Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-22-11, 07:41 AM   #226
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
豆爺後生

仲以為喜翠莊係百年老店...

蓮好似比某仲居釘上了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 04:11 PM   #227
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
民子: 生5個痛死囉! 每次2個都要最少痛3次

期待菜子抱枕
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 05:04 PM   #228
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
今集好睇呀, 越來越鍾意女將
喜翠莊名字的由來
豆爺開頭同女將的話對, 再加上之前提過佢個仔, 難道準備告老還鄉?
雖然女將接受崇子做佢媳婦, 但最尾話無打算俾佢地繼承旅館...
硬係覺得女將心裡另有所想, 想執左喜翠莊?

另, 今集都有唔少有趣地方~
菜子睇完小說家寫的劇本對白後有爆炸性言論
巴準備狩獵蓮
徹哥打算生5個小孩 > hotel > 嚇壞民子
不過搞到民子同緒花翻面完全係因為徹哥KY的言論所致
豆爺若真係離開, 女將對喜翠莊應該再冇乜留戀, 畢竟由三人合加建立的喜翠莊只淨低一人, 深知未來媳婦的創新思維及性格, 而佢又唔想見到自己有份一手建立的喜翠莊將來會走樣, 亦唔想左住D後生, 所以唔想佢地繼承喜翠莊的招牌, 可能比佢地自己從新發展都未定, 又或者喜翠莊己經破產?

今集除民子果part外十分之warm, 巴同蓮的發展會好似女將當年咁?
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 05:07 PM   #229
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
徹快點去死死好了(無誤

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 05:39 PM   #230
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: STUDIO KONG 查看文章
豆爺若真係離開, 女將對喜翠莊應該再冇乜留戀, 畢竟由三人合加建立的喜翠莊只淨低一人, 深知未來媳婦的創新思維及性格, 而佢又唔想見到自己有份一手建立的喜翠莊將來會走樣, 亦唔想左住D後生, 所以唔想佢地繼承喜翠莊的招牌, 可能比佢地自己從新發展都未定, 又或者喜翠莊己經破產?

今集除民子果part外十分之warm, 巴同蓮的發展會好似女將當年咁?
之前都有講過喜翠莊生意一直麻麻...
俾件廢材旦那投資拍戲後, 可能真係蝕到入肉
但初代就結業真係好可惜, 雖然俾兩件廢材接手都係死路一條
我私心地都唔想見到佢地接手

今集有講少少女將同佢老公o既事, 即時對嘉翠莊感情加分
可唔可以搵集講下皐月同佢老公o既事 + 點解離開屋企 + 同女將絕緣十六年呀?!

睇預告, 民子果單野又會靠緒花的KY 厚面皮唔怕死而和解吧?

引用:
作者: 細路翔 查看文章
徹快點去死死好了(無誤
x2
不停踩地雷都算, 個死人樣仲要好無奈好委屈咁苦笑, 真係想一巴車埋佢

此篇文章於 08-22-11 05:45 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 05:51 PM   #231
細路翔
The One

平時扮晒正直實際淫賤不能移既類形(?

不過民子今集真係...

浴室推倒果段都仲可以話火遮眼,後面....

睇個款最後都係緒花大喇叭同件死雜碎爆大鑊解決(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-22-11 05:54 PM 被 細路翔 編輯。
舊 08-22-11, 06:18 PM   #232
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
徹哥好主義壞主義時間,好主義係車心事重重的後輩去海灘休息,壞主義係車車心事重重的後輩去旅館休息。
女將同假洋女子果段>>>

舊 08-22-11, 06:21 PM   #233
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 細路翔 查看文章
平時扮晒正直實際淫賤不能移既類形(?

不過民子今集真係...

浴室推倒果段都仲可以話火遮眼,後面....

睇個款最後都係緒花大喇叭同件死雜碎爆大鑊解決(?
你淨係見佢之前會無固淫笑, 緒花發燒時咁紳士就知啦
今集仲話打算生5個, 仲唔係一隻狗公?

