Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-12, 02:07 PM   #376
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
到底黑雪姬無手指係點樣騎隻風雲再起(?)出場
去到第十本小說先有短篇補完番呢件事,雖然個補完出現都太遲

小說10劇透,同回答無關
我開始覺得黑雪鍾意隻豬係因為吊橋效應
佢本身無咩留意男人,但拓武追擊黑雪果時焗住黑雪要搵隻豬
呢個情形下,佢咩都要依賴隻豬
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 02:07 PM   #377
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
到底黑雪姬無手指係點樣騎隻風雲再起(?)出場

仲有諗諗下紅之王識心意技點解比小丑拉馬圍果次完全未見佢出過

今集只能講冬菇頭完全睇小左黑雪姬既廢人度同針對肥雪既跟蹤狂屬性(?
人多唔出得心念...=.=.....

你睇請楚個騎風雲再起畫面就會明
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 02:11 PM   #378
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
無睇小說,但剩睇佢去旅行玩到全身散,朝早6點比肥雪一add就即刻回應到

佢成晚無訓係度stand by既機率係...(ry

>>人多唔出得心念...=.=.....

個場佢一輸就要uninstall應該唔理得咁多呀

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 02:19 PM   #379
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 金屬史萊姆 查看文章
Gj

咁我來點應喇,用問題來答佢個問題,
叮噹(點都唔叫佢xxx夢)都冇手指,又點樣拎道具?
我覺得直接問騎唔騎到馬同有冇手指有乜關係好d

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 02:55 PM   #380
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Leaf 查看文章
搞咁多野最後都係要黑雪姬出手
+1
呢個發展多少有啲失望

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 03:24 PM   #381
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
無睇小說,但剩睇佢去旅行玩到全身散,朝早6點比肥雪一add就即刻回應到

佢成晚無訓係度stand by既機率係...(ry
中學生係咁架啦,細細個邊使訓咁多?
(定係而家 d 細路訓多左 ?)

舊 09-19-12, 03:26 PM   #382
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
小說10劇透,同回答無關
我開始覺得黑雪鍾意隻豬係因為吊橋效應
佢本身無咩留意男人,但拓武追擊黑雪果時焗住黑雪要搵隻豬
呢個情形下,佢咩都要依賴隻豬
真係咁既話 ...
點解當日唔係搵到個女既做下線 ... 百合咪幾好 ...

舊 09-19-12, 03:33 PM   #383
細路翔
The One

佢鐘意豬唔係因為豬很快,而且快到不行咩(?

要知道佢係入面玩左唔知幾多百年審美觀好可能一早已經異於常人

英國說大家抱團死
舊 09-19-12, 07:37 PM   #384
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
Gj

咁我來點應喇,用問題來答佢個問題,
叮噹(點都唔叫佢xxx夢)都冇手指,又點樣拎道具?
冇計啦
SAO放棄還可以,但唔想連呢度都受到ISS影響

舊 09-19-12, 07:40 PM   #385
HM

引用:
佢鐘意豬唔係因為豬很快,而且快到不行咩(?

要知道佢係入面玩左唔知幾多百年審美觀好可能一早已經異於常人
...
隻豬係當時唯一一個救到佢既人
本來佢對豬都無乜期待諗住搵佢幫手捉到拓武就算
點知隻豬既實力遠超佢想像,就令黑雪姬開始發情囉
同埋黑雪姬見得男人少嘛

不過而家越來越覺得所謂既黑王,都唔係咩堂堂正正既人
打得過就光明正大決戰,打唔過就會耍陰,本人對呢點應該都幾有自覺性

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
真係咁既話 ...
點解當日唔係搵到個女既做下線 ... 百合咪幾好 ...
...
我覺得會發展成類似若宮惠(講出來沒差吧?)果種關係
不過黑雪姬有同豬唔一樣既自卑感,先係佢同豬夾得埋既原因
有追小說應該都知黑雪姬內心其實好睇唔起自己

至於豬,我覺得黑雪姬對佢既意義在於改變左佢人生同教識佢搵番自尊
即使拓武同千百合都俾唔到呢樣野佢
其實豬同黑雪姬既感情一路都描寫不足,所以小弟一路都唔睇好呢一對
不過今次補完番黑雪視點,又會發覺佢兩個剛好互補

另外豬其實唔好女色,反而係同普通靚仔一樣鍾意同番男性玩,始終男仔同男仔可以玩得放d
所以會同拓武特別親近,亦都幻想過機車騎士可以加入
黑雪會係豬心中特別重要都係因為頭先所講影響太大
但如果黑雪無進一步行動,可能豬都唔會太在意,當識多個朋友

