Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-10-20, 03:08 PM   #601
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
辛辛苦苦爆左O狼但係有死小孩delete左你個save
好似話op間野唔係學校係右代宮關連

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-20, 01:46 AM   #602
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
第三集

過左咁多日,竟然都無角色留意到今年件事個關鍵位點唔同法
結局大變不可避?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-20, 03:35 PM   #603
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
第三集已經21 號

即係今次Hard mode 最少要三刷?!

成個流程唔同左..............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-20, 06:08 PM   #604
anyone
The One
↘嫁

擺明係食緊花生睇下patch左d咩

舊 10-18-20, 07:49 PM   #605
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
你地真係好記性,我真係唔記得晒D回避位係乜

舊 10-18-20, 11:12 PM   #606
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 尼路 查看文章
你地真係好記性,我真係唔記得晒D回避位係乜
其實今次重記係K1 老豆早左出場, 同K1 懷疑禮奈偸聽自己同大石講電話

如果下集K1 食到加料圑子 > 鬼隱編

如果下集K1 有幻聽 > 綿流編

但奇怪係富竹同鷹野指名只係 "失跡", 即係有可能扮死之後出場打山狗 a

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-19-20, 12:49 AM   #607
anyone
The One
↘嫁

總之有邊個疑神疑鬼都已經基本係bbq end

舊 10-19-20, 09:19 AM   #608
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
我以為只係幫隻game 宣傳既remake
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-20, 07:14 PM   #609
HAKAIDER
neet 人生~~~

有人要LV5 病發了.............

https://higurashianime.com/story/001_004.html

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-19-20 07:16 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 10-23-20, 12:30 AM   #610
leungky1

第四集

無令人失望,所以令人更絕望

病症同故事背景應該無變,但我估有人提早出手

比喻嚟講,係玩緊Mod/Hack?

相信
梨花=觀眾會俾一路記實嘅前因「騙」哂
真相可能係知道左都無能力去改嘅野
又或者你估唔到會撈埋嘅野

此篇文章於 10-23-20 12:59 AM 被 leungky1 編輯。
舊 10-23-20, 07:25 AM   #611
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
你管竟然可以出到片會唔會兩日之後就落架呢

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-20, 08:06 AM   #612
yorkyork

註冊日期: May 2010
如果落左以後唔上你咪冇得睇?
你淨係識貼youtube同twitter
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-20, 10:07 AM   #613
anyone
The One
↘嫁

好似某隻game個營運咁
話你上次爆機個方法係bug
我地fix左喇 從頭黎過啦 Thankful?

世界線的收束 齊條件就算主角唔做野都會有大意志去完成條線

舊 10-23-20, 04:58 PM   #614
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: yorkyork 查看文章
如果落左以後唔上你咪冇得睇?
你淨係識貼youtube同twitter
重點係官方公報左第四集開始會係R15 指定

不過Ani-One 係youtube 播都打左黒影

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-23-20, 05:12 PM   #615
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: leungky1 查看文章
第四集

無令人失望,所以令人更絕望

病症同故事背景應該無變,但我估有人提早出手

比喻嚟講,係玩緊Mod/Hack?

相信
梨花=觀眾會俾一路記實嘅前因「騙」哂
真相可能係知道左都無能力去改嘅野
又或者你估唔到會撈埋嘅野
基本上完全推覆舊解釋的了

唔通.......
唔通比某位笑聲没品味的魔女用紅字否定 a

今集山狗提早進場?!

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-23-20 05:20 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 10-23-20, 06:21 PM   #616
尼路
The One

感覺係同一件事的高難度版

舊 10-23-20, 07:51 PM   #617
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
感覺係同一件事的高難度版
所以咪叭一早放棄駁二刷, 仲同K1 講要相信礼奈.............

K1 > 這和説好的不一樣啊~~~~~~~~

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-23-20, 09:43 PM   #618
leungky1

出面覺得BD DVD似乎透左章節

其之壹 1-4話 <- 鬼騙篇
其之貳 5-8話 <- 綿騙篇?
其之參 9-13話
其之四 14-17話
其之五 18-24話

最慳水慳力應該就前面三章繼續同觀眾找錯處
第四章就講某某開始改變策略
最後一章會係全解定吊癮?我諗就係睇觀眾頭輪反應
由手機版發出
舊 10-23-20, 10:06 PM   #619
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
咁係咪即係由頭重刷再刷埋解篇?

圭一:你陰我?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-20, 10:23 PM   #620
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: sugihara 查看文章
咁係咪即係由頭重刷再刷埋解篇?

圭一:你陰我?
但奇怪咪叭死左兩日, 但無發生全村L5 爆發

而且山狗一早進場, 也没有發動終末作戰滅村

有可能全個鬼騙編都只係K1 幻覺?

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-23-20 10:30 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 10-23-20, 11:38 PM   #621
尼路
The One

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
但奇怪咪叭死左兩日, 但無發生全村L5 爆發

而且山狗一早進場, 也没有發動終末作戰滅村

有可能全個鬼騙編都只係K1 幻覺?
咁最尾個護士咁問,可能連呢D線都唔同晒,或者由根本開始已經唔同左。

舊 10-24-20, 04:30 AM   #622
anyone
The One
↘嫁

話事件發生後第二日梨花先死
K1訓左2日唔到
應該未全村病發丫

我覺得開門果陣都係病發左

舊 10-24-20, 10:19 AM   #623
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
咁最尾個護士咁問,可能連呢D線都唔同晒,或者由根本開始已經唔同左。
K1 傷勢都好奇怪

醫院醒果刻係戴住護頭 / 護頸

但同礼奈相殺唔係被插肚架咩

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-24-20 10:23 AM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 10-24-20, 01:14 PM   #624
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
互片應該9成係假,編劇無理由廢到俾人咁捅法唔死都寫得出

係唔知會係

1 只係祭囃篇前其中一個loop
定係
2 梨花背後做咗嘢開新線突破埋祭囃篇

睇鬼騙篇Title,第2集對話同今集梨花個暗示
我覺得似係2

同埋新作嚟講都係2嘅發展睇落去先有意思

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-20, 02:24 PM   #625
anyone
The One
↘嫁

一來柴刀左手拎刀太奇怪
2來始終鬼隱spin off我覺得都係餵食event黎

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 神野オキナ「あそびにいくヨ!」BD BOX発売決定! money 日本動漫畫討論版 135 02-05-15 10:27 PM
[影像碟] RobbieWilliams|Live At Knebworth 10th Anniversary Edition[BD/BD+2DVD+2CD+BOOK] W!LL Neo Music UNIVERSE 1 07-30-13 01:11 AM
[動畫] 『伝説巨神イデオン』TVシリーズのBlu-ray BOX発売決定! money 日本動漫畫討論版 2 12-23-12 04:12 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 05:03 AM

手機版 | APP版