Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-07-20, 03:22 PM   #76
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
香港係咪未有HBO MAX?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-20, 05:36 PM   #77
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
香港係咪未有HBO MAX?
完全美國國內限定。

舊 12-08-20, 06:29 PM   #78
王小虎

註冊日期: Apr 2002
電影公司出聲話要告了,好明顯分贓唔勻。
https://www.slashfilm.com/legendary-...-dune-hbo-max/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-20, 02:08 PM   #79
肉羊哩咖
griffin611

係分贓唔勻,是日大新聞!因為上戲院票房要利潤要同製作大明星分紅,WB 只係同過少部份,好似 WW84 嘅 Patti Jenkins 講,嗱,而家我將你部大作直上 HBO Max,分紅係會少咗,不過我哋會依返個約呢就咁咁咁。點知大部份條名單上面嘅片,有份製作嘅事前全不知情!

除咗得罪一眾大院線,同製片公司,連一向關係好好嘅 Chrisopher Nolan 大人都向 WB 開炮,仲要潤得好應,佢一向支持戲院睇戲;美國導演工會 (DGA) 考慮杯葛 WB 製作。

呵呵,花生又炒貴晒~

此篇文章於 12-09-20 02:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-20, 01:10 AM   #80
肉羊哩咖
griffin611

舊聞兩則 -- 連「收咗錢」嘅 Patti Jenkins 都開聲踩多腳,話電影製作人見到呢間嘢咁對你哋,最好都係搵第二間對你好啲嘅片商啦~(咁上下)

有戲院商都玩嘢 -- 將啲票價大幅下調,令到 WB 重戲院收益係零咁滯~

----------
"Synder's Cut" 予定 3 月份上。

舊 12-23-20, 12:44 PM   #81
肉羊哩咖
griffin611

His Dark Material 續咗第三季,亦會係最終。未得閒煲,聖誕節 — 掛~

舊 01-07-21, 12:47 AM   #82
肉羊哩咖
griffin611

早前 DC Film CEO 做咗個訪問,話 Synder's Justice League 之後無後續,而近日 Zack Synder 本人都確認咗。

https://www.joblo.com/movie-news/zac...e-sequel-plans

此篇文章於 01-07-21 03:50 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-19-21, 03:49 PM   #83
肉羊哩咖
griffin611

而家又轉方向 -- 變咗一套 4 粒鐘嘅電影?!
https://www.joblo.com/movie-news/jus...a-4-hour-movie

WB 點搞㗎?!

舊 01-26-21, 07:25 PM   #84
肉羊哩咖
griffin611

而家傳出傾緊搞 Harry Potter 電視作品,仲係好早期嘅階段,乜詳情都未有。

舊 02-15-21, 12:02 AM   #85
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-21, 01:50 AM   #86
肉羊哩咖
griffin611

唧唧,呢個 Joker 暫時見,好掂。

不過啲特技認真~

舊 02-15-21, 10:53 AM   #87
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
小丑又著黑驚衫,之前自殺突攻隊trailer個陣都著過SWAT衫⋯⋯但最後正片好似cut左

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-21, 08:14 AM   #88
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212

舊 03-23-21, 06:36 AM   #89
肉羊哩咖
griffin611

死火,串錯字

傳 Snyder Cut 觀看數字好掂,但⋯⋯

華納媒體(拍電影電視)個 CEO 今日公開表明,唔會有 Ayer Cut。呢樣等要佢老頂 AT&T 點睇~

此篇文章於 03-23-21 02:48 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-23-21, 07:54 PM   #90
肉羊哩咖
griffin611

遲啲仲有個黑白版本

舊 03-24-21, 10:02 AM   #91
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
傳 Snyder Cut 觀看數字好掂,但⋯⋯

華納媒體(拍電影電視)個 CEO 今日公開表明,唔會有 Ayer Cut。呢樣等要佢老頂 AT&T 點睇~
一來Fans + Track Record唔夠 Snyder
二來唔似 JL 因為Snyder家事做唔到後期要換左個王晶,SS完全係WB攪出來的爛攤子 ...
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 05:23 PM   #92
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 420secured 查看文章
一來Fans + Track Record唔夠 Snyder
二來唔似 JL 因為Snyder家事做唔到後期要換左個王晶,SS完全係WB攪出來的爛攤子 ...
第一點好有道理,當非 Synder 嘅水佬同粥佬都過 10 億,無得話同錢鬥氣~ 而佢老頂 AT&T 一心要拎呢套嚟省靚 HBO Max 個招牌嘅,好可能出咗嚟條數都唔係咁啱預期,唔係就老早唱到去火星都知~ 另一邊滴住嚟嗱嗱臨話人知 FAWS 成為 D+ 「史上」收看最高嘅頭一話~

