既關系連聲畫都比上集好好多~~~
setting比以前更親切,每個user可以set定自己鍾意既style(echo,大細聲修正,rock,pop...etc)
就我而言淨係個joysound都值得出機
今集個點歌系統真係一流, 反應超快,
Wii 版我用3DS 個專用SOFT 黎點歌慢到爆炸

いすみ
izumi_chuen 目前離線  
舊 12-14-12, 01:09 PM   #2407
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
今集個點歌系統真係一流, 反應超快,
Wii 版我用3DS 個專用SOFT 黎點歌慢到爆炸
我都有買DS個點歌系統,但玩左兩次就無用....
今次個點歌pad真係超進化!!
未打晒個歌名/人名都已經search到!!

此篇文章於 12-14-12 01:11 PM 被 AshleyYan 編輯。
AshleyYan 目前離線  
舊 12-14-12, 01:59 PM   #2408
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我唔洗同你拗
你手字有幾叻大家有眼見
你有無明讚暗踩你自己心知肚明

勸我已經勸左你
你要做一個咁低庄既任飯你可以繼續

反正我唔會小忽肉
一係你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿
Hdmi? Miiverse?

心照啦兄弟
明讚暗踩?
我打既野全部係明刀明槍
網絡打手通常係將是非黑白倒轉黎講 e.g. 3DS機能連PSP/NDS都不如
我講個D野
全部係客觀已知可以查証既事實
你無証據話我講既野係黑白倒轉黎講
就一句話你係"任飯"就當自己贏左?
我係唔係任飯
同我講既野有冇講錯係兩回事

我平時寫game評
唔理係咩平台game
都係有讚有彈

我最近先買番PSV隻忍龍玩
我都有係呢度同高登讚隻game好正
高登PSV個post都係我開同貼資訊推post
咁唔通又話我係索飯?

我係高登多年前就出iOS post講iOS game
咁又話我係Apple飯?

我其實十年前已經叫身邊D人用Google啦
唔通又話我Google飯?

實際上我只係一個game飯同IT人
360,PS3,PSV,PSP.NDS,3DS都買哂黎玩自己想玩既game
工作係同網頁相關
所以先可以成日上網留言打咁多字
打得多字係因為我會打埋好多reference資訊
唔係憑空講就當真

同人爭論
都請對事
你就係對人
唔係我無啦啦係呢個post講360/PS3先
係有個會員借360/PS3插Wii U
我先打個篇野覆佢
咁佢都提360/PS3先
我覆佢梗係講埋360/PS3

此篇文章於 12-14-12 02:17 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線  
舊 12-14-12, 02:24 PM   #2409
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
要幫公司買多部聖誕抽獎
請問邊間 game shop 可以碌卡
任仔 目前離線  
舊 12-14-12, 02:29 PM   #2410
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 任仔 查看文章
要幫公司買多部聖誕抽獎
188 GH, GTR, 金源都碌得, 會有差囉

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-14-12, 02:32 PM   #2411
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: shodanng2 查看文章
skip
DELETED

此篇文章於 12-14-12 02:51 PM 被 Hello MiMi 編輯。 原因: 某君已經睇到, 無謂影響其他人
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-14-12, 02:39 PM   #2412
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
所以我咪話佢手字好叻
你自己用心觀察下, 做下background check 再判斷點解人地個個唔話淨係話佢
貪我忍唔住話多兩句搏比人ban?

真係估唔到咁都有信徒
難道又係高登過來既?
我從來無話我唔係高登友
我有時遊戲資訊都係兩邊一齊貼

原來你唔係對人唔對事咁簡單
仲係針對某D論壇
咁如果呢度管理GAF既人都有高登acc
你就不妨一齊針對埋佢地啦

要做咩background check?
我擺明係高登個膠登俠啦
呢度好多人都知啦
shodanng呢個網名差唔多用左十年
你點check埋我其他論壇acc都得

我一向網上留言明刀明槍
開個acc唔會改名
上網咁多年剩係比GAF呢個論壇會狂ban acc
GAF ban完開新acc
都係用同一個名加個2字係後面
光明正大
你就當我收收埋埋咁
我收埋左D咩呀?

此篇文章於 12-14-12 02:41 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 12-14-12, 02:46 PM   #2413
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
洗唔洗整個膠登俠@GAF Wii U 討論區回覆合集?

事但你啦, 都係個句你手字太叻, 係高登個 3DS Post 已經無人夠你拗
你又有"道理", "立場" , "原則", "堅持"

普通人邊夠你黎
唔洗打咁多字喇, 你睇番對上一頁, 幾個2002 登記既老會員點comment
係唔多架?其他人無眼睇咋嘛

唔洗晒心機, 唔好用你個套 suit 落任何人度, 唔好不停咁洗人腦
不過你實話無架, 你有証據, 你以事論事丫嘛

呢個topic 第四頁你已經講緊xbox360 點過熱
要quote 有排 quote, 所以我係唔會為左你做咁多野

回埋你呢個我就封嘴, 大家有眼睇你有幾膠登俠就夠

btw, neo2046 大都係咁叫你架, 唔知點解呢?
我剩係知我之前留言講同遊戲機同game相關既野
無啦啦你又針對我呢個acc同高登個邊個acc黎講
不如我比我個手機no.比你
你直接有咩不滿我親口講啦
還定你都係針對我本人
唔好係度講野拉開到同遊戲機同game完全無關
舊 12-14-12, 02:51 PM   #2414
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: shodanng2 查看文章
- SKIP -
上網咁多年剩係比GAF呢個論壇會狂ban acc
GAF ban完開新acc
- SKIP -
係咪可以等永久BAN?

