Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-07-22, 04:55 PM   #101
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
The Expanse S6E5 都係無乜嘢發生,都係為下集大結局舖排,各個角式都就位,每個角式嘅命運大致都估到。完晒再講。

舊 01-08-22, 12:31 AM   #102
肉羊哩咖
griffin611

睇睇吓有啲心寒

舊 01-13-22, 12:59 AM   #103
肉羊哩咖
griffin611

好有 GotG 陣除,睇吓點~

舊 01-14-22, 09:22 PM   #104
肉羊哩咖
griffin611

今話S6E6 可算係最精彩,人物描寫戰鬥政治通通落齊,料足緊張節奏又明快,可能快得滯,有多啲戰鬥場面會過癮啲,尤其政治層面順得出奇。有留意呢季嘅脈絡,幾乎估中晒到個結局。

縱觀成季講好多嘢,但節奏快慢都好啱,睇得投入唔怕悶,條理亦分明,唔好話硬科幻劇,而家好多劇集比唔上呢個水準;可惜好多次要角式下場唔係對白交待,就係冇咗。

留咗啲尾可以續,尤其係每一話開頭講「怪狗」嗰啲情節,有趣,但無得玩落去就可惜。

舊 01-19-22, 02:31 AM   #105
肉羊哩咖
griffin611

The Boys 動畫版短予告:

舊 01-21-22, 01:26 AM   #106
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Upload S1 有啲 Black Mirror + The Good Place + 少少 The Office,唔出奇,因為有份創作嘅有份搞美版 The Office 同 Parks & Recreation 出嚟。故仔講近未來,人死咗,個意識可以數碼化上傳去「天堂」度,畀錢就得,男主角一次唔應該發生嘅意外,畀個有錢女友「送」咗上去呢個「天堂」度,遇到佢個客戶服務主任,同時,男主角嘅「死」,可能一個陰謀有關。玩好多諷刺現實同謊謬嘅劇情,相當好笑,除咗第一話長啲,其餘9 話都係半粒鐘咁大把,好快煲完。
第二季,三月十一

舊 02-04-22, 12:53 AM   #107
肉羊哩咖
griffin611

Vox Machina 真係好似 GotG,有幾個主角真係好對應 ,不過換咗 D&D 嘅設定,頭三話一次過上咗,半粒鐘一話,節奏明快,有笑有感人有刺激位,畫功點都唔及 The Invincible 同 Castlevania,但啲人物世界觀好有日動陣除。

逢星期五上新一話。完晒再講。

舊 02-05-22, 06:35 PM   #108
肉羊哩咖
griffin611

有粒有你個名嘅子彈

更正,係一次過上三話,第三話開以似乎係今季嘅正題,繼續人物關係同戰鬥交互發展;以為第四話會慢返,點知同第六話一樣,打得勁讚;反而中間就真係好慢,係畀返啲感情戲過你睇,但都係弱咗啲。

舊 02-11-22, 06:41 PM   #109
肉羊哩咖
griffin611

另一套啱啱上咗無耐嘅 Reacher,Lee Child 小說改編,啫係 Tom Cruise 嗰兩套電影一樣,呢度係電視劇,第一季全 10 話,男主角換咗個大隻佬演,說服力好好多。予告:

第二季已經開咗綠燈。

舊 02-12-22, 04:25 PM   #110
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Blade Runner 2099 Live-Action TV Show In Development at Amazon
https://www.ign.com/articles/blade-r...ment-at-amazon

電影導演Ridley Scott 做製片人
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-22, 04:39 PM   #111
Heaven
Game Master

魔戒劇集Trailer, 9月2日開播, 計劃拍五季
好揼本 靚人靚景
舊 02-18-22, 06:09 PM   #112
肉羊哩咖
griffin611

The Legend of Vox Machina S1 全 12 話,卅分鐘一話。頭兩話介紹個世界同隊添,其餘十話係個復仇故事,故仔都係 RPG 式大路,但每個角式都有發揮機會,性格又鮮明,尤其係件 bard,正過 The Witcher 入面個多多聲,間唔中互窒都幾好笑。打鬥精彩,第 9 話有度有 Infinity War 出 Thor 嗰場嘅爽快感,血猩又有啲色色。留晒位有下一季,期待。

Reacher 係近年少數剛陽味極重嘅電視劇,男主角唔係電影噉,而係個大隻佬,但唔係80年代嗰啲一味打殺嘅機械人,而係有勇有謀,有血有肉有感情嘅現代男兒~ 故仔講男主角嚮個平靜小鎮遇上殺人事件。故仔節奏都 OK(雖然有人嫌拖),打好睇過 Peacemaker 。唔係噉好嘅女主角大細粒,難以令人信係個差婆,而結局太老梗,完全無爽快感。之前搞錯咗,呢季全 8 話,每話一粒鐘度,期待會有下一季。

舊 02-19-22, 12:40 PM   #113
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
The Legend of Vox Machina S1 全 12 話,卅分鐘一話。頭兩話介紹個世界同隊添,其餘十話係個復仇故事,故仔都係 RPG 式大路,但每個角式都有發揮機會,性格又鮮明,尤其係件 bard,正過 The Witcher 入面個多多聲,間唔中互窒都幾好笑。打鬥精彩,第 9 話有度有 Infinity War 出 Thor 嗰場嘅爽快感,血猩又有啲色色。留晒位有下一季,期待。

