Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-05-20, 06:09 AM   #176
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
個泄漏事件,所謂嘅 JJ Cut,仲有好多細節,好似話班「背後靈」係有原本真人演唔係得把聲、個女逃兵講到好白真係 Lando 個女、Finn 真係識用 Froce,Rose 嘅戲份多咗(丁丁咁多),同埋 Leia 最後嗰度個處理有唔同,等等等等。

老實講,就算真係咁,本人以為對成部戲無乜幫助。

成個泄漏主要目的係令 JJ 同 滴住嚟「割蓆」,啫係呢套戲有乜冬瓜豆腐都唔關 JJ 事。因為爆料嘅話滴住嚟有太多有形之手干預咁話。又話而家 JJ 去咗主理 WB,滴住嚟驚威脅去佢,所以特登「壞佢名節」咁話喎。

痴線,本人唔信。

此篇文章於 01-05-20 06:12 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-20, 10:48 AM   #177
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
JJ Lucas 原版已經係成年前嘅事,而 JJ 係9月中先公開會做 WB 旗手,點睇都唔會係後發事件影響前事,反而似JJ因為頂唔順滴住嚟先同WB deal, 5年內都唔洗再應酬米老鼠

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-20, 01:23 PM   #178
肉羊哩咖
griffin611

噚日全球票房極接近十億花旗紙,要過應該無懸念。係咪啫係有人個位會坐穩?不如早啲畀本人睇 The Mando 好過。

------

另,元導演個腳本,叫 Duels of the Fate (型),泄咗出嚟,雖然隨即被該導演否認,不過好多人信係堅嘅;詳情留返畀啲老細舖喇,太長無睇,大意係咁嘅:
- Kyle Ren 坐正,幾乎攻佔成個銀河,佢係呢話嘅大波
- Rey 繼續係 nobody
- Finn 同 Rose 潛入舊帝都, 嗰度由 Hucks 管治,Finn 被捕但走甩咗,因為身世鼓動一班 FO 士兵改邪歸正,仲嚮舊帝發動大戰!
- Leia 帶領一班受 Luke 感召嘅人,反攻 First Order

此篇文章於 01-16-20 01:35 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-17-20, 07:28 PM   #179
肉羊哩咖
griffin611

有時間又唔怕悶,不妨聽下

舊 01-17-20, 10:55 PM   #180
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://www.flickeringmyth.com/2020/...taika-waititi/

機會黎啦,Waititi

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-20, 01:53 AM   #181
肉羊哩咖
griffin611

咁啫係阿基拉真人版唔洗旨意成到喇~*

舊 03-03-20, 05:27 AM   #182
肉羊哩咖
griffin611

其實過晒氣唔想提。傳媒呢幾日,幾廣氾報即將出版嘅電影版小說,講個皇帝唔係本尊,而係複製人嚟,同之前撳 canon 標籤嘅講法完全違背,咁亂搞法,啫係點吖?!

同場加映 John Campea 畀呢班友激到爆粗嘅片段:

舊 03-03-20, 11:15 AM   #183
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇iTunes資料,
數碼版Star Wars: The Rise of Skywalker,
3月17日發售,片長2:21:51,
繼續得HD畫質…
(Disney唔知搞乜,數碼版得HD,碟佢又出會4K版…)

買埋呢套Star Wars,
以後d Disney作品都係等Disney+香港地區服務開先睇好了。
(純粹儲一套心態…)

Star Wars: The Rise Of Skywalker In-Home Trailer (Official)

The Force will be with you, always. Bring home Star Wars: The Rise of Skywalker only on Digital 3/17 & Blu-ray 3/31!

https://www.youtube.com/watch?v=auvqgeoTEH0

舊 03-17-20, 02:53 PM   #184
肉羊哩咖
griffin611

數碼版今日美國上架,其他地區未知有冇得提前。

舊 03-17-20, 06:38 PM   #185
IDGAF
The One

首映時無去戲院睇,
係iTunes $158買咗HD版Star Wars: The Rise of Skywalker睇,
今次有繁體中文+英文字幕。
(無VII咁癲配埋廣東話,VIII就淨得中文字幕)

睇完主片,以Disney星戰系列嚟講合格水平啦~!
(仲有個兩小時記錄片未睇)

Emperor Palpatine個宇宙版紅館Show班觀眾係撐場用…?
宇宙版鄧寇克行動係為玩具市場的商業決定吧?
一集出晒咁多機種、兵種的玩具。
(上集你哋班友又唔應機?)

今集原力的使用方法太屈機…
不如玩Force ghost上身,夢幻對決啦~!
(Star Wars大亂鬥?!)

其實Force ghost係咪要身前見個本人先會見到?
所以Kylo Ren先會咁戇居追隨祖父的"遺志"…
Ben Solo好似靚仔返,連疤痕都無埋。(原力美容市場?!)

