Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 02-16-11, 11:49 PM   #1376
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 是但 查看文章
上年八級考試歌
諗住用埋黎考試?
係ar 係果隻, 離緊考佢

舊 02-18-11, 10:45 PM   #1377
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

是但~ 你好似揀緊歌備FT?
你有冇facebk 架?
你pm 我啦, 我add 你

舊 02-19-11, 12:08 AM   #1378
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
引用:
作者: Seppie 查看文章
是但~ 你好似揀緊歌備FT?
你有冇facebk 架?
你pm 我啦, 我add 你
pm左

係,我係想考FT
但係練到好灰
因為好似能力去唔到
係自己部琴練還好
因為自己部琴都算新,幾好彈
但一彈d殘舊冇咁敏感既琴
就完全彈唔返
因為本身都好勉強先彈到

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-11, 12:26 AM   #1379
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
pm左

係,我係想考FT
但係練到好灰
因為好似能力去唔到
係自己部琴練還好
因為自己部琴都算新,幾好彈
但一彈d殘舊冇咁敏感既琴
就完全彈唔返
因為本身都好勉強先彈到
thx added~

我岩岩練完琴冇野做, o係度學人發夢翻閱trinity syllabus
見到你提既歌都係FT既歌 ><

但係用既"琴"呢個問題
我之前都同老師討論
我老師講過, d 鋼琴家好pro, 要識好快令自己一彈落去就feel 到琴既texture 同特點,
然後tune到自己應該用既力度.......
多d去不同琴行, 唔理咩brand, 好琴唔好琴都彈下有幫助

此篇文章於 02-19-11 12:30 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-11, 06:20 PM   #1380
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

我既拙奏.... 失禮了.....
http://www.youtube.com/watch?v=k0rJ1Wc2wZw

舊 04-12-11, 03:14 PM   #1381
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
有個幾月冇人講野喇~haha

舊 04-13-11, 02:15 PM   #1382
是但
Game Master

最近第一次彈舒伯特既SONATA
就去搵CD聽
覺得d旋律實在好好聽!!!!
富於感情但又含蓄

BLOG
舊 04-26-11, 01:35 AM   #1383
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 查看文章
有個幾月冇人講野喇~haha
你地LOR 又唔update 下近況
我就掛住練琴冇咩上離姐 不過我fb 都成日up 音樂野XD

引用:
最近第一次彈舒伯特既SONATA
就去搵CD聽
覺得d旋律實在好好聽!!!!
富於感情但又含蓄
搵日又聽下先

舊 04-26-11, 10:37 PM   #1384
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
新手買AMPRIFIRE有冇好推介? (LINE6 OK MA?)
畢直千拎左右.....
想問下線係米要分開買架?
線又點買先好?
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-11, 10:47 PM   #1385
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
久違了~!
最近新錄
真係唔多慣對住鏡頭彈

此篇文章於 05-04-11 12:06 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-11, 12:17 PM   #1386
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

我都好耐冇拍過COVER片喇,有時間的話,我都整返段先

舊 05-19-11, 02:30 PM   #1387
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 查看文章
我都好耐冇拍過COVER片喇,有時間的話,我都整返段先
等個topic推多幾版, 等大家唔記得左我條片先啦, 如果唔係會好大對比點解我條片彈得咁Q屎

舊 05-22-11, 07:13 PM   #1388
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

/ 下星期6 終於考了~~
請大家支持下我

今早一起身唔warm up 下mock:
http://www.youtube.com/watch?v=wMW4SdH0I7Y

ps 是但: 我下星期scan野俾你 sor

舊 05-25-11, 01:11 AM   #1389
是但
Game Master

引用:
作者: Seppie 查看文章
/ 下星期6 終於考了~~
請大家支持下我

今早一起身唔warm up 下mock:
http://www.youtube.com/watch?v=wMW4SdH0I7Y

ps 是但: 我下星期scan野俾你 sor
加油
我覺得你實在太努力...自愧不如
我從來都唔會話考琴一定要拎到好高分...
以前考一至八級都係彈完D歌
其它PART由佢死....
從來冇試過130分以上
你應該可以

BLOG
舊 06-08-11, 12:27 AM   #1390
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
新手,想買個電結他effector玩下
幾舊水有無交易?有無咩好介紹?

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-11, 03:48 PM   #1391
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
我唔係彈結他,所以我都唔敢比咩意見
但依度應該都多人玩結他既,希望佢地會答到你既問題啦~

舊 06-27-11, 12:09 PM   #1392
txl

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
搵個keyboard手都咁x難
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 10:43 AM   #1393
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: txl 查看文章
你要求高姐~

舊 07-03-11, 07:09 PM   #1394
觸手J

引用:
第一次係呢區留言,多多指教
我係keyboard手,都覺得搵keyboard手交流好困難

舊 07-03-11, 11:42 PM   #1395
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

keyboard 手上水揮手~!!

grade 8 result 出了~ 順利丁~ 考官評價仲好高

引用:
又缺了? @@

舊 07-04-11, 12:22 AM   #1396
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
首Mozart duet我有同人夾過來玩。

我是彈琴的。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 11:22 PM   #1397
觸手J

我都係彈琴的,最近主力研究synth整聲,整極都唔arm心水

舊 07-04-11, 11:45 PM   #1398
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
我都想知
邊度有得上網試聽下D effector
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 04:15 PM   #1399
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: funnyfun 查看文章
我都想知
邊度有得上網試聽下D effector
上網聽可能都會有失真,去通利叫佢比你試啦

想買effector但冇心水的朋友,其實可以講下你聽開咩樂隊/想cover d咩,咁樣可能易d比意見

比個其中一個主流既牌子BOSS比你,裏面搵到岩心水click入去audio有得試聽
http://www.bossus.com/gear/productlist.php?ParentId=254

此篇文章於 07-05-11 04:17 PM 被 Montague 編輯。
Montague 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 10:02 PM   #1400
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Montague 查看文章
上網聽可能都會有失真,去通利叫佢比你試啦

想買effector但冇心水的朋友,其實可以講下你聽開咩樂隊/想cover d咩,咁樣可能易d比意見

比個其中一個主流既牌子BOSS比你,裏面搵到岩心水click入去audio有得試聽
http://www.bossus.com/gear/productlist.php?ParentId=254
HAHA....因為都唔知邊隻岩自己....冇理由向琴行全部試曬...
BOSS尼D幾錢舊?~
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:02 PM

手機版 | APP版