Reacher 係近年少數剛陽味極重嘅電視劇,男主角唔係電影噉,而係個大隻佬,但唔係80年代嗰啲一味打殺嘅機械人,而係有勇有謀,有血有肉有感情嘅現代男兒~ 故仔講男主角嚮個平靜小鎮遇上殺人事件。故仔節奏都 OK(雖然有人嫌拖),打好睇過 Peacemaker 。唔係噉好嘅女主角大細粒,難以令人信係個差婆,而結局太老梗,完全無爽快感。之前搞錯咗,呢季全 8 話,每話一粒鐘度,期待會有下一季。
Thanks for sharing, i have seen those too, and look forward to the S2 of those, especially The Legend of Vox Machina, as it was funded by the kickstarter... and backed up by the peoples from "critical role", which is pretty cool !
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-22, 06:53 PM   #114
肉羊哩咖
griffin611

Glad you like it too. The crowdfund $$$ has made to good use.

睇翻原來根據 AD&D 系統設定,唔怪得某未現身角式幾熟口面。再睇多次頭兩話,原來老早予告咗下季會點玩!!!

舊 02-22-22, 07:17 AM   #115
肉羊哩咖
griffin611

套 LotR 據聞班 fans 反彈好大,一嚟單睇條片冇乜特別,同求其一套幻想劇無分別,二嚟佢改得太過籠,本人完全唔好 LotR,所以無感,講噉多算喇。

舊 03-08-22, 12:52 PM   #116
Heaven
Game Master

‘God of War’ TV Series Adaptation Eyed By Prime Video
https://deadline.com/2022/03/god-of-...os-1234959867/

計劃拍戰神影集 磋商階段
舊 03-09-22, 06:11 PM   #117
肉羊哩咖
griffin611

The Boys Diabolical 係套 The Boys 外傳動畫,第一季得 8 話,每話都係十零分鐘度,極易煲。每話講真人版同世界觀嘅故仔,但各無關係,有部份有正傳入面嘅人物出場,有啲係全新故仔。質素有好有普通,當中有兩三話有極度惡趣味,唔係噉欣賞。作畫風格乜都有啲,但大都極血醒暴力。

舊 03-12-22, 09:02 PM   #118
肉羊哩咖
griffin611

中老殺手對決

【週末大電影】The Protege 舊年有限度嚮戲院上,由 Maggie Q、SL Jackson、Michael Keaton 主演。講有次 Samuel 執行刺殺任務嗰陣,救咗小 MQ,帶大佢仲訓練成頂級殺手。講故仔,陳年老套,動作有啲誇張,雖然呢幾年 MQ 好努力成為「打女」,但身型同年紀好難有說服力;好在係啲對手戲好得,尤其係MQ 同 Micheal Keaton 嘅交流。總結:好在唔洗錢串流上面睇,睇咗當無乜嘢發生過~

舊 03-13-22, 02:38 AM   #119
肉羊哩咖
griffin611

好唔得閒,終於嚟料!

有人終於好似漫畫咁有能力。6月 3號,斷估又係出頭兩三話,跟住逐一個禮拜上一話。

舊 03-14-22, 05:03 PM   #120
肉羊哩咖
griffin611

Upload S2 只得 7 話,開頭有啲慢,要去到第五話先入返正題,繼續好多批評社會嘅枝葉,只可以講開頭維持返上季嘅水平,最後一話先嚟展開,但完得有啲突然。兩位新角暫時無乜表現,可惜。總結中上。

似乎下季完得。

舊 05-07-22, 12:37 AM   #121
肉羊哩咖
griffin611

自從阿嫲桑收購咗 MGM 美高梅之後,後者全數占士邦系列,包括至新嘅「唔得閒死」,都免費有得睇。

舊 05-08-22, 12:01 AM   #122
肉羊哩咖
griffin611

Outer Range 係套西部科幻劇,Josh Brolin 演嘅牧場主人,面對牧場出現神秘事件,親人失蹤,同埋敵對家族嘅挑戰。全 8 話,已經上齊。

舊 05-17-22, 12:33 AM   #123
肉羊哩咖
griffin611

The Boys S3 正式予告

6 月3 號開拖!

舊 06-03-22, 08:16 PM   #124
肉羊哩咖
griffin611

The Boys S3 E1-3

又係一次過放 3 話,不過今季唔洗等到 E3 先嚟料,劇情去得好快之餘,仲話話有鑊爆 -- 兩邊不斷失控升級。到最後,令人期待 E4~~~

尤其開頭嗰度,有少少同 Endgame 有關嘅「笑話」⋯⋯

舊 06-03-22, 11:12 PM   #125
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
死仔包們S3 1-3
估唔到一開波有某人客串
第一集已經爆到九彩又茄汁放提
繼續睇埋先

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Amazon's Video Games Best of 2016 Top 10 GreenTea 電視遊戲討論版 0 12-20-16 10:54 PM
Amazon Prime Air Fean ~清談館~ 7 12-03-13 11:37 AM
how do i convert DVD video image file to any video format for computer GimGim 手機資訊/電腦軟硬討論 1 03-29-07 10:39 AM
AV, S Video, Component Video 一問 雪人 電視遊戲討論版 37 12-08-04 10:39 AM
[GC]Metroid Prime連主機套裝 8月15日發售,送Metroid Prime 2試玩版 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 08-05-04 10:42 AM

現在的時間是 07:03 AM

手機版 | APP版