Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-06-17, 01:11 PM   #51
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
我都未試過行雷....
好似每人遇到嘅野都有小分別,就算玩咗2x個鐘,
都未必遇到其他玩咗幾個鐘玩家嗰d事件....
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:26 PM   #52
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
未遇到過行雷+1,但遇到d用雷箭的敵人如果手持金屬武器的話就算打唔中都會比電電到重傷...

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:42 PM   #53
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 天野 查看文章
又會咁黑仔
我都未試過行雷
落雨就試過爬唔到山

係咪要收埋把劍因有金屬好易觸電
純粹亂估
暫時用常識就可以解決

反而我想問下,我玩wiiu版 剩game一隻amiibo、DLC乜都冇
係咪就冇防寒衣
去過幾次雪山都係打過邊爐頂硬上⋯
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:50 PM   #54
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
amiibo 的,都是提早GAME 中物品, 係狼link 就真係amiibo 先有
防寒衣 好似早期阿伯會比,
地點我就唔太清楚,因為我都係食辣野過, 我見辣椒在雪地外圍都搵到
咁似D 武俠小說,毒藥附近就搵到解藥 :P

此篇文章於 03-06-17 01:52 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:51 PM   #55
awan

[QUOTE=lineage19;11454575]Thxching好厲害

Btw 你地係用幾多攻的武器打呢關架

打佢果時基本上手上乜架撐都出齊
當時最強大劍係50攻但慢,轉用36攻回旋刀快斬
隻'極'怪把關刀係60攻
舊 03-06-17, 01:52 PM   #56
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
去咗馬房見可以買隻話加耐力嘅青蛙,一百蚊
但就話要整成藥先得,拎去煮會失敗
有冇人知點整?

引用:
作者: awan 查看文章
暫時用常識就可以解決

反而我想問下,我玩wiiu版 剩game一隻amiibo、DLC乜都冇
係咪就冇防寒衣
去過幾次雪山都係打過邊爐頂硬上⋯
五隻辣椒一齊煮,可以頂十五分鐘
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 02:04 PM   #57
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 天野 查看文章
不過隻game用手捉魚有點兒戲
應該俾人釣下魚
但可能又唔想你浪費時間釣魚
捉魚有幾種方法..我最先係用箭射
集game毒到差d玩到停唔到,但都係玩得好皮毛

我想問操作技能第三同第四係咩?另有冇人煮野出到加黃心

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-06-17 02:09 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 02:05 PM   #58
awan

引用:
作者: 信長 查看文章
amiibo 的,都是提早GAME 中物品, 係狼link 就真係amiibo 先有
防寒衣 好似早期阿伯會比,
地點我就唔太清楚,因為我都係食辣野過, 我見辣椒在雪地外圍都搵到
咁似D 武俠小說,毒藥附近就搵到解藥 :P
阿伯都經已升天好耐⋯
我都係靠吃飽麻辣火鍋夾硬過
去過有啲大雪山頂唔順
仲有隻人馬兵又係喺雪地打,搞唔掂
舊 03-06-17, 02:08 PM   #59
awan

引用:
作者: 野良猫 查看文章
有冇人知點整?

辣嘢加塊肉會抵食啲
煮藥我多數用主材料加牙,三碗水煲埋一碗備用

此篇文章於 03-06-17 02:11 PM 被 awan 編輯。
舊 03-06-17, 02:22 PM   #60
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
有冇人知點整?
草蜢,青蛙,瑩火蟲呢d昆蟲類睇menu個item講解有寫配monster既parts就可以煮藥水

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 02:35 PM   #61
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
有冇人知點整?

加哥布林角

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 03:02 PM   #62
天野
Insane Gamer

引用:
作者: lineage19 查看文章
未遇到過行雷+1,但遇到d用雷箭的敵人如果手持金屬武器的話就算打唔中都會比電電到重傷...

Sent from my iPhone using Gaforum
即係旁邊high過都重傷咁勁
咁要換返肥豬木棍先得
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 03:08 PM   #63
天野

今集本身轉武器系統唔錯
但想掉壞左既武器弓盾就好煩
舊 03-06-17, 03:12 PM   #64
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
見過一班哥布林坐係度吹水突然俾雷劈
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 03:20 PM   #65
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
阿伯都經已升天好耐⋯
我都係靠吃飽麻辣火鍋夾硬過
去過有啲大雪山頂唔順
仲有隻人馬兵又係喺雪地打,搞唔掂
阿伯有留低件遺物防寒衣係間小木屋

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 03:31 PM   #66
awan

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
師兄,請問間小屋大概咩位置
尋晚有返過去初始之地搵咗好耐都唔見有
舊 03-06-17, 03:35 PM   #67
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: lineage19 查看文章
Thxching好厲害

Btw 你地係用幾多攻的武器打呢關架?

我都死左4,5次先過到
避到beam就唔洗驚佢任何野

舊 03-06-17, 03:44 PM   #68
天野

引用:
吹帳
等我仲煮左佢吩咐既菜
我先拿到
原來後尾都係送俾你
舊 03-06-17, 03:54 PM   #69
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
師兄,請問間小屋大概咩位置
尋晚有返過去初始之地搵咗好耐都唔見有
神殿南面 時停小迷宮東面

舊 03-06-17, 04:19 PM   #70
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
正路:ポカポカ草の実、ケモノ肉、ハイラルバス換防寒衣

其他方法:
1. 自己煮辣料理
2. 拎住火把時溫度自動會去到最高,就算某D map凍到防寒衣或者料理都頂唔順,拎往火把都OK

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 04:25 PM   #71
theming
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: 貓太部 查看文章
有冇人騎到隻野鹿?騎上去2次都跌返落黎...
攪咩㗎?

我騎到啊 , 琴晚見到隻鹿卡住係D木欄到 , 騎上去 , 然後不停按 L , 成功左.

之後我同佢一齊卡住係木欄到 , 走唔到 , 又落唔到馬......................................
theming 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 04:44 PM   #72
awan

引用:
神殿南面 時停小迷宮東面
唔該師兄,搵到喇
原來呢間屋仔,嚟過幾次都鬼揞眼見唔到有個寶箱
舊 03-06-17, 04:52 PM   #73
Crazy Gamer
薛西佛斯

整家具D聲好正

舊 03-06-17, 05:40 PM   #74
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
上冰山
換寒衣 要 野豬(係咪豬䈹?),魚同埋 時之神殿附近既草,
第一隻要夜晚先多
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 05:47 PM   #75
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
今集重有無大迷宮?
係YouTube 睇咗頭幾個鐘,都好似得小迷宮
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 02:17 AM

手機版 | APP版