Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-02-15, 01:02 AM   #751
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
其實爆talk都拍左好耐
不獲發牌果排牛肉碎都約滿左
原來係咁,我以為呢類節目係近期錄...
由手機版發出
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 09:34 AM   #752
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
https://hk.celebrity.yahoo.com/news/...142900839.html
選戰RIP

舊 03-03-15, 09:41 PM   #753
IDGAF
The One

第二人生 #6-7

九折阿媽好好戲,追此劇因素之一。

人到中年成日爆衫的…

可以帶多一個回到未來?咁最後會唔會四個朋友可以一齊返去改到HAPPY END?

少少穿崩,少女魚魚同九折跑到城門河果個景…
沙田文化博物館 2000年先開~!
但劇情上是1996年。

舊 03-03-15, 09:58 PM   #754
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
第二人生 #6-7

九折阿媽好好戲,追此劇因素之一。

人到中年成日爆衫的…

可以帶多一個回到未來?咁最後會唔會四個朋友可以一齊返去改到HAPPY END?

少少穿崩,少女魚魚同九折跑到城門河果個景…
沙田文化博物館 2000年先開~!
但劇情上是1996年。
仲有一個穿崩, 九折件高達Tee, 都不是1996年產物

舊 03-04-15, 12:25 AM   #755
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
導火新聞線
出劇出得咁應, HKTV係得嘅
使鬼要個創科局

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-15, 08:44 PM   #756
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
宜家港視冇廣告?
以前睇點播點都塞番幾個廣告比我
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-15, 12:34 AM   #757
IDGAF
The One

第二人生 #8-9

九折(大)回到1996年叫九折(小)唔好同士多妹阿儀(小)發生性行為,
但此舉同親手殺死佢自己個仔有乜分別?
係劇中無表現到九折(大)有考慮過呢點…可能佢本身就係腦殘衰衝動的人,
不過,去到改變後知道自己個仔仍然有存在,但無同自己生活過就去咗英國又後悔了…

O記無論改變歷史前後都係咁小氣,
唔明九折(大&小)點解要咁在乎呢段兄弟情,難道真的是BL…hehe方向發展?

舊 03-06-15, 02:42 AM   #758
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
主角腦殘一次兩次三次
越改個結局越差

因為冇每集認真睇
不過每次改完都失去D野
一係老豆一係妻兒一係死黨乜都可以失去
真係超低能....

明明個問題係欠錢
佢又唔試下將D六合彩/馬結果記住
返去中返幾十萬幾百萬咪得囉...
再唔係寫低張NOTES話幾時升市跌市
都識去抄籌囉...點解唔去抄股

雖然主要係想講點改都好難改到好理想
但係主角智力太低真係令人想反枱
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-15, 06:10 AM   #759
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: kev00269270 查看文章
主角腦殘一次兩次三次
越改個結局越差

因為冇每集認真睇
不過每次改完都失去D野
一係老豆一係妻兒一係死黨乜都可以失去
真係超低能....

明明個問題係欠錢
佢又唔試下將D六合彩/馬結果記住
返去中返幾十萬幾百萬咪得囉...
再唔係寫低張NOTES話幾時升市跌市
都識去抄籌囉...點解唔去抄股

雖然主要係想講點改都好難改到好理想
但係主角智力太低真係令人想反枱
九折就係返咗1996叫佢老豆(1996)訓身賭馬
結果冠軍騎師受傷輸晒啲錢
冇返一次屋企俾錢屋企人
之後諗住做到發,但做侍應做到有腦退化,送錯晒外賣
去咗執紙皮住籠屋為生,搞到有痛風..

佢唔返去跟本唔會訓身
每次返去都愈搞愈衰
細九折都叫佢唔好再返去

此篇文章於 03-06-15 06:15 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-15, 01:51 PM   #760
qhxu
Crazy Gamer

主角不嬲腦殘
之前唔想離婚,之後又離婚自以為幫老婆解脫,然後又番過去想殺自己個仔,宜家個(前)老婆有未婚夫仲專登搵到人地屋企想溝番人比人斷正
真係打得少
舊 03-06-15, 11:20 PM   #761
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: qhxu 查看文章
主角不嬲腦殘
之前唔想離婚,之後又離婚自以為幫老婆解脫,然後又番過去想殺自己個仔,宜家個(前)老婆有未婚夫仲專登搵到人地屋企想溝番人比人斷正
真係打得少
完全係仆街仔,明明因為唔鍾意個老婆,先改變歷史,而家人哋搵到幸福,佢又唔抵得,十足十嚦咕嚦咕個劉青雲,永遠要搶人嘢先覺得開心,今集仲講到自己大徹大悟,其實根本無變過,都係想做就做,唔理人感受,自私到仆街
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-15, 01:38 AM   #762
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
第二人生 #10

今集又有MP, 仲有MR.

