Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-08-20, 08:10 PM   #126
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: wing 查看文章
美國其實想打, 不過唔係依家, 可能係9月尾或者10月.
X 美國其實想打
O 美國其實想有其他國家幫手打

唔死佢自已人加上又有得賣武器先係佢O既雙贏方案

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-20, 09:15 PM   #127
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
X 美國其實想打
O 美國其實想有其他國家幫手打

唔死佢自已人加上又有得賣武器先係佢O既雙贏方案
只要唔係出動陸軍或傘兵果種傳統戰爭,應該就無乜可能會死美軍既

現時最大機會都係南海戰場

如果係漁船或人工島目標,最多都係海軍陸戰隊或 SEAL 特種部隊突襲

如果出動到海空軍,都會係視距外 37 km 分勝負,無乜危險

我諗都唔係死唔死人既考慮,始終最根本既問題係呢個帝國宣稱有核武
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-20, 09:28 PM   #128
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
只要唔係出動陸軍或傘兵果種傳統戰爭,應該就無乜可能會死美軍既

現時最大機會都係南海戰場

如果係漁船或人工島目標,最多都係海軍陸戰隊或 SEAL 特種部隊突襲

如果出動到海空軍,都會係視距外 37 km 分勝負,無乜危險

我諗都唔係死唔死人既考慮,始終最根本既問題係呢個帝國宣稱有核武
由手機版發出
侵侵選情告急, 打一打先穩陣, 但當然要在大選前喇.

而且射飛彈同出無人機, 真係唔會死得多美軍.

就算以小學雞水平來計, 如果只係炸南海軍事基地的地區, 應該未至於出核武咁顛

舊 09-08-20, 09:50 PM   #129
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
為選情更加唔應該打
至少唔可以比倒人係美國挑起感覺

唔係反戰情緒實投晒對家
始終南海咁遠既事一般美國人都唔會覺得關佢事
由手機版發出

此篇文章於 09-08-20 09:53 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-20, 11:52 PM   #130
安安

註冊日期: Jan 2002
https://news.now.com/home/life/player?newsId=404778
國際奧委會:東京奧運明年一定舉行

引用:
協調委員會主席科茨指出,除了因為世界大戰,奧運會從未被取消
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-20, 07:13 AM   #131
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

嘗試客觀 d 睇,我都唔係話真心想 WWIII

不過美國因武漢肺炎死左 19 萬人

無得就咁算 ga wor...
由手機版發出
舊 09-09-20, 08:45 AM   #132
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
為選情更加唔應該打
至少唔可以比倒人係美國挑起感覺

唔係反戰情緒實投晒對家
始終南海咁遠既事一般美國人都唔會覺得關佢事
由手機版發出
你諗真的, 美國明係想打, 不斷派古董偵察機去挑機就係想中共郁手先然後還拖.
呢D係叫做 "想打"
老美梗係唔會自己射導彈先咁笨喇.

德國呢類成日講對話談判連制裁都唔跟, 先至係 "唔想打".

舊 09-09-20, 11:06 AM   #133
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
侵侵選情告急, 打一打先穩陣, 但當然要在大選前喇.

而且射飛彈同出無人機, 真係唔會死得多美軍.

就算以小學雞水平來計, 如果只係炸南海軍事基地的地區, 應該未至於出核武咁顛
核彈頭其實大學 lab 都做到

中國 1949 年立國後好快 copy 蘇聯就做到,但只係有彈頭,無投射載具。

載具先係真正既 rocket science,火箭/導彈/飛機/潛艇/Metal Gear 呢 d

冷戰後期,同人講有核武最恐怖既係 dirty bomb,彈頭就籃球咁上下,搵個死士揸架 van 帶埋引爆系統就得

痴線佬中國大把
由手機版發出
舊 09-09-20, 11:57 AM   #134
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
核彈頭其實大學 lab 都做到

中國 1949 年立國後好快 copy 蘇聯就做到,但只係有彈頭,無投射載具。

載具先係真正既 rocket science,火箭/導彈/飛機/潛艇/Metal Gear 呢 d

冷戰後期,同人講有核武最恐怖既係 dirty bomb,彈頭就籃球咁上下,搵個死士揸架 van 帶埋引爆系統就得

痴線佬中國大把
由手機版發出
中國唔會交武器去平民手,幾痴線都會搵解放軍戰士做
戰狼3編劇又可以慳返啲腦汁

咩核彈幾勁都好,現實告訴我們,病毒先喺殺得最多人嘅手段
而且無得追究
所以黎緊呢幾年應該會將重心放落細菌戰(不過唔會講出聲)

美國果個激光武器發展得幾好,
希望遲啲會有手提式「招~~招~~~招」
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-20, 02:55 PM   #135
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

你岩

契丹人 rocket science 唔夠人砌就玩生化兵器

兵不厭詐

越戰先死得四萬美軍,2020一年死夠 20 萬都黎,再加癱瘓四艘空母

戰績輝煌
由手機版發出

此篇文章於 09-09-20 03:00 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-09-20, 04:19 PM   #136
wing
格鬥低手

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
咩核彈幾勁都好,現實告訴我們,病毒先喺殺得最多人嘅手段
而且無得追究
所以黎緊呢幾年應該會將重心放落細菌戰(不過唔會講出聲)
由手機版發出
sad but true.