話説這一部出浴鏡頭都算多, 但唔會無啦啦有一條不知名白光走出黎
佢D 絕對防線守得好厲害, 這方面我非常欣賞

家陣點睇緒花 x 徹條線都係唔成立的

不過都係果句, 感情線唔係重點, 希望唔好放太多

引用:
作者: 尼路 查看文章
女將同假洋女子果段>>>
反應一致

舊 08-22-11, 06:25 PM   #234
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

舊 08-22-11, 06:30 PM   #235
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
最後五集唔知埋唔埋到尾...
孝一咁耐都唔出番黎....
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 09:14 PM   #236
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我總覺民子實在太想哩一邊了……

雖然之前不喜歡傻女人,不過今集真是對她改觀了,女將托付她那兒我有點想哭(不過女將的話……不妙不妙……)

還有能登妳想對某人出手了嗎?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 09:25 PM   #237
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
初時我仲以為徹哥可能察覺到民子既心意先帶佢到海邊
結果真係吹漲..
民子你至少嘗試表明心意,失敗先再考慮放棄吧
徹呢d人唔對佢開門見山佢呢一世都唔會明,蓮師傅睇到都嘆氣..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 09:36 PM   #238
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我總覺民子實在太想哩一邊了……

雖然之前不喜歡傻女人,不過今集真是對她改觀了,女將托付她那兒我有點想哭(不過女將的話……不妙不妙……)

還有能登妳想對某人出手了嗎?
我只係覺得緒花好無辜啫, 無啦啦變左做民子的出氣袋

我對煩女人無咩改觀, 睇見佢同若旦一齊 D 互動我真係好想死, 乜野 say anything...
女將將個仔託付俾佢果度好睇, 都唔多關佢事, 純粹係女將果邊做得好

話說個個都咁在意巴想對蓮出手, 但無人在意菜子那句 妊娠する!

此篇文章於 08-23-11 01:01 AM 被 神秘過客 編輯。
舊 08-22-11, 10:50 PM   #239
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第21話

妊娠する
菜子

女將既一番話聽到眼濕濕

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 10:58 PM   #240
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
喜翠莊既來由
蓮俾能登睇中左???
講真民子呢幾集既表現真係幾黑我憎

舊 08-22-11, 11:43 PM   #241
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
搭車嗰幕民子你諗多咗喇

民子今集嘅表現…

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
喜翠莊既來由
蓮俾能登睇中左???
能登見過蓮嗰身有趣打扮就唔會咁諗架喇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 12:23 AM   #242
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
民子自己都要爭取先得ga,
遷怒緒花

舊 08-23-11, 12:30 AM   #243
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
民子同徹約會
我信民子生到5個架
徹以為自己渣緊86, 兼天真得太可怕

民子緒花大爆發
重點竟然係<去死>

巴睇黎都好恨結婚
蓮都感到陣寒意

喜翠莊既由來
豆爺加入原因
女將二人既回憶
旅館睇黎已經定好左俾邊個/處理

菜子大特寫!!!

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 01:06 AM   #244
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
喜翠莊既來由
蓮俾能登睇中左???
民子呢個角色都好慘架....
形象/人氣升左少少後, 又要整單野出黎令佢插一插水至安樂咁

引用:
作者: Gallardo 查看文章
民子自己都要爭取先得ga,
遷怒緒花
所以緒花真係好無辜, 又唔係同民子爭仔, 只不過係件男單向鍾意佢之嘛

此篇文章於 08-23-11 01:08 AM 被 神秘過客 編輯。
舊 08-23-11, 01:33 AM   #245
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

「花咲くいろは」キャラクターソング 松前緒花

歌:松前緒花(CV.伊藤かな恵)

収録曲:
1.セミスイート
2.空に近い場所(イメージソング集
「湯乃鷺リレイションズ」よりカバー)
3.セミスイート(Off Vocal)
4.空に近い場所(Off Vocal)

定価:\1,200(税込) 品番:LACM-4854
2011年9月7日発売
発売元:株式会社ランティス
販売元:バンダイビジュアル株式会社

「花咲くいろは」キャラクターソング 鶴来民子

歌:鶴来民子(CV.小見川千明)

収録曲:
1.ナミダで咲く花
2.ハッチ(イメージソング集
「湯乃鷺リレイションズ」よりカバー)
3.ナミダで咲く花(Off Vocal)
4.ハッチ(Off Vocal)

定価:\1,200(税込) 品番:LACM-4855
2011年9月7日発売
発売元:株式会社ランティス
販売元:バンダイビジュアル株式会社

舊 08-23-11, 02:15 AM   #246
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
這集內容很不錯.
民子 緒花浴室大戰, 能賣肉能拿到劇情發展.
PA你真是考慮到好盡, 玩盡浴室場面!!!

