Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-01-19, 07:15 AM   #626
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Walker係最佳代替者,但boston要揾返2隻中鋒
Rozier就.....老實黃鋒真係專收呢類球員

Daj都去nets,即係組兄弟籃球
Nyk已成最大輸家

Lakers就算冇leonard, 應該都仲有dlo既

反而76ers已經痛失JJ, 如果冇埋Harris/butler
咁就大穫(剛5yr 180m 簽回Harris)

Jazz應該係今個offseason大贏家,conley, Bojan Bogdanovic
由手機版發出

此篇文章於 07-01-19 07:21 AM 被 Penny仔 編輯。
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 09:11 AM   #627
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
JB好似去熱火, 估唔到一年就散左

不過76人都簽左Horford....唔知想點組

---

molamola

D'LO先簽後換去勇士
睇黎係同KD trade

此篇文章於 07-01-19 11:32 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 12:34 PM   #628
Penny仔

全日最爆應該係Dlo去勇士

我覺得勇士係冇考慮過Dlo合適問題
假設勇士係用curry+Klay+Green為球隊核心的話, 佢地要補強加多粒星既機會係零
而家唯一方法就係搞Dlo 過黎, 夾咪繼續打, 唔夾再換, 總之keep住一個可以換星空間

假設下季走唔遠情況下, AI其實已經用唔著
你用爆佢副計, 可能都係一輪游

不過條數我已經唔識計, Looney唔知留唔留到
我覺得未來勇士佢會好重要
舊 07-01-19, 01:45 PM   #629
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
可能想將DLO養成下個Core呢

舊 07-01-19, 06:28 PM   #630
搖搖
永遠的毛毛王子↓

我覺得係搵黎頂KT一年,唔岩用都仲有得trade

另外Adams好似對勇士有興趣
或者係留唔到Looney既備案...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 07-01-19, 08:12 PM   #631
Penny仔

慘了, 原來sign and trade 觸發左硬上限
salary 唔可以超過138.9M

........咁我寧願唔要dlo了
損失太大
舊 07-01-19, 10:55 PM   #632
搖搖
永遠的毛毛王子↓

唔識睇佢點計
見人寫得番6-8m補人, 仲要未計續Looney

舊 07-02-19, 09:47 AM   #633
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
唔識睇佢點計
見人寫得番6-8m補人, 仲要未計續Looney
因為做完sign and trade, hard cap 就會生效
所以勇士要keep 住條數唔可以過
再加上連續交豪華稅, 稅額會不斷提升
所以照計勇士今年會避稅

下年續Green, 就算要交返稅都冇咁甘
今日有消息Lonney 3yrs 15m 續約...續到Lonney我覺得已經夠了

下年仲有AI 留低既TE 可以用
仲有Dlo 如果唔夾又可以換野

要先捱一季, 但之後前景應該都唔錯

可惜既就係2老必然要離開
AI仲可能去Lakers
舊 07-02-19, 10:21 AM   #634
搖搖
永遠的毛毛王子↓

李文應該退休?

佛心Looney
以佢今年既表現10m/yr 應該都拎到

Kawhi似乎好接近去湖人
如果AI過埋去,條鋒線....

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 07-02-19, 08:03 PM   #635
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
呢兩日 d trade 最唔明都係 DLo 去 GSW, Butler 去 heat
前者唔知佢個陣想點排,max 簽返黎只係為左頂 Klay 傷出呢段?? 之後點出? 唔會推 KT 落去 SF 掛??
另外 Butler 除左佢已經唔想贏 champ 所以只睇錢之外我諗唔到原因 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 08:35 PM   #636
Penny仔

我覺得butler著眼點係想揾一間合適球隊
Heat教父鐵血防守球風,加上球隊欠一個得分手
無疑係一拍即合

再加上再下一季heat有幾張約會甩
前景其實唔錯
由手機版發出
舊 07-02-19, 10:18 PM   #637
okabe

註冊日期: Aug 2002
JB 尼幾年打過球隊都傳出不合
可能佢考慮搵夾到既重要過有無前景

反而76人 既人腳剩補內唔補外線
都好似無改善
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-19, 10:49 AM   #638
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
76人仲有咩射手真係講唔出...
3分最準會唔會已經係Horford

dlo 去勇, AI走真係估唔到
想像唔到會點夾
同埋個bench真係薄到無得再薄

下季大兜亂之後好有新鮮感
btw nyk真係大輸家, 空有大把錢但只能簽到randle之流
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-19, 10:56 AM   #639
Sar8
The One

76人補左Josh Richardson都有PTS16分同3成5以上3分命中

舊 07-03-19, 02:40 PM   #640
Penny仔

76ers最大問題在某人身上

基本上除非你打一皇四射
否則以某人外投能力,空間點都拉唔開

況且就算打一皇四射,key波果個其實要有一定外投能力
由手機版發出
舊 07-03-19, 03:27 PM   #641
Sar8
The One

其實字母係季後賽打得咁辛苦,已經比到足夠既警示冇中距離你體能再勁都會嚴重比人限制

如果西門仲係覺得「而家已經夠做」,證明左佢都只係得個名

舊 07-03-19, 04:44 PM   #642
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
76ers最大問題在某人身上

基本上除非你打一皇四射
否則以某人外投能力,空間點都拉唔開

況且就算打一皇四射,key波果個其實要有一定外投能力
由手機版發出
除非NBA為左佢改番Man-2-Man defense only

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-19, 02:16 PM   #643
Sar8
The One

KL,PG to LAC

舊 07-06-19, 02:30 PM   #644
搖搖
永遠的毛毛王子↓

詹皇:你班契弟玩__我

舊 07-06-19, 06:06 PM   #645
Penny仔

意料之外, 情理之中
原先的確係大飛最大機會

但你邊估到PG會跟埋去
說好的兄弟籃球......

不過我仍然覺得Lakers會強一點
舊 07-06-19, 06:08 PM   #646
okabe

註冊日期: Aug 2002
KL+PG
雖然我比較想睇KL+JB 尼個組合
不過尼個組合亦係好有可觀性

NYK咩大魚都無...
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-19, 06:13 PM   #647
Sar8
The One

引用:
作者: Penny仔 查看文章
意料之外, 情理之中
原先的確係大飛最大機會

但你邊估到PG會跟埋去
說好的兄弟籃球......

不過我仍然覺得Lakers會強一點
所以我當初係估KD+KL to LAC

KD簽藍網反倒令我幾意外

舊 07-06-19, 06:51 PM   #648
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
所以我當初係估KD+KL to LAC

KD簽藍網反倒令我幾意外
KD休季之後同Irving 眉來眼去得太明顯

其實個市仲有Avery Bradley比lakers去執
唔係照簽Rondo都得
舊 07-06-19, 11:13 PM   #649
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
個人覺得PG離開WB都係好事
係估唔到KL唔留速龍, 真係傭兵打一年
諗落大飛人腳又幾唔錯

NYK真係笑話黎
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-19, 05:35 AM   #650
搖搖
永遠的毛毛王子↓

表弟終於有人要,去湖人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 43 阿聰 體育版 1007 04-01-19 11:48 AM
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM

現在的時間是 03:47 AM

手機版 | APP版