此篇文章於 09-19-12 07:51 PM 被 HM 編輯。
舊 09-19-12, 07:49 PM   #386
細路翔
The One

引用:
...
隻豬係當時唯一一個救到佢既人
本來佢對豬都無乜期待諗住搵佢幫手捉到拓武就算
點知隻豬既實力遠超佢想像,就令黑雪姬開始發情囉
同埋黑雪姬見得男人少嘛

不過而家越來越覺得所謂既黑王,都唔係咩堂堂正正既人
打得過就光明正大決戰,打唔過就會耍陰,本人對呢點應該都幾有自覺性
我剩睇動畫,佢示愛個段唔係話因為肥雪很快先被煞到咩

>>打得過就光明正大決戰,打唔過就會耍陰,本人對呢點應該都幾有自覺性

依點依家睇動畫未見到有佢打唔過既生物

剩係見到肥雪有難黑雪姬就會好似凹凸人咁係非常準確既時間出現/訓醒

英國說大家抱團死
舊 09-19-12, 07:57 PM   #387
HM

引用:
我剩睇動畫,佢示愛個段唔係話因為肥雪很快先被煞到咩

>>打得過就光明正大決戰,打唔過就會耍陰,本人對呢點應該都幾有自覺性

依點依家睇動畫未見到有佢打唔過既生物

剩係見到肥雪有難黑雪姬就會好似凹凸人咁係非常準確既時間出現/訓醒
佢講過打唔過就用盡最醜陋既方法都要脫身架
不過咩情況打唔過,暫時以動畫既資訊,可以答你係同級既王,一隻平手兩隻應該收得工
初代紅王都係俾佢陰到先人頭落地

...
另外短篇有對人嚴刑逼供,打到人無晒點數或者對方合作先停手
舊 09-19-12, 08:01 PM   #388
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
冇計啦
SAO放棄還可以,但唔想連呢度都受到ISS影響
你越想避免發生,偏偏就會發生
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 08:11 PM   #389
細路翔
The One

引用:
佢講過打唔過就用盡最醜陋既方法都要脫身架
不過咩情況打唔過,暫時以動畫既資訊,可以答你係同級既王,一隻平手兩隻應該收得工
初代紅王都係俾佢陰到先人頭落地
有打唔過既情節點都好過無雙劇情

話說佢本體明明平到不行點解個素體會有胸
但睇下其他女角無論本體定game入面個身形都係差唔多

唔通依d就係心之傷(拖走

英國說大家抱團死
舊 09-19-12, 09:20 PM   #390
金屬史萊姆
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: CMS 查看文章
你越想避免發生,偏偏就會發生
發展到12卷肥豬現在不用再怕iss插件了.
12卷透
只要在UBL舞台肥豬可以話無敵.
因為死守係大天使身邊.
人地未行到埋來就用光反.
中左對手=即死,
就算唔中肥豬係大天使身邊冇人夠膽埋去.
一埋身就俾大天使無限ek.
隨時靠呢一招救回4元素剩下2個~

分析一下學姐點解會選中肥豬.

1.反應速度.基於安裝條件,係只有一次機會下最高反應速度=最大安裝成功率.

2.忠誠心.因為當時情況下輩一背叛就真係求救無門.
望向肥豬.本身係一個冇自信+被欺壓概人.如果出手相助幫佢解決問題比較不會背叛.

3.心傷.雖然第一期冇講到.
但一路睇落去會知道.雖然有同級同潛力點規則.
但心傷越大越容易生出強大假想體.理由如下...

假使大家都有10點能力由電腦分配.
普通人可能會[力2,速2,防2,裝備2,特技2]
但一個重度心傷者能力分配可能係[力1,速3,防1,裝備0,特技5](猜測肥豬分配)
雖然點數一樣.但角色構成可以理解為特化型/進階職.
比較起來特化型當然會比普通角色強.

4.這論點是我瞎扯ntr來的.
大家都知肥豬雖然肥.但一點都不矮小而且神奇地好受女性歡迎.
只係插畫設定問題.
事實上可能大份得來好有型.只要肯俾心機減返些少可能會好正.
所以學姐實行逆光源氏計劃培養一個最強最型仔又聽話概理想男友.