----------

唔好意思,呢度追加返 -- 一如所料,個數真係唔係咁靚,頭三日,只得 180万家庭收睇(睇多過五分鐘咁計),連套 WW84 都不如~
https://deadline.com/2021/03/justice...ip-1234720662/

此篇文章於 03-25-21 04:15 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-28-21, 08:40 AM   #93
C.Ryo
Game Master

幾個tuber都話AT & T 對今次ZSJL 表現好happy,
而Warner Media 真CEO Jason Kilar 未有表態,
AT&T WB WM 亦至今無公開官方 ZSJL 表現數據,有說實際數字係極好,但內部應該仲civil war緊
而粉絲#RestoreTheSnyderVerse tweet 數量亦已經成為super hero影視之中最多,Snyder verse 會繼續嘅機會都好高

此篇文章於 03-28-21 08:42 AM 被 C.Ryo 編輯。
舊 03-29-21, 03:29 AM   #94
肉羊哩咖
griffin611

關於「內戰」/辦公室政治呢味嘢:
  • 作為「外人」又唔係股東嘅,你班每個月收成十幾二十皮嘢嘅死茂利,刪埋門「隻揪」好,定係玩 Shazam 嗰幕咁,本人理唔到。
  • 你玩爛玩臭咱家啲 IP,本人對嗰隻無愛可以恥笑吓或者無視(咳,捉鬼敢死隊,咳);本人係 fans 嘅,脫粉兼用錢投票。用市場力量話你知你好唔掂。
  • 而家好多「老牌」IP 嘅處境,有人用個幾好嘅比諭 — 你好鍾意某餐廳嘅出品(係乜自己填),得閒唔怕肥就去食,點知有日去到先知個老細換咗,你不以為意又柯打食開嗰樣,點知上枱嘅完全係另一樣嘢,個老細仲走埋出嚟話,嗱,食呢樣對你好啲,你唔食拍枱走人得㗎喇,無謂勞氣。

—————-
講返啲正面嘅嘢,黑白版嘅 ZSJL 會繼續係 IMAX 比例;上咗 HBO Max 喇~
https://www.theverge.com/platform/am...mpression=true

此篇文章於 03-29-21 03:44 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-29-21, 09:06 PM   #95
C.Ryo
Game Master

hbo-max-reportedly-ben-afflecks-batman-snyderverse-intact/

話都冇咁快,已經傳會各有各玩
WB電影繼續單飛個別角色電影,世界disconnected,Flash自己玩multiverse, 個監製係CW電視果個;Black Adam 阿rock 要番 Henry做超人; JJ Abrams 又會玩另一個新大超;
HBO 就會用Ben同Jared Leto套新Batman series繼續Snyder Verse
咁其實ZSJL個新拍nightmare已經講咗有multiverse存在,CW果邊都已經玩好耐,幾線咁玩多啲DC人物都唔錯,話唔定之後最終都係會黎個DC multiverse人物大集合

舊 04-09-21, 01:43 AM   #96
肉羊哩咖
griffin611

有數據顯示,GvK 令 HBO Max 「收視」比例,僅次於 WW84,反而 ZS:JL,連 Judas and the Black Messiah 都不如。不過另一個統計指 ZS:JL 排第3,都唔係靚~
來源:https://variety.com/vip/godzilla-vs-...ts-1234945324/

舊 05-01-21, 02:27 PM   #97
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Finn Wittrock To Headline ‘Green Lantern’ HBO Max Series As Guy Gardner
https://deadline.com/2021/04/finn-wi...er-1234747347/

綠燈俠公佈主要角色Guy Gardner 由 Finn Wittrock飾演
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-21, 01:08 AM   #98
肉羊哩咖
griffin611

Warner Media 旗下包括 WB Studio、 HBO、DC 等等,已由 AT&T 賣咗畀 Discovery Channel!作價 430 億。

更新:22年單 deal 先完成,會成立間全新公司, Discovery 會持有 29% 話事程度股權,Discovery CEO 承諾會加強注資製作更多節目。

此篇文章於 05-18-21 03:48 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-20-21, 02:21 AM   #99
王小虎

註冊日期: Apr 2002
5/27
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-21, 07:15 PM   #100
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
5/27
原來係慶祝 Friends 一千億觀賞次數既特別節目

好睇,大家既回憶都番晒黎。。
仲有唔少過去既現場拍攝片段,真係好青春。。

佢地講明呢種重聚節目不會再做多次,所以只此一集。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[徵求] Max Factory 7th Dragon 2020 Samurai 刀子 PVC Figure Bahamut 買賣專區 0 07-30-13 05:47 PM
[美劇]HBO同BBC合作既劇:Rome羅馬的榮耀(Season 1) JJLAM Neo Entertainment TREND 1 04-03-06 12:26 PM
HBO elmond 電影版 9 08-03-05 09:20 PM

現在的時間是 06:59 AM

手機版 | APP版