Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55 105  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
Akira 明 04:13 PM 02-24-12
作者: ricky828:
溫馨提示:如果之前PSN死SERVER重開後有下載過Hustle King既話

PSV可以免費下載~

點解係psv>ps store>下戴管理

搵返隻Hustle King既紀錄但係又話psv無法下戴既?
KUTAR# 04:29 PM 02-24-12
作者: Akira 明:
點解係psv>ps store>下戴管理

搵返隻Hustle King既紀錄但係又話psv無法下戴既?
PS3版同Vita版係分開的,你紀錄果隻係PS3版
直接去Store搵,做多次Vita版的購買手續
Akira 明 04:48 PM 02-24-12
作者: KUTAR#:
PS3版同Vita版係分開的,你紀錄果隻係PS3版
直接去Store搵,做多次Vita版的購買手續

找到了

補償個幾隻game係咪得桌球先可以psv再下戴?
HoHo 08:10 PM 02-24-12
小弟聽日去買機
請問大家d game係買download定實體版?
聽講只係可以download 兩次, 咪好危險?
強化人間ですの~★ 08:20 PM 02-24-12
作者: HoHo:
小弟聽日去買機
請問大家d game係買download定實體版?
聽講只係可以download 兩次, 咪好危險?
係兩部機,而且一個唔好彩兩部機壞晒,買第三部機時可以網上解除認證
download次數不限
saberlam 12:20 AM 02-25-12
本人期待的PSV遊戲。

1. MH3G 高清移植版 (全屏反鋸齒,柔和光影,高清貼圖,再加上網聯,你不加入新內容,只要你肯出在PSVITA上就可以了)。 (不要P系列,P就是便攜/太監版/簡化版)
2. 一隻非常好玩的網遊。(不一定要3D)
3. 戰神,鬼武者,惡魔獵人,生化危機。(不一定要原創,最好是移植生化0-1,那兩集是神作啊)
4. 小小星球(這隻已經在製作了)
5. 希望有肥公主續集, BattleBlock Theater (Castle Crasher第2集)。這些遊戲要是出在PSVITA肯定很火爆。
6.
fantasy俊仔 12:45 AM 02-25-12
作者: saberlam:
本人期待的PSV遊戲。

1. MH3G 高清移植版 (全屏反鋸齒,柔和光影,高清貼圖,再加上網聯,你不加入新內容,只要你肯出在PSVITA上就可以了)。 (不要P系列,P就是便攜/太監版/簡化版)
異議あり!

唔該出隻專為PSV 而設重新寫過的MH(叫P幾又好叫V 又好
唔理你咩反鋸齒高清貼圖, 要我又打多次一樣內容既3G真係興趣缺缺
果堆咩HD remaster 舊game 又要我買/玩多次我都係完全唔buy 的...
小黑 12:48 AM 02-25-12
GOD OF WAR係一定要出,用黎SHOW 畫面
UNCHARTED 希望佢快D有續集,我唔介意再係咁屠殺儲戰利品架

如果PSV 上有戰無或者BASARA 會更好
DMRevolution 01:04 AM 02-25-12
作者: fantasy俊仔:
異議あり!

唔該出隻專為PSV 而設重新寫過的MH(叫P幾又好叫V 又好
唔理你咩反鋸齒高清貼圖, 要我又打多次一樣內容既3G真係興趣缺缺
果堆咩HD remaster 舊game 又要我買/玩多次我都係完全唔buy 的...
MONSTER HUNTER VITA, 意味是重新....新地方, 新怪.... 新武器....TWIN SEBAR...

作者: 小黑:
GOD OF WAR係一定要出,用黎SHOW 畫面
UNCHARTED 希望佢快D有續集,我唔介意再係咁屠殺儲戰利品架

如果PSV 上有戰無或者BASARA 會更好
我返而等她出高達.. ARPG 都唔錯, 有得連線就唔好晒左她...出單機, PORTABLE...真是斷自己路...
DevilElvis 02:23 AM 02-25-12
好不滿個OS仲係show唔到剩幾多%電
assy 02:26 AM 02-25-12
作者: fantasy俊仔:
異議あり!

講得岩...
我唔理畫面點,唔該唔好再出3...果堆怪已經玩到好無隱
目前我最滿意都係p2g
knob 03:24 AM 02-25-12
作者: saberlam:
本人期待的PSV遊戲。

2. 一隻非常好玩的網遊。(不一定要3D)
3. 戰神,鬼武者,惡魔獵人,生化危機。(不一定要原創,最好是移植生化0-1,那兩集是神作啊)
4. 小小星球(這隻已經在製作了)
5. 希望有肥公主續集, BattleBlock Theater (Castle Crasher第2集)。這些遊戲要是出在PSVITA肯定很火爆。
6.
想問psp版胖公主好唔好玩?而家仲有冇人玩既?
小樹 10:37 AM 02-25-12
我想問問,如果我用日psn,但係ps3到dl中文版psv game,咁我部psv玩唔玩到?(唔計dlc
lokhin2e20 10:47 AM 02-25-12
我見有D人用$195/$229都買到reality fighters,搞到我又想買...
唔知邊到買reality fighters會平D?有冇ching見到?
( ゚ω゚)? 12:08 PM 02-25-12
首先你啲中文Game係跟HK PSN account,你可以用一卡多號方法轉account,轉account先要花幾秒"Format"部機同重新入過PSN account資料同Vita setting,轉account前最好backup 1次,因為佢會問你format張卡(要答唔Format),答錯就死得(就算答錯都要由佢繼續format,唔係張卡死得).由HK PSN轉JP PSN或相反都要用呢個方法轉account.

