Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-25-11, 11:07 AM   #601
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: fourleaves112 查看文章
幻城就完,D女FANS唔BUY,又出城2
城2我唔買la..
城1都唔好睇..講打..又唔多
講劇情..又無..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-11, 11:11 AM   #602
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
一本唔得就摺左佢出另一本 , 呢間野O既真係愈黎愈天行社FEEL ,
而且故仔真係唔掂 , 溫俠傳小石果一刀吉走唔少客仔之後 , 我買左十期八期毫無起色之後我都放棄左呢間野了
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-11, 12:21 AM   #603
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
嘩我交佢個叉 !
本城寨2做乜q野呀 !
老劍冇份畫 ?
幾個原本玉樹林風o既主角畫到未戒奶咁o既樣 !
主角做乜事呀 !
返老還童 ? 家下少年漫畫咩 !
十二少個樣又做乜q呀 !
而家玩BL咩叫你 !
見到角色d樣已經唔想再睇 !

內容仲不知所謂 !
大佬 ! 而家係黑幫打鬥呀 !
竟然畫到好似小朋友齊打交咁 !
仲衰過超級無敵我愛你 !

頂 ! 咁就比老劍昆q左$14 !
今集根本係BL漫畫黎 !
佢地做乜q就一期就咁趕客法 ?
佢地唔係真係諗住靠一班女fans就撐得起一本港漫呀 ??
已經罷睇 , 城寨2皮已收 , 奠

舊 10-29-11, 12:29 AM   #604
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
講真...就創刊號嚟講,冇加頁、咁嘅畫質,就知道本城寨2係出得有幾急,
更唔好講畫風上嘅轉變,一睇就知佢想打咩主意啦!

舊 10-29-11, 03:13 AM   #605
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
嘿~
fb 頁果度一致劣評
重畫吧啦

舊 10-29-11, 09:07 AM   #606
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
神掌龍九州的劇情其實OK,構圖好過龍劍飛,角色面相就冇玉記幫手而差D,即使表情生動,但係線條仲粗過爽報真係……同埋畫風未免太過「少年JUMP化」。我相信畫功如細緻D,同埋畫風改番「大人化」,或者開首章不用變最終章。

P.S.其實牛佬畫多兩期,等龍九州學番兩三下如來神掌,同埋整個第一季暫告段落,起碼好過而家趕收場咁全書完會仲好。

此篇文章於 11-10-11 10:44 PM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-11, 05:50 PM   #607
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
睇完今期.... 咁 N 咁多期之前, 係地下水道, 痴由同剎旦果段說話, 係講比邊一個知呢? 莫非佢地咁神知道有個攝錄機拍底佢地 d 對話比讀者睇?
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-11, 07:12 PM   #608
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
嘩我交佢個叉 !
本城寨2做乜q野呀 !
老劍冇份畫 ?
幾個原本玉樹林風o既主角畫到未戒奶咁o既樣 !
主角做乜事呀 !
返老還童 ? 家下少年漫畫咩 !
十二少個樣又做乜q呀 !
而家玩BL咩叫你 !
見到角色d樣已經唔想再睇 !

內容仲不知所謂 !
大佬 ! 而家係黑幫打鬥呀 !
竟然畫到好似小朋友齊打交咁 !
仲衰過超級無敵我愛你 !

頂 ! 咁就比老劍昆q左$14 !
今集根本係BL漫畫黎 !
佢地做乜q就一期就咁趕客法 ?
佢地唔係真係諗住靠一班女fans就撐得起一本港漫呀 ??
已經罷睇 , 城寨2皮已收 , 奠
主角畫到未戒奶咁o既樣 !
不能同意你更多

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-11, 07:49 PM   #609
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
主角畫到未戒奶咁o既樣 !
不能同意你更多
其實既然本身嘅畫風都令班腐女受落,
咁keep住去咪得囉,改乜鬼吖~~

舊 11-04-11, 02:40 AM   #610
tchans
Crazy Gamer
西軍~

引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
神掌龍九州的劇情其實OK,構圖好過龍劍飛,角色面相就冇玉記手而差D,即使表情生動,但係線條仲粗過爽報真係……同埋畫風未免太過「少年JUMP化」。我相信畫功如細緻D,同埋畫風改番「大人化」,或者開首章不用變最終章。

P.S.其實牛佬畫多兩期,等龍九州學番兩三下如來神掌,同埋整個第一季暫告段落,起碼好過而家趕收場咁全書完會仲好。
俾錢睇D咁既畫真係無可能... ...
要女無女, 要打鬥無打鬥... ...

舊 11-10-11, 08:41 PM   #611
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
嚟緊新龍600期竟然出孖寶版!

仲話呢幾期死得人多 ,唔知會死邊幾個呢?希望到時啲人唔會為死而死啦!