STAR WARS: THE LAST JEDI in 4 minutes (Movie Recap)
https://www.youtube.com/watch?v=hxyevtxHli0

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS in 4 minutes (Movie Recap)
https://www.youtube.com/watch?v=Ti8jw7gkrD0

舊 04-03-20, 01:31 AM   #186
IDGAF
The One

得閒睇返iTunes版果兩小時多的記錄片及其他追加內容。

沙漠班跳集體舞的Aki-Aki外星人,
居然係約旦的軍人扮演的~!
用當地軍人幫手開路同運物資到現場唔意外,
但估唔到當兵都要做埋群眾演員,
可能對一般臨記嚟講穿著外星人頭套係沙漠演出太辛苦了吧?

原來配樂的John Williams都有客串演出,
佢身邊堆道具又咁有心思向佢過去的作品致敬~!

Star Wars: The Rise of Skywalker | The Skywalker Legacy
https://www.youtube.com/watch?v=OkUAL7kyfmU

Shag F. Kava - Lido Hey (From "Star Wars: The Rise of Skywalker")

Did you know Lin-Manuel Miranda helped create a song for #StarWars #TheRiseOfSkywalker? Discover the tune “Lido Hey”, performed by the Aki Aki’s of the planet Pasaana in this just released clip from the film! See it again in theaters

https://www.youtube.com/watch?v=Ca2SlCjDxUA

John Williams Props, Leia's Lightsaber, and More from The Rise of Skywalker | The Star Wars Show

https://www.youtube.com/watch?v=mf_4b2mIVD8

STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER in 4 minutes (Movie Recap)

https://www.youtube.com/watch?v=Sgc4oQoOq-Q

舊 04-03-20, 04:15 PM   #187
IDGAF
The One

免費嘢~!

睇完戲可以去玩下Star Wars Pinball及其他共9張tables。

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

Star Wars Pinball
(The Empire Strikes Back, The Clone Wars, Boba Fett)

Marvel Heavy Hitters
(Deadpool, Venom, Civil War)

Aliens vs Pinball
(Aliens, Alien vs Predator, Alien: Isolation)

Pinball FX3 Care Package - Play pinball, stay safe!
https://store.steampowered.com/newsh...22226530080884

Like many of you, the new normal for us at Zen Studios is working from home and staying inside as much as possible. We sincerely hope that you, your family, and your friends remain in good health and in good spirits for the weeks and months ahead.

To help keep those spirits high, we’ve teamed with our friends at Disney to offer hours of free Pinball FX3 content inspired by the iconic creations of Lucasfilm Ltd., Marvel and Fox. This package is absolutely free until April 9, and all nine tables from these DLC three-packs are yours to keep forever: Star Wars Pinball (The Empire Strikes Back, The Clone Wars, Boba Fett), Marvel Heavy Hitters (Deadpool, Venom, Civil War), and Aliens vs Pinball (Aliens, Alien vs Predator, Alien: Isolation). To enjoy them, just make sure you’ve also downloaded Pinball FX3, which itself is always free.

https://store.steampowered.com/sub/447069/

We’ll keep our eyes open for you on the leaderboards. Enjoy the tables and – above all – please stay safe.

Package includes:

Star Wars™ Pinball

Marvel Pinball: Heavy Hitters

Aliens vs. Pinball

舊 04-28-20, 02:54 AM   #188
肉羊哩咖
griffin611

提早到 5月4號 上 D+

舊 05-05-20, 01:54 PM   #189
王小虎

註冊日期: Apr 2002
新公佈咗會由Taika Waititi執導一套新戲,會由佢同Krysty Wilson-Cairns(1917編劇之一)一齊寫劇本,暫時未有更多資料。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-20, 07:05 PM   #190
肉羊哩咖
griffin611

前幾日盛傳後三部曲會被掟出正傳,當做平衡宇宙發生嘅事,借 Rebels 動畫入面某個設定嚟;又話當出年 KK 個約完咗,就由 Jon Favero 主理 Lucasfilms。出年先再辦嘅 Star Wars Celebration 會慶祝新領導層新作品咁話喎。真定假,假定真,好快知~

呢內鬥搞成咁,唉~ 作為 fans,你吔打生打死一回事,元三部曲各位主角嚮後傳無得再同場,係一大遺憾。

舊 07-04-20, 11:52 PM   #191
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
前幾日盛傳後三部曲會被掟出正傳,當做平衡宇宙發生嘅事,借 Rebels 動畫入面某個設定嚟;又話當出年 KK 個約完咗,就由 Jon Favero 主理 Lucasfilms。出年先再辦嘅 Star Wars Celebration 會慶祝新領導層新作品咁話喎。真定假,假定真,好快知~

呢內鬥搞成咁,唉~ 作為 fans,你吔打生打死一回事,元三部曲各位主角嚮後傳無得再同場,係一大遺憾。
如果真係成事,將789集全部鏟起晒當冇發生過嘅話,希望可以搵埋動畫Clone Wars同Rebels監製Dave Filoni出嚟幫手執下新嘅timeline。

Clone Wars最終季聽聞同Mandalorian一樣好評如潮,證明SW迷仍然係會buy好嘅故仔。不過真係要盡快鏟除KK呢個偽裏拳分子。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-20, 12:37 AM   #192
肉羊哩咖
griffin611