作者: 小樹:
我想問問,如果我用日psn,但係ps3到dl中文版psv game,咁我部psv玩唔玩到?(唔計dlc

小樹 02:16 PM 02-25-12
啫係除左轉acc外就無其他可行做法?(唔好答我買兩部機
但如果實體game就無問題?(如頁一所講
LKC 02:16 PM 02-25-12
用日本acc玩不到
PS3<-->PSV,需在相同帳戶情況下才能互相連接傳送內容
龍寶寶 04:00 PM 02-25-12
行版突然咁好死,一次過下載約十個Demo中
( ゚ω゚)? 04:10 PM 02-25-12
當然,實體game係安裝落你部機個Account
而下載版係用你買Game個account黎安裝

啫係除左轉acc外就無其他可行做法?(唔好答我買兩部機
但如果實體game就無問題?(如頁一所講

( ゚ω゚)? 05:57 PM 02-25-12
http://gematsu.com/2012/02/want-to-s...s-2-on-ps-vita

Want to see Borderlands 2 on PS Vita?
Support the fan campaign.
by Sal Romano [@salromano] at 09:58 PM EST, February 24, 2012 .

We love fan campaigns here at Gematsu, so whenever we’re able to help one out, it’s always a pleasure. This time, fans are pushing to get Borderlands 2 on PlayStation Vita. And Gearbox Software CEO Randy Pitchford wants to make it happen.
Responding to an e-mail from a fan regarding the FPS / RPG hybrid on the handheld, Pitchford said:
Hi [name withheld],
Thanks for the e-mail – I loved it!
I love the Vita as do a lot of folks at the studio and we have explored this.
We’ll need some partner’s help and partner’s commitments to make this happen. Feel free to let Sony and 2K Games and your favorite retailer know what you think.
Cheers!
- Randy
Interested in playing Borderlands 2 on PS Vita? Then head over to this Reddit thread, upvote, and take the next step to get it there.
HON HON 06:06 PM 02-25-12
作者: 龍寶寶:
行版突然咁好死,一次過下載約十個Demo中
可能佢睇到forum好多人用日版psn, 搞到佢地要出手保住份工...haha
cPak 06:32 PM 02-25-12
而家係咪有啲game美psn冇而港psn有,同時又有啲game日psn冇而港psn有...
tathin 07:41 PM 02-25-12
作者: cPak:
而家係咪有啲game美psn冇而港psn有,同時又有啲game日psn冇而港psn有...
係有架
例如escape plan日本psn未有
ro美psn未有
所以都唔好話一味鬧港psn
( ゚ω゚)? 08:51 PM 02-25-12
http://big5.china.com.cn/info/games/...t_24684982.htm

傳聞聯通或與新力中國合作發售PS Vita

中國網-資訊中心 china.com.cn/info  時間: 2012-02-20  責任編輯: 李識君

2月19日晚,一名疑為聯通工作人員的微博帳號“聯通小弟”在微博上發佈消息稱聯通和新力有可能在中國合作發售PS Vita遊戲機。該名用戶此前在iPhone4進入大陸之前發佈過多條相關資訊而受到不少網友的關注。
挑起了遊戲玩家們的神經
不過,此事真偽仍未可知,畢竟就算此事為真,也不意味著PS Vita可以順利進入中國。微博用戶“聯通小弟”原話如下:“不負責傳謠言,聯通和SONY中國可能在中國合作發售PS Vita遊戲機哦~”,隨後他又補充到:“抱歉…説錯了…不叫遊戲機,叫個人娛樂終端。”此前新力香港在香港發佈PS Vita時,就有細心網友發現港版PS Vita是不鎖區的,可以直接使用中國聯通的3G數據卡。
港版PSV不鎖區
微軟、新力、任天堂一直力圖讓旗下的遊戲主機進入中國。2003年新力在大陸地區推出PS2的大陸版本(型號SCPH-50009),不過並未取得預計中的良好成績,最終不了了之。微軟一直試圖在中國推出XBox360但從未如願,任天堂到是與神遊合作在國內推出了N64/GBA/NDS等一系列産品。
國外電子遊戲機進入中國之難主要在於中國政府嚴格的遊戲管制,包括之前曾進入中國大陸的PS2,均稱之為“PS2電腦娛樂系統”。因此,PS Vita以“個人娛樂終端”進入大陸並非不可能,只是以這樣的身份進入大陸之後,遊戲如何購買,遊戲本身又會如何定價呢?

暗.黑.騎.士 12:53 AM 02-26-12
請問係PSV 上面的psp game d save係咪backup 唔到ga?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55 105  ... 最後

返回主題版面