我自己同你冇咩過節, 睇得出你對某D事情好熱心。
可惜呢度大把骨灰主機大戰既生還者, 所以你呢種討論方式唔會受歡迎。
由手機版發出
keijoey 目前離線  
舊 12-14-12, 03:03 PM   #2415
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: keijoey 查看文章
係咪可以等永久BAN?

我自己同你冇咩過節, 睇得出你對某D事情好熱心。
可惜呢度大把骨灰主機大戰既生還者, 所以你呢種討論方式唔會受歡迎。
由手機版發出
唔受歡迎無所謂啦
我又唔係去選特首要拉票
唔通係論壇留個言都要看風使舵要親咩黨派咩
上論壇都係為左留言同睇post
呢度好在遊戲資訊夠集中

只怪我係GAF無靠山啦
成日見到同一樣野
有人做左完全無人理(或者真係只係普通事無人會care)
我做就即ban
有次有個會員好心pm我
話ban我既人都做左同一樣野又係無事
有一個呢D會員咁清醒我已經好開心

此篇文章於 12-14-12 03:14 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 12-14-12, 03:17 PM   #2416

註冊日期: Feb 2012
引用:
DELETED
Hello MiMi 編輯。 原因: 某君已經睇到, 無謂影響其他人
如果係咁,PM佢仲好,私下解決

前兩日上左親戚屋企玩WiiU版龍忍,的確正左唔少,當然黑之章始終係最愛~
希望美版機快D跌回正價,超期待Pikmin3、新的F-Zero、新的Xeno、零既新作、大亂鬥、同當然,Zelda啦
268 目前離線  
舊 12-14-12, 03:20 PM   #2417
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
要幫公司買多部聖誕抽獎
好多都可以,不過好多都會收 3% charge。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 12-14-12, 03:21 PM   #2418
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
未有野比到理由即刻出機,不過我想玩PIKMIN3、同BAYONETTA2架

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線  
舊 12-14-12, 03:23 PM   #2419
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: 268 查看文章
如果係咁,PM佢仲好,私下解決

前兩日上左親戚屋企玩WiiU版龍忍,的確正左唔少,當然黑之章始終係最愛~
希望美版機快D跌回正價,超期待Pikmin3、新的F-Zero、新的Xeno、零既新作、大亂鬥、同當然,Zelda啦
仲唸佢買吾買忍龍
可吾可以比多 d comment
任仔 目前離線  
舊 12-14-12, 03:23 PM   #2420
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
唔受歡迎 =/= 被人討厭
如果你好似某正日神一樣追求呢種互動既話, 咁的確無可奈何

冇人會無啦啦走去討厭一個人
你自己出post有冇留意內容? 有冇注意真確性? 有冇理過其他人感受? 立場有冇過份遍狹?

唔好咩都瀨落靠山, 你咁講對其他正常討論但係冇被ban既人唔公平
如果呢度係一個有靠山先有得參與討論既forum, 就唔會咁多人入黎
我自己都試過因為無聊事俾人ban, 咁又點? 入鄉隨俗啦。
由手機版發出
keijoey 目前離線  
舊 12-14-12, 03:23 PM   #2421
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 河野貴明 查看文章
未有野比到理由即刻出機,不過我想玩PIKMIN3、同BAYONETTA2架
Pikman 3 USA version delayed.
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-14-12, 03:28 PM   #2422
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
即係呢
明明成條thread講緊某隻game,或者呢度講緊wiiu既時候
果句咩果部機勁過呢部機,我一碌就過左都直頭無留意到有人講過
點知隔一陣會出左一大篇野又數據呀又測試呀咁
講多一句又輪住黎,想點呀?講講下機戰都要見到呢d野,你地唔覺煩我地覺呀

由以前0既「玩game唔係玩畫面,機能勁都無用」
到而家「我部機機能勁過你好威威呀」
一d進步都無
講緊邊d人自己心照啦

sugihara 目前離線  
舊 12-14-12, 03:30 PM   #2423

註冊日期: Feb 2012
引用:
仲唸佢買吾買忍龍
我自己就會等佢平先會入
268 目前離線  
舊 12-14-12, 03:38 PM   #2424
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
昨日好景話有美版COD:OP2番貨,
今日都係忍唔到手出左美版黑機,
美版黑機 + CODOP2 + HORI光面貼 + $500訂金=$3780

P.S.:面對個價死都唔跌,唯有分開2次比錢,個心都冇咁肉痛。

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 12-14-12 03:47 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線  
舊 12-14-12, 03:40 PM   #2425
kenchan

註冊日期: Dec 2011
引用:
仲唸佢買吾買忍龍
整體隻game 真係同之前 xbox360 及 ps3 改善/變極多, 尤其個系統同操作, 個人感覺似變回Ninja Gaiden 2 那種爽快, 呢隻先係真正 Ninja Gaiden 3, 如果係Ninja Gaiden fans 或者之前對Ninja Gaiden 3 失望嘅人, 我可以話比你地聽, Ninja Gaiden 返來喇!! 我自己會比 80 + fans 10 = 90/100
kenchan 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 10:26 AM

手機版 | APP版