Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-12-19, 11:10 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Pixar Onward (6 Mar 2020)

應該無人舖過 — 傳說生物現代化(?!),講家庭親情嘅公路動畫,Star Lord 蜘蛛俠做兩兄弟拍住上,出咗條 Trailer:

連咱家反應都出埋~~~

舊 12-17-19, 10:59 PM   #2
肉羊哩咖
griffin611

新預告到!

舊 03-01-20, 05:09 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

AD&D Lord of the Ring 公路版

睇咗優先場,總結:未去到 Pixar 最經典嗰啲,亦唔係爛,中上,但未有 Coco 咁好。故仔集中晒兩大明星身上,好合拍,配音得好好,Tom Holland 仲有少少蜘蛛仔味,反而星爵真係好投入個角式度。開頭有啲慢,但一開車(唔算透掛)就好精彩,笑位都夠。最後玩完動作,即時放洋葱(有至親唔係度效果 +5),冇得抖。畫功分鏡絕對保持水準有突,尤其啲面孔夠細緻得嚟又唔會怪相。

開頭巡例有短片,不過唔係 Pixar 咱家出品,而係 Simpson,但無對白,冇追開,玩扭期望,都幾 OK 㗎。

舊 03-03-20, 02:17 PM   #4
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
E家去戲院好危險

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 02:53 PM   #5
肉羊哩咖
griffin611

雖然呢邊未爆大鑊(touch wood),隔開啲坐囉,無法。有唔少地方開始關閉戲院,想入都冇得入。

舊 03-21-20, 04:19 AM   #6
肉羊哩咖
griffin611

要睇唔洗再搵命摶

悲報 -- 套片即日可以嚮 MovieAnyway 上購買(美國限定),而 4月3號會嚮 D+ 上。
https://www.hollywoodreporter.com/ne...ndemic-1285590

舊 03-21-20, 03:50 PM   #7
王小虎

註冊日期: Apr 2002
戲院會唔會就咁玩完?首先點捱多起碼半年,不停交租冇收入。然後會唔會娛樂習慣改變,個個家居影院。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 08:28 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

唔想,但有可能,而家啲串流台/網上買片已經幾「搞掂」咗啲實體影碟 -- 但妙在今日個個要減網速,啲影碟可以大派用場。(咳)講返正題:有啲片真係要入場睇,你屋企再大,都唔及戲院個銀幕大,尤其好似《1917》呢類片,唔係 IMAX 唔好睇 -- 本人第二次去睇普通 2D 版,真係爭好遠;另一樣係大班人一齊睇,係熱鬧過癮好多,一齊笑,一齊嘩;好多人講返「當年」Endgame,隊長接咗雷神之鎚嗰場,成個戲院一齊歡呼,同陌生人互相 high 5;你屋企無可能咁做。原來美國仲有成三佰幾座 drive-in cinema,啫係露天嘅影院,揸架車直接入場,坐嚮部車入面睇戲。而到今日,因為空擴安全,都仲有好多仲開門做生意,可惜其他地方唔多興呢樣。

此篇文章於 03-21-20 11:02 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-20, 05:35 PM   #9
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Onward (½的魔法)係iTunes做限時特價$88,
不過最高得HD畫質,
睇資料有廣東話配音同iTunes Extras追加內容。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-20, 11:47 AM   #10
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Onward | ½的魔法

https://www.imdb.com/title/tt7146812/
https://zh.wikipedia.org/wiki/%C2%BD...AD%94%E6%B3%95

睇咗Onward (½的魔法)主片,未睇晒堆追加內容,
個世界觀似Will Smith主演果套Bright (光靈),都係有獸人、精靈和仙子存在,
但魔法已近乎消失的近代社會。

主角兩兄弟果一族,
其實係咪藍精靈(The Smurfs)嚟o架?!
見佢哋都係住蘑菇屋。

起死回生、魔法石?
根本是PG級鋼之鍊金術師的人體鍊成吧?

不過,
睇完又覺得呢個長兄為父的故事幾感人~!

主角仲幾慘添…
例如一開場聽錄音帶果幕,原來是真人真事嚟。

[電影預告] 迪士尼與彼思《½的魔法》(Onward) 粵語版預告 (中文字幕)
https://www.youtube.com/watch?v=jfyMGq6BEQk

【文字獄補發】他使出亡者復生術卻失敗,導致被召出來的老爸只有下半身2020《½的魔法》
https://www.youtube.com/watch?v=_mLJlLCDJ4E

影評1/2的魔法:先看這個才看得懂電影|票房救星來啦|為什麼要叫ONWARD|留言抽原著繪本|劇透
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Pixar: Inside Out《玩轉腦朋友》 D.K. 電影版 79 11-09-23 10:54 PM
[西片] Coco (2017) | Pixar david 電影版 41 03-05-18 06:58 PM
[西片] Cars 3 (2017) | Pixar david 電影版 0 07-21-16 11:40 AM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
MAR naco 日本動漫畫討論版 9 02-07-05 11:16 PM

現在的時間是 09:55 AM

手機版 | APP版