之前我仲估武聖是否假仁假義之徒,今期已經話佢唔係!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-11, 08:55 PM   #612
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

仲話呢幾期死得人多 ,唔知會死邊幾個呢?希望到時啲人唔會為死而死啦!

要死都唔慌係蛇貓班人
武聖唔係假仁假義就準備做下一個洪星/無名僧啦
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-11, 10:43 PM   #613
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: tchans 查看文章
俾錢睇D咁既畫真係無可能... ...
要女無女, 要打鬥無打鬥... ...
我好認同前兩點(講畫,古惑仔同佢比係好好多;女,大部份港漫的弊病),冇玉記合作係咁,但打鬥點都有,起碼駁招流暢同不會太少。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-11, 02:40 AM   #614
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:

四眼明同光頭星唔該唔好死唔去, 白俊留返做敵人都仲可以
其他人, 死到小鷹我當bouns
而根據前面劇情唔跟兩三年前預告, 我覺得銀鈴死都好有可能, 起碼深化群邪同元始門之間的仇恨, 唔好成日咁frd, 仲可以令蚩尤自己害死自己個妹, 多少有d劇味

通天個邊, 文殊唔會死, 老天尊唔會死, 陳傲雲如果死左就真係慘到喊, 搞左成百期終於有少少成就, 轉個頭就死真係唔好, 龍貫天咁死法我已經覺得好浪費
刀神好彩就唔死, 唔好彩就同武聖一鑊熟
其他d雜魚死哂又有咩咁出奇

舊 11-11-11, 02:41 AM   #615
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: dust11 查看文章
要死都唔慌係蛇貓班人
武聖唔係假仁假義就準備做下一個洪星/無名僧啦
應該係洪東, 俾小龍偷哂d功力

舊 11-11-11, 03:17 AM   #616
dust11

註冊日期: Aug 2010
sorry記錯左
不過武聖既下場應該都係俾人吸乾吸淨
小貓打龍貫天個時已經"侯"主武聖D功力啦
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-11, 07:38 AM   #617
yeah yeah

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
四眼明同光頭星唔該唔好死唔去, 白俊留返做敵人都仲可以
其他人, 死到小鷹我當bouns
而根據前面劇情唔跟兩三年前預告, 我覺得銀鈴死都好有可能, 起碼深化群邪同元始門之間的仇恨, 唔好成日咁frd, 仲可以令蚩尤自己害死自己個妹, 多少有d劇味

通天個邊, 文殊唔會死, 老天尊唔會死, 陳傲雲如果死左就真係慘到喊, 搞左成百期終於有少少成就, 轉個頭就死真係唔好, 龍貫天咁死法我已經覺得好浪費
刀神好彩就唔死, 唔好彩就同武聖一鑊熟
其他d雜魚死哂又有咩咁出奇
龍貫天明明仲有好多戲份可以做..
但又搞死佢..又唔係死得型..跌落山.....

NTR.......
舊 11-12-11, 12:21 AM   #618
D-boy

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
龍貫天明明仲有好多戲份可以做..
但又搞死佢..又唔係死得型..跌落山.....
只希望佢今次死啲人可以死得合理些,唔好像青天那樣為死而死.....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-11, 01:20 AM   #619
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
龍虎門d劇情頭唔接尾
o岩o岩撒旦出場,派殺手去試探蚩尤.....
但而家就話撒旦原來係蚩尤條o靚...lol...
d編劇真係=.="
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-11, 07:24 AM   #620
yeah yeah

引用:
只希望佢今次死啲人可以死得合理些,唔好像青天那樣為死而死.....
今次應該死4眼明同光頭仔
最好死埋白俊..佢好煩.

NTR.......
舊 11-17-11, 10:23 PM   #621
D-boy

以前舊著獨眼龍、四眼明同黑仔傑等四小將死時會唔開心幾日;但現在新著四眼明和光頭星領了便當,已經沒有這個感覺了,死咪死、冇所謂!
舊 11-17-11, 10:28 PM   #622
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
以前舊著獨眼龍、四眼明同黑仔傑等四小將死時會唔開心幾日;但現在新著四眼明和光頭星領了便當,已經沒有這個感覺了,死咪死、冇所謂!
仲以為光頭星係不死系

舊 11-17-11, 10:38 PM   #623
D-boy

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
仲以為光頭星係不死系
以前光頭星練易筋經練到黑級;依家改練金鐘罩,仲要只得嗰幾關,唔死都冇用!
舊 11-18-11, 02:52 PM   #624
sunnypigdog
滅絕小五郎

其實佢今期蛇貓門殺二小將都用左成半期........
係, 我明佢地GE歷史價值高, 但撤旦殺呢兩條傻仔都要搞咁多, 仲要俾人打到豬頭咁, 係咪拖得濟呢??

小虎早兩期打刀痴仲輕鬆過撤旦對二小將

舊 11-25-11, 08:02 PM   #625
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
好收唔收收白仇,仲要收得咁hea,好不滿
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:19 PM

手機版 | APP版