女當家年青時的愛情是同廚師在一起 想暗示些什麼???
徹 對 緒花 或 緒花 對 考 的感情線還是很弱.

結局唔通是 民子 最後同 緒花 一起. 緒花繼續在喜翠莊快樂生活.

至那集後很久也沒見 緒花 在腦中保完 考的感情線.

此篇文章於 08-23-11 02:52 AM 被 marco仔 編輯。
marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 09:59 AM   #247
細路翔
The One

睇到依家都仲有人唔明依套野既男角只係炮灰?

英國說大家抱團死
舊 08-23-11, 10:18 AM   #248
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
雖然徹帶民子去海邊但講緒花係有問題,但係我又唔覺得佢鍾意緒花,民子係咪諗多左呢

民子你醒下啦,值得你付託終身既唔係徹,係緒花呀

巴搵到獵物,蓮背脊發涼

究竟個劇本寫左d乜,嚇到菜子咁樣
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 04:38 PM   #249
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

徹擺明對緒花有野o既喎, 民子邊有諗多左?

雖然這套的感情線對我黎講可有可有無

舊 08-23-11, 04:46 PM   #250
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

BDアニメ

引用:
1 - ● 7,512 *7,512 花咲くいろは【2】 11/8/17 PC
2 - ↓ 5,827 94,060 『塔の上のラプンツェル』 DVD+ブルーレイセット11/7/20 WDS
3 - ● 1,180 *1,180 C 第1巻 11/8/19 CX
4 - ● 1,102 *1,102 アスタロッテのおもちゃ!③ 11/8/17 PC
5 - ↓ **792 15,013 『塔の上のラプンツェル』 ブルーレイ 11/7/20 WDS
6 - ● **659 ***659 「紅」Blu-rayDiscBOX(初回限定生産)11/8/17 PC
7 - -  **521 55,142 魔法少女まどか☆マギカ 4(完全生産限定版)11/7/27 ANX
8 - ↑ 『塔の上のラプンツェル』 3Dスーパー・セット 480 8,800 11/7/20 WDS
9 - ↑ 借りぐらしのアリエッティ 452 56,852 11/6/17 WDS
10 - ↓ ティンカー・ベルと妖精の家 ブルーレイ+DVDセット 439 4,725 11/8/3 WDS

DVDアニメ

引用:
1 1 - カーズ(11.07) 6,328 44,011 11/7/6 WDS
2 3 ↑ 借りぐらしのアリエッティ 3,375 247,539 11/6/17 WDS
3 4 ↑ となりのトトロ 2,027 1,091,850 01/9/28 BVH
12 9 ↓ ONE PIECE 麦わらチェイス 808 9,307 11/7/20 PC
13 2 ↓ 薄桜鬼 雪華録 第一章~沖田総司~(初回限定版) 803 17,694 11/8/5 GUE
19 24 ↑ 風の谷のナウシカ 577 643,338 03/11/19 BVJ
20 16 ↓ ONE PIECE Log Collection “GOD” 566 27,326 11/7/22 AVE
21 27 ↑ もののけ姫 564 333,764 01/11/21 BVJ
23 - ● 花咲くいろは【2】 540 540 11/8/17 PC
30 - ● C 第1巻 460 460 11/8/19 CX

引用:
○花咲くいろは 【全9巻】
巻数 初動  2週計  発売日
01巻 8,548 9,720 11.07.20
02巻 8,012 *,*** 11.08.17

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
虎穴 GOUF HOME ! KIM 收藏品討論版 508 09-07-15 10:26 PM
請問邊度買到windows home server? 埃及使者 手機資訊/電腦軟硬討論 15 02-17-12 12:13 AM
XP Home 要 login? t-cup 手機資訊/電腦軟硬討論 3 10-01-03 10:38 PM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版