亦都可以解析點解一有新女出現小千同學姐會咁大反應.
始終小千由細已經好俾心機育成呢隻男友.
仲千方百計用母親美食谷肥佢隱藏個型仔將來做老公.
學姐亦都唔想辛苦育成概男友俾其他女人吸走去炫耀.
金屬史萊姆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 09:39 PM   #391
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 金屬史萊姆
-skip-

加速小說我未開始睇.近來忙工作,過多一排先可以開始
只係快速,睇左動畫個結局

我的意思,唔係講 加速世界
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 10:59 PM   #392
casio

其實第一卷咪講咗公主點解選中肥豬囉
引用:
「六年前,年仅八岁的我就成了超频连线者。之后我一心一意渴望让自己更强、更快,砍倒了无数的敌人升到9级却还不满足,双手甚至染上了朋友的血。就连这样的我,对你刻下的高分记录却仍然望尘莫及。」

黑雪公主表情转为凝重,以强而有力地眼神笔直凝视着春雪,接着说了下去:

「春雪,你听好了,你的速度很快。你可以变得比任何人都快,变得比我还快——也比其他诸王更快。速度才是超频连线者最重要的能力。相信总有一天,你第一快手的名号就会威震整个加速世界,相信你可以打倒那群国王,甚至超越这地平线,直达BRAIN BURST的根源,在那里有所体会,体会到人类——也就是我们的大脑与灵魂中所蕴含最极致的可能性。」

黑雪公主缓缓点了点头,又继续说下去:

我当时……当时看到你玩那个游戏的模样,真的看得全身都在颤抖。我感受到了一股前所未有的战栗跟感动,感叹地想着原来人类可以快到这个地步。当时我真的在内心欢呼EUREKA……用古代希腊语大喊我终于找到了,找到了能让停滞世界再度加速的真正王者!」

春雪再也插不上话,只能专心听她说。

我,可以比任何人都快……?

一时之间他难以置信。然而黑雪公主处于这个状况下所说出来的话,绝不容他有丝毫怀疑。他怎么想都行,就是不能怀疑。

「可是,尽管你具备这么强大的力量跟可能性,现实世界中却那么怯懦……让我看得好心痛,一颗心几乎要撕成两半。我既想对未来的国王下跪,但同时又想要保护你,包容你。这两种互斥的心情越来越强……不知不觉间,我的眼里除了你以外再也容不下别人。我坠入了情网。虽然我是一直到昨天才发现的。」

公主單純已經將BB當成真實世界,只係打機打上腦嘅宅宅

舊 09-19-12, 11:06 PM   #393
金屬史萊姆

引用:
作者: casio 查看文章
其實第一卷咪講咗公主點解選中肥豬囉

公主單純已經將BB當成真實世界,只係打機打上腦嘅宅宅
雖然11區有人申請同2次元角色結婚.
但點宅都好都冇人會想同胖妹(技蘭)結婚概.
同樣道理.應該冇人因為肥豬打機[可能會好勁]想現實同肥豬一齊..
都係覺得肥豬被插畫醜化論易接受點.
舊 09-19-12, 11:09 PM   #394
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
浪漫d啦你地

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-12, 11:15 PM   #395
casio

引用:
同樣道理.應該冇人因為肥豬打機[可能會好勁]想現實同肥豬一齊..
咁插畫醜化一早就講咗
只係公主本身其實對現實世界無咩所謂---餐餐波仔+現實世界朋友超少+連屋企人都唔理佢
所以我覺得肥雪型唔型,靚唔靚仔公主佢都無咩所謂

舊 09-19-12, 11:32 PM   #396
金屬史萊姆

引用:
作者: casio 查看文章
咁插畫醜化一早就講咗
只係公主本身其實對現實世界無咩所謂---餐餐波仔+現實世界朋友超少+連屋企人都唔理佢
所以我覺得肥雪型唔型,靚唔靚仔公主佢都無咩所謂
...咁又係...日日係街見到d閃光彈四圍走..
對對都係美女與野獸...點解唔到我身上..

我都想好似公主咁餐餐都6星級酒店波仔...
舊 09-19-12, 11:34 PM   #397
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
現實真係有好多女仔鍾意肥仔!覺得佢哋又cute、又好攬!
相反男仔鍾意肥妹又真係冇乜!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 11:08 AM   #398
norip999

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
現實真係有好多女仔鍾意肥仔!覺得佢哋又cute、又好攬!
相反男仔鍾意肥妹又真係冇乜!
動畫拓講過肥豬成日好弱好慘咁引發到女人既母性,所以仲意佢既女仔都係比較成熟。
norip999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 01:43 PM   #399
HM

因為聽教聽話
舊 09-21-12, 12:28 AM   #400
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: norip999 查看文章
動畫拓講過肥豬成日好弱好慘咁引發到女人既母性,所以仲意佢既女仔都係比較成熟。
引用:
因為聽教聽話
淨係玩肥豬塊面都有排玩!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
アクセル・ワールド 加速の頂点 発売日・価格未定 money 電視遊戲討論版 11 02-04-13 02:11 PM
[Rumor] アクセル・ワールド (暫名) l 第3作? 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 0 02-01-13 05:01 PM
「アクセル・ワールド(加速世界) Stage:01 -銀翼の覚醒-」 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 21 09-17-12 08:52 PM
川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」#13「Violation;侵入」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 07-09-12 05:33 PM

現在的時間是 09:04 AM

手機版 | APP版