當故仔聽吓好啦,因為「粒鹽」都幾大吓。以本人之心去斷估,就算唔踢後三部曲出正式故仔,打佢入冷宮,講其他時代嘢,大把嘢可以發揮。如果另一啲傳言係真嘅,借 The Mandalorian 做跳板,搞其他真人版電視同電影出嚟都得,而家兩套得嘅 game,The Fallen Order 同 Squardons,都係避晒後三步曲。

傳嘅兩派:KK 同佢請返嚟啲(尤其個編劇組),搞「運動」嘅一派;親 George Lucas 又另一派,佢哋好多都係 SW 嘅死粉,樓上提嘅 Dave Filoni 被稱為 Lucas 嘅「傳人」「入室弟子」,唔講咁多,你去睇睇 The Mandalorian 套製作特輯就明。

此篇文章於 07-05-20 12:45 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-10-20, 11:50 PM   #193
肉羊哩咖
griffin611

繼上個禮拜做 Finn 嘅 John Boyega 接受英國 GQ 雜誌訪問中提到,佢個角式嚮 TFA 啲宣傳好似好有嘢,點知由 TLJ 開始就被掟埋一邊,炮轟滴住嚟,引起啲回響之後。今個星期輪到女主角 Diasy Riely,接受深夜電視清談節目訪問中提到,Rei 嘅身世,去到 RotS 每隔一排都變緊,(起碼開頭?)連 JJ 都答唔到實;網上就借嚟爆鬧,間接證實咗好多人話咗好耐,成個後三部曲根本有計劃亂嚟;而 KK 同 JJ 一直呃緊 fans 咁話。

本人覺得,過咗去就算喇,怕且滴住嚟都唔敢再掂呢個時期嘅嘢。

舊 03-09-21, 05:20 AM   #194
肉羊哩咖
griffin611

TLJ 導演 Rian Johnson 最近接受專訪時透露 -- 証實咗好多其他人嘅估計同證言 -- 佢同 JJ 都係 「放手」「任搞」,佢完全唔理 TFA 做乜,亦無人要佢同 JJ 傾過,佢亦唔知 JJ 個計劃會點搞 RotSW,甚至 Rey 同 Ben 個結局,連佢哋「係定唔係」都無定案~ 唉~
https://screenrant.com/star-wars-9-n...nson-response/

--------

(題外)個 High Republic 最近爆出咗件「正嘢」,就係兩個新角:一個獨行機師 -- 佢隻船就咁叫 The Vessel -- 同埋佢個領航員,係舊石嚟!冇點你,真係一舊石!個名叫 Geode,連啲 Jedi 都唔知幾時郁咗,亦唔知佢其他嘅嘢。因為實在「太正」,介紹佢兩位大名嘅你管片旋即被班可惡嘅「有毒 fans」狂「笑」,條片無耐就下架。

https://www.forbes.com/sites/davidbr...ng-space-rock/

當然班「有心人」唔會放過呢件「正嘢」,不單止錄咗條片,仲惡搞到今日~ 唉~ 留名睇第時啲 coser 點玩法~

此篇文章於 03-09-21 05:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-10-21, 03:45 AM   #195
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
TLJ 導演 Rian Johnson 最近接受專訪時透露 -- 証實咗好多其他人嘅估計同證言 -- 佢同 JJ 都係 「放手」「任搞」,佢完全唔理 TFA 做乜,亦無人要佢同 JJ 傾過,佢亦唔知 JJ 個計劃會點搞 RotSW,甚至 Rey 同 Ben 個結局,連佢哋「係定唔係」都無定案~ 唉~
https://screenrant.com/star-wars-9-n...nson-response/

--------

(題外)個 High Republic 最近爆出咗件「正嘢」,就係兩個新角:一個獨行機師 -- 佢隻船就咁叫 The Vessel -- 同埋佢個領航員,係舊石嚟!冇點你,真係一舊石!個名叫 Geode,連啲 Jedi 都唔知幾時郁咗,亦唔知佢其他嘅嘢。因為實在「太正」,介紹佢兩位大名嘅你管片旋即被班可惡嘅「有毒 fans」狂「笑」,條片無耐就下架。

https://www.forbes.com/sites/davidbr...ng-space-rock/

當然班「有心人」唔會放過呢件「正嘢」,不單止錄咗條片,仲惡搞到今日~ 唉~ 留名睇第時啲 coser 點玩法~
請問個2個新角會係呢緊新電影,定新影集??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-21, 06:34 AM   #196
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mrk 查看文章
請問個2個新角會係呢緊新電影,定新影集??
High Republic 係(暫時)限於小說同漫畫~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
已可取 訂單 Hot Toys - MMS328 Star Wars: Episode VII Captain Phasma manpower893 買賣專區 1 06-13-16 02:28 PM
[美劇] Star Wars: The Clone Wars Season 6 (March 7th,2014) IDGAF Neo Entertainment TREND 6 02-28-14 12:42 PM
[多機種] Lego Star Wars 3: The Clone Wars (已售) ahleung 電視遊戲討論版 30 01-18-12 11:09 AM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III圖片及影片,美05年5月5日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 11-07-04 01:00 PM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III確定開發 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 04-21-04 06:55 PM

現在的時間是 06:59 PM

手機版 | APP版