舊 03-07-15, 04:44 AM   #763
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
第2人生,熟口熟面,隻洗腦歌聽到有D煩

舊 03-07-15, 05:03 AM   #764
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

歌詞勵志又無咩所謂, 點都唔夠2014年果首咁煩

大乱闘X
舊 03-08-15, 05:58 AM   #765
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
睇過第二人生後, 令我想起某名人臨終前的話..
如果人生可以重來, 世上有一半人會成為偉人..
不過故事中的主角就好死笨, 無計劃咁搞到越來越禍..
故事太少穿梭過去未來的特有梗, 只交帶事件咁穿梭沒太大驚喜..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-15, 04:23 PM   #766
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
挑戰係咪完左??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-15, 09:59 PM   #767
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

下星期播返"飄"

大乱闘X
舊 03-09-15, 07:46 AM   #768
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: W!LL 查看文章
歌詞勵志又無咩所謂, 點都唔夠2014年果首咁煩
一節播一次喎,好聽都煩啦

第11集唔錯喎

舊 03-09-15, 06:22 PM   #769
IDGAF
The One

第二人生 #10-11(大結局)

套劇去到尾段有感動位,整體都幾好睇。
但覺得佢花咗太多時間先帶出活在當下呢個訊息,
有D支線又好似無乜點交代下文。

到最後大家都因為M.P.先改變咁…

4 Life出賽第一首歌,打鼓果位雷有暉好似就係原唱者嚟,
點解要交比劉浩龍唱呢首歌呢?
不如話九折返唔切嚟,等原唱者唱咗個開頭,九折唱埋下半首,咁咪重有兄弟情feel。

都咁難得請到咁多音樂人參演,如果直接把套劇定位做音樂劇,
比個機會佢哋唱返自己首"飲歌"唔係仲好睇咩,宜家有少少捉到鹿唔識脫角的感覺…
個人很期待趙學而唱出"每隔兩秒我都想起你 完全忘掉了自己"、"我恨我是女人 熱情難自禁 偷泣仍要這樣共你親吻",
或者"我尋你開心 你尋我開心 我們還有什麼可以恨"等金曲去配合劇情發展…但最後無。

欣賞HKTV個台肯出錢搞個真的音樂會去拍劇中情節,
如果個音樂節唔係寫明係2012年,好似The Hunger Games寫係第幾屆,咪唔覺套劇有少少過時了的感覺。

舊 03-10-15, 10:49 AM   #770
IDGAF
The One

導火新聞線 #1
呢套劇個節奏都去得幾快,
有笑位又有寫實的地方。

點解王宗堯次次都係飾演爛撻撻麻甩佬角色的…

舊 03-10-15, 03:33 PM   #771
qhxu
Crazy Gamer

第二人生結局係咪冇講士多妹未婚夫?

導火新聞線
一開始就係度賽車搶新聞?
查爆炸查得咁快,犯人都查埋出黎仲以為睇警匪片,披住報社皮既重案組
舊 03-11-15, 09:30 AM   #772
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

我以為自己睇緊電影~

不過免費報人手真係得咁少架咋~???個工作量做死人喎~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 05:31 PM   #773
IDGAF
The One

導火新聞線 #2

點解HKTV劇咁多大埔外景的?
皇阿媽(梁小冰)車禍(?)果度咪林村河廣褔橋附近。
(電影那夜凌晨,我坐上了旺角開往大埔的紅VAN,其中一個主要場景)
之前套我阿媽係黑玫瑰又係大埔一田百貨拍戲,劇組係大埔住的?

「夜蒲」王宗堯帶阿咩(楊淇)去夜場果part笑咗…

睇墳場個墓碑,2005年+係7年前的事,即係呢套劇個背景又係2012年…?
3年前的囧報新聞內容有d到宜家都對應到宜家發生緊的事…預言劇嚟~!

舊 03-12-15, 10:02 PM   #774
IDGAF
The One

導火新聞線 #3

過去 VS 現在,
究竟發生過咩事由過去熱心關注社會變成宜家乜都講juicy juicy juicy呢?

舊 03-13-15, 08:37 PM   #775
IDGAF
The One

導火新聞線 #4

由強姦變恩客…

能成為密友大概總帶著愛
但做對好兒媳 又如此相愛 旁人會說不該

如果我係Alma,請人燒咗實體版報紙,之後係數碼版扮苦主…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 07:51 AM

手機版 | APP版