Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-12, 01:31 AM   #301
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 仁飛 查看文章
睇店員啦,男嘅會好好多,女嘅就..........
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
之前問過雲起訂本港版日漫要等3個月內,訂唔到都要3個月後先退錢...有病
妳都好呀....我妹之前去買個時....
有貨話冇貨個下先搞野....頌要個D書唔係訂左等比人....

引用:
作者: money 查看文章
碟同雜誌我都係係黑店買
最緊要快
貴幾十/百都冇所謂
我通常都係...XX
慢慢等, 因為平同埋有特典....差太多喇....

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我隨口嗡架咋喎
已成秘笈....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 03:28 AM   #302
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
間野二樓的台版DVD少左D選擇...

唔考慮入普威爾既DVD來賣?
好多熱門動畫都比普威爾代左.

另外前幾日去animate去問張中華書局會員卡(每月1日全店85折)用唔用得, 估唔到真係得
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 09:03 AM   #303
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
[ 發夢mode ]
http://www.animate.co.jp/special/gintama_fair2012/pc/
幾時會有香港店係入面 XDD

[/ 發夢mode ]

舊 08-10-12, 12:06 PM   #304
劍仔
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 大破人間 查看文章

另外前幾日去animate去問張中華書局會員卡(每月1日全店85折)用唔用得, 估唔到真係得
想問下中華書局會員卡點先申請到?
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 07:37 AM   #305
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
http://www.sharpdaily.hk/article/new...B1%8B%E4%BC%81

引用:
亦係全港首間獲日本動漫精品王國Animate授權嘅商店。
原來唔係直營
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:35 AM   #306
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
自從知道係中華書局開的時候不是已經知道嗎a
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:39 AM   #307
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: Leaf 查看文章
這間ANIMATE可不可以用信用卡找數唔收CHARGE?
可以

引用:
作者: tongmak 查看文章
暫時仲未有
訂野果度仲同日方傾緊D細節點做
有就一定會有
有消息會係到通知大家

-------

多謝支持
不過好多野都未到.....

遲D會有member不過張卡未印好.....

-----------------------------
而上消息由店員a發佈
有得訂日本漫畫/雜誌未?

舊 08-16-12, 09:18 AM   #308
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
可以

有得訂日本漫畫/雜誌未?
原來未有得訂嗎? 反而想知可唔可以用email 問野或訂野先; 因為有時口講或print帶過去真係好唔方便
(或者退一步fax得唔得啦)

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね

此篇文章於 08-16-12 09:20 AM 被 Leaf 編輯。
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 07:26 PM   #309
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: J+1 查看文章
自從知道係中華書局開的時候不是已經知道嗎a
由手機版發出
我一路以為係animate食緊中華
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 09:27 PM   #310
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
前排去買鋼鍊完全版時佢俾個中華書局膠袋我時先如夢初醒

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 12:02 AM   #311
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
ANIMATE.....有冇ANIMA店長漫畫的中文版賣..

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-12, 01:58 AM   #312
tongmak

註冊日期: May 2008
今日收工果陣友少特裝仲有1盒係到...
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 03:20 AM   #313
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 劍仔 查看文章
想問下中華書局會員卡點先申請到?
唔係申請架
基本張會員卡係無名無編號個種既會員卡, 係暑假在各中小學周街派的
我求其執返來的
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 03:47 PM   #314
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: GN00508771 查看文章
ANIMATE.....有冇ANIMA店長漫畫的中文版賣..
有冇關智一出來大叫
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 04:10 PM   #315
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
有冇關智一出來大叫
叫伊麵做店長啦
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 10:46 PM   #316
劍仔

註冊日期: Sep 2003
引用:
唔係申請架
基本張會員卡係無名無編號個種既會員卡, 係暑假在各中小學周街派的
我求其執返來的
我未見過街有派, 可能我放工果時派野d人已經收左工Orz
仲諗住1號去買野, 唯我等animate張會員卡出左先啦
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 05:22 PM   #317
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:

多得「平行進口條例」,只要香港有人買左版權,佢賣水貨就變犯法
(就連HMV都中過招)
即係話animate有可能入左日版貨黎香港,但萬一香港有人代理的話,果批貨就變違禁品...

咁你話佢仲入唔入其他貨好?

上面有木棉花dvd是因為木棉花在香港開了公司,佢地有埋香港的版權

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 09:45 PM   #318
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
前排去買鋼鍊完全版時佢俾個中華書局膠袋我時先如夢初醒
咁即係無ANIMATE果隻藍膠袋
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 09:47 PM   #319
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Hayami 查看文章
多得「平行進口條例」,只要香港有人買左版權,佢賣水貨就變犯法
(就連HMV都中過招)
即係話animate有可能入左日版貨黎香港,但萬一香港有人代理的話,果批貨就變違禁品...

咁你話佢仲入唔入其他貨好?

上面有木棉花dvd是因為木棉花在香港開了公司,佢地有埋香港的版權
咁d水貸電影bd又唔怕既?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 07:29 AM   #320
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
睇公司做法....胃訊賣水貨電話賣到有電視廣告你話勁唔勁

舊 08-22-12, 12:22 PM   #321
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
應該話係睇間代理簽約係簽佐d咩權利
例如你簽返黎o既係香港地區中文版o既出版及發行
咁你係管唔到日文版
但漢化你就可以出手
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 12:44 PM   #322
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Norm 查看文章
睇公司做法....胃訊賣水貨電話賣到有電視廣告你話勁唔勁
果間唔係領域咩

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 05:29 PM   #323
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

昨日買野仲有九折, 希望係長期優惠~~~

舊 09-11-12, 05:44 PM   #324
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
hmv咪就係比人告過囉
上面咪岩岩講完 @@

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 09-11-12 05:46 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 06:39 PM   #325
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
終於第一次幫襯~

盛物用的仍然係一般中華書店膠袋,唔係深藍色animate袋…

同一個月前去時比,唔多覺有乜新商品入荷…

亦唔見有新增訂購服務或特典送…

咁攪法聽執。
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[cw24][I6] -----《To Be....& Doll Lovers》 原創雙人誌 小丸son Cosplay同人MIX討論區 1 08-22-07 11:34 PM
求LOVERS ~恋に落ちたら…~的攻略~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 7 05-06-05 09:18 PM
[PS2]Galaxy angel Moonlit Lovers圖片 ,2/26發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 13 12-27-03 05:20 AM
GALAXY ANGEL Moonlight Lovers出左 強化人間ですの~★ PC電腦遊戲討論版 41 09-01-03 10:07 PM
LOVERS & MuvLuv Rv250 H-GAMEの部屋 3 11-22-02 11:46 AM

現在的時間是 09:51 PM

手機版 | APP版