Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 775 1275 1675 1725 1765 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 1781 1785  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
GN00508771 03:51 PM 10-31-19
作者: gingq7:
q寶做到3t
WCBA + 孔明

雖然要換人,但無視敵方陣容肯定打足3發

另外,技1可以幫隊友加攻30%
可以組五農具雙打手隊
任意50np自充角(突寶石翁) + 宇宙凜(農具) + 孔明(農具)

或六農具尼托隊
男朋友講緊唔使換人嘛 雖然已經絆10、唔會再點用
雙打手又真係冇諗過⋯⋯

不過都係要升盡左技3先@@ 可恨的蛋蛋
gingq7 07:21 PM 10-31-19
諗諗吓發現我講錯,
五農具雙打手隊應該係

宇宙凜(突寶石翁) + 任意50np自充角(農具) + 孔明(農具) + Master服加20NP

宇宙凜用藍卡打完一發後, 有10NP唔難 + Master 20NP + 孔明 20NP + 自充 50NP, 剛好夠射2次
GN00508771 03:22 PM 11-04-19
某程度今次刷蛋蛋仲易/好過得鬼王
平均2次跌一舊
seks 03:46 PM 11-08-19
超高難係運GAME,用左3令咒和1石先過到.連攻略網都話用石過換5卷都抵
GN00508771 07:33 AM 11-09-19
初見用S凜硬J
唔想煩一石過左算
LordofNightmare 01:17 PM 11-09-19
因為跌咗4張加攻禮,加上有啲運冇挑釁下都唔打s凛,初見1令呪過咗。

其實對面如果個解陣條件係跟人之類嘅話感覺應該好少少嘅...
同埋問題真係響攻擊寶具同cit呢兩個條件度
the fool 01:33 AM 11-11-19
今次event故事唔差,雖然果個唔係zero o既時臣,但都幫佢加返唔少分,最大驚喜係凜o既身世
圓桌我當金閃祭大河果關咁打,用返大腿完全体神周那無腦過左
teealpha 09:32 AM 11-12-19
今次故事係現時最穹分類---異世界穿越
鈴蘭 12:03 PM 11-12-19
時臣排左毒(型月典型魔術師病)之後 就變左聖人
digiharuka 06:06 PM 11-13-19
1小時後 1800萬DL生放送 Light

講2-5 ?
the fool 02:06 AM 11-14-19
仲以為今日又係幕間或強化,點知無啦啦公佈聖誕event,仲要係11月尾,咁即係無左復刻?但11月聖誕會唔會早左d係咪因為12出2-5,但太多新人所以要提早?
今次送角雖然想要トリスタン,但應該要尼祿,其他大部分都已有
GN00508771 07:46 PM 11-14-19
作者: the fool:
仲以為今日又係幕間或強化,點知無啦啦公佈聖誕event,仲要係11月尾,咁即係無左復刻?但11月聖誕會唔會早左d係咪因為12出2-5,但太多新人所以要提早?
咁其實第一部戈陣都係11月聖誕>12月7章>月尾終局咁既
digiharuka 07:59 PM 11-14-19
作者: the fool:
那還有 20號復刻 30號開南丁聖誕也可以的
gingq7 12:51 PM 11-15-19
4星送角每次都R爆頭, 每次都係在實用度和稀有性中掙扎

揀輔助(如蘭陵王,人馬) 又怕將來會歪出
升寶具(如狂蘭) 又覺得唔拎新角好蝕
揀故事限角(如示巴,虞姬) 又無一隻有實用性
Hextor 02:31 PM 11-15-19
除左綠卡隊我都唔知幾耐冇用四星
揀錯咪當射斜左
鈴蘭 02:57 PM 11-15-19
珍其實幾勁 4星黎講

如果狂蘭果D滿左既
我推薦ケイローン
gingq7 07:11 PM 11-15-19
作者: Hextor:
除左綠卡隊我都唔知幾耐冇用四星
揀錯咪當射斜左
咁唔計綠卡, 我都仲有用唔少4星打周回:
水著小莫, 尼托, 術閃, 水著lilith, 齊格

仲有一些單體一發女, 拎黎開荒順手過用5星:
格蕾, 幼貞, 水著黑貞, 水著阿榮, 機龍娘, 2隻拳頭Ruler

其實講到尾, 就係有自充的4星比無自充的5星好用

-------

故事限 + 手上沒有 + 女角
我只剩 黑王, 尼祿, 戈爾貢, 段藏, 示巴

5隻中最有實際用途的應該係尼祿, 寶具有無視防禦, 而且有自充有寶解, 間唔中應該可以拎出黎玩吓
(但之後又很大機會會跟嫁王一齊pick up )
GN00508771 07:28 PM 11-15-19
因為得寶2
所以換左張柳生爺爺⋯
LordofNightmare 08:39 PM 11-16-19
得黑呆係寶1,所以揀咗佢
T.K. 11:23 PM 11-16-19
ケイローンLV70,再裝TARGET禮裝WWW
the fool 02:14 AM 11-17-19
最後都係要左尼祿,雖然唔知會唔會有機會用到,但技3 3次戰續都算特異功能(雖然有絆禮B叔,但尼祿內藏點都方便d(cost上)),最重要有幕間同強化任有石攞
而且無勳章升トリスタン
the fool 01:37 AM 11-21-19
估唔到今日係Hunting Quest,咁即係真係無左復刻
GN00508771 02:27 AM 11-21-19
森巴真係咁唔受歡迎?w

因為上次打風 搞到マチアソビ遲左一星期 所以日程推後左一星期搞到冇位再塞復刻森巴w
gingq7 08:47 AM 11-21-19
點都會復刻一次既, 雖然我都唔明點解明明有兩星期空位都唔復刻, 反而係長草一星期+hunting quest一星期

可能係唔想一年內派太多黃方?

---------
4星自選, 最後換了示巴,
示巴一來唔會歪出, 二來佢的技能組很容易有少少強化就飛天
就搏一搏佢將來會有強化
鈴蘭 10:18 AM 11-21-19
我覺得會係好似尼祿祭咁
同時開晒兩邊
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 775 1275 1675 1725 1765 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 1781 1785  ... 最後

返回主題版面