舊 09-09-20, 06:26 PM   #137
安安

https://news.now.com/home/internatio...?newsId=404897
印媒稱中國解放軍於邊境持槍、茅、棍和「關刀」逼近印軍
舊 09-09-20, 10:09 PM   #138
Terry仔

如果動真格,應該可以幫侵侵拎到唔少票
依家重走去打經濟牌,就算美股上到3萬點
對佢連任幫助不大 (當然,又唔可以由得佢大瀉)

此篇文章於 09-09-20 10:13 PM 被 Terry仔 編輯。
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-20, 10:17 PM   #139
Terry仔

袁爸爸講過一點,我幾認同
就係老美不斷係到逼大陸(軍事上)出手先
老美就出師有名啦
而且,美國疫情死咗咁Q多人
好多美國人都想討回個”公道” (或者叫報仇會直接d)
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-20, 09:56 PM   #140
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

第一次遠航就去南中國海?

引用:
Royal Navy must send HMS Queen Elizabeth to South China Sea to defend it from Chinese navy

DITHERING defence chiefs are being called to ‘step up to the plate’ and send the Royal Navy’s £3.1bn aircraft carrier HMS Queen Elizabeth into contested Asian waters on her first operational mission next year, amid growing fears over China’s surging military might in the region.

The 65,000-tonne leviathan, the largest warship ever built for Britain, is due to depart on her maiden deployment early next year.

But ministers are worried about a potential pitstop in the South China Sea, which has been at the centre of an international row over navigational rights with Beijing.

The People’s Republic of China lays claim to almost all of the region, which is about 14 times the size of the UK and stretches from Malaysia to the Philippines, and from Vietnam to the edge of Indonesia.

https://www.portsmouth.co.uk/news/de...e-navy-2966140
由手機版發出
舊 09-11-20, 04:03 PM   #141
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
美國夾緊中國周圍嘅地區對中國企硬(包括台灣)
不過呢期主要都係印度搶緊分,

如果啲傳聞真係無錯,中國嘅軍備表現應該嚇走唔小買家
隨時未打已經輸哂啲訂單

建議中國show下啲軍備,同周邊國家打下交(唔喺用刀,賣十把刀都唔夠賣支搶咁賺)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-20, 12:35 PM   #142
wing
格鬥低手

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
美國夾緊中國周圍嘅地區對中國企硬(包括台灣)
不過呢期主要都係印度搶緊分,

如果啲傳聞真係無錯,中國嘅軍備表現應該嚇走唔小買家
隨時未打已經輸哂啲訂單

建議中國show下啲軍備,同周邊國家打下交(唔喺用刀,賣十把刀都唔夠賣支搶咁賺)
由手機版發出
4粒飛彈有一半落番自己國土已經嚇死哂客人喇

舊 09-15-20, 05:39 PM   #143
安安

https://www.rfi.fr/tw/%E5%9C%8B%E9%9...AD%A6%E5%99%A8

伊朗核協議框架下針對德黑蘭的國際武器禁運令即將在今年10月18日到期。
美國國務卿蓬佩奧接受France Inter採訪時強調,美國將阻止伊朗從中國和俄羅斯手中獲取武器。
舊 09-15-20, 05:43 PM   #144
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
https://www.rfi.fr/tw/%E5%9C%8B%E9%9...AD%A6%E5%99%A8

伊朗核協議框架下針對德黑蘭的國際武器禁運令即將在今年10月18日到期。
美國國務卿蓬佩奧接受France Inter採訪時強調,美國將阻止伊朗從中國和俄羅斯手中獲取武器。
go go go

舊 09-16-20, 02:11 PM   #145
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

鐘聖雄呢件事,固然反映到台灣被中共滲透到乜程度,有幾多台奸台豬,比例不下於香港

其實台軍共軍,亦係水兵對水手

年中都唔記得跌左幾架直升機同飛機,死幾多人

以為逃到台灣就一天光晒?邊有咁易丫...

引用:
海陸聯合操演膠艇翻覆意外 重傷阿瑪勒中士9時40分離世

海軍陸戰隊99旅膠艇7月3日在左營海域進行聯合登陸作戰操演時翻覆,當時造成2死1命危,其中原住民籍中士阿瑪勒.道卡度,受創以來用葉克膜續命。今早突然心律不整,病情急轉直下,家屬同意放棄急救,上午9時40分離開人世。

https://udn.com/news/story/7320/4863...source=udnnews
由手機版發出
舊 09-16-20, 02:46 PM   #146
wing
格鬥低手

引用:
鐘聖雄呢件事,固然反映到台灣被中共滲透到乜程度,有幾多台奸台豬,比例不下於香港

由手機版發出
聽講呢條友舊年已搞死左台灣運物資來香港的通道.

舊 09-16-20, 11:02 PM   #147
安安

毛︰“一切反動派都是紙老虎。”

引用:
https://www.rfi.fr/tw/%E4%B8%AD%E5%9...B4%9A%E4%BA%86
"解放軍報"稱"新型改裝戰機",在空中對抗中以"零損傷"擊落17架敵機。

https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/3293138
美國空軍部助理部長羅珀透露,美軍已經試飛第6代戰機原型機。
舊 09-17-20, 10:38 AM   #148
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 安安 查看文章
毛︰“一切反動派都是紙老虎。”
所謂改本質仍是山寨

淨計日/南韓批飛咗1/4世紀的第4代戰機
都已經夠玩到你謝