Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-09-19, 03:18 PM   #926
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: STRIFE 查看文章
記錄:戳破泡泡 要點解,射左超多次IVY泡泡都解唔到
要彈無虛發每一槍打中哂先有,今朝先解完
第一次用smg打哂都冇,因為有打中身體
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 07:07 PM   #927
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
呢個我唔知幾時解左

見d人話射中弱點以外唔計, 又有人話要爆機後先計
引用:
作者: 血之淚 查看文章
要彈無虛發每一槍打中哂先有,今朝先解完
第一次用smg打哂都冇,因為有打中身體
得左,真係要每發都要中

淨番豆腐果5個唔想打

此篇文章於 02-09-19 07:09 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 08:15 PM   #928
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
反正電槍既對手得G-3同G幼體,又有比多到彈
一囉到就直接送兩針比檔路果兩隻完全唔駛諗
原來係咁,好彩我有一直 save 無 overwrite。

其實果條路黑起上黎有三隻擋住。

巴哈 d 人話 leon shotgun 勁好多 wor ?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 08:49 PM   #929
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
原來係咁,好彩我有一直 save 無 overwrite。

其實果條路黑起上黎有三隻擋住。

巴哈 d 人話 leon shotgun 勁好多 wor ?
由手機版發出
完全改造果支係好勁
原版就...
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 12:09 AM   #930
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
研究所2隻Licker你只要衝去佢後面度門就ok
你一味衝佢打你唔到
之後你開番門入去,佢2隻就會發現唔到你
呢隻game Licker可以1隻都唔打

至於豆腐戰隊,其實愈重武裝愈難玩
你會發現冇回復係好大件事,而且再重武裝都好,幾乎冇一支武器係可以有效打停複數敵人...

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 01:17 AM   #931
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我覺得最易係外郎糕, 最難係杏仁豆腐
得布甸超火力同冇回復, 但唔貪快都係易

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 01:40 AM   #932
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
杏仁豆腐你只要記住警局2F條樓梯前食紅藍草 一定唔死
硬到比喪屍咬3,4下都仲係caution
最難係果條樓梯,要射停喪屍同時要避Tyrant出拳
同埋一定要留刀仔比2隻Ivy果度

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 01:51 AM   #933
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
好生羡慕你地可以玩到咁西利,

我自己玩Easy都有少少難度, 但都爆到機leon-a, claire-b, 各七個鐘,

第二loop, 跟手一玩normal已經出事, d zombie打唔低仲要被人圍,

己經放棄, 玩返easy過下手引算.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 08:10 AM   #934
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: harakuma 查看文章
好生羡慕你地可以玩到咁西利,

我自己玩Easy都有少少難度, 但都爆到機leon-a, claire-b, 各七個鐘,

第二loop, 跟手一玩normal已經出事, d zombie打唔低仲要被人圍,

己經放棄, 玩返easy過下手引算.
犀利(X)
無限刀仔威能(O)

玩hardcore如果冇得用無限刀仔我真係寜願佢將無限火箭炮用dlc買算鬼數
一咬紅血,喪b又快,我自己係盡量殺得就殺盡可能都留多d藥打大佬
我leon可以S+都係靠把刀仔殺返黎,特別係早期階段
殺多d再封多d窗,中期再返警局個壓力就會細好多
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 08:11 AM   #935
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
未攞無限戰鬥小刀,不過想知道個定義係乜,比怪咬可以無限插入自保,定係要殺了怪先可以攞返

舊 02-10-19, 08:22 AM   #936
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 血之淚 查看文章
犀利(X)
無限刀仔威能(O)

玩hardcore如果冇得用無限刀仔我真係寜願佢將無限火箭炮用dlc買算鬼數
一咬紅血,喪b又快,我自己係盡量殺得就殺盡可能都留多d藥打大佬
我leon可以S+都係靠把刀仔殺返黎,特別係早期階段
殺多d再封多d窗,中期再返警局個壓力就會細好多
我一開波即玩 hardcore 仲要堅持唔跟攻略。

係好痛苦,好多時係紅血 danger 咁捱落去,果幾日真係玩到腸胃唔舒服

以前一直都唔覺 biohazard 恐怖, 7 先有返少少識驚,今次 RE2 真係過癮。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 08:24 AM   #937
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
其實大家不如分享下去到G1的大既時間,留意地方...

雖然個時我hea打,但我打完G1都已經1分鐘...

舊 02-10-19, 11:29 AM   #938
harakuma
Game Master

我有睇D外國人玩S+/HARD/什至NO DAMAGE,

都幾公式咁有條路去行, 應左就左, 應右就右, 利加直情無交手,

再加上好似用電腦玩順暢D,

用PS4玩, 終於明白你地成日話既XO問題, 成日按錯, 又無得自己自由SET, 超智像

加上L3按一下/按實跑怪怪地, 緊張位有時跑唔到.

題外話, 成個GAME D演出都OK順無乜嘢, 最多話L/C二人隔住鐵閘打情駡肖,

但最差差差既演出應該係CLAIRE係CAR PARK位, 雪莉比局長帶走一幕, 只係幾鈔間, 局長已經帶到去平路位, 快左少少囉

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-10-19, 12:48 PM   #939
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: darkvolver 查看文章

Hardcore Leon S+
打完G1 45min
打完G2 1:50左右
入研究所拎完藥劑在B1 2:04(未冷凍)
爆機時間2:26
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 12:52 PM   #940
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
我有睇D外國人玩S+/HARD/什至NO DAMAGE,

都幾公式咁有條路去行, 應左就左, 應右就右, 利加直情無交手,

再加上好似用電腦玩順暢D,

用PS4玩, 終於明白你地成日話既XO問題, 成日按錯, 又無得自己自由SET, 超智像

加上L3按一下/按實跑怪怪地, 緊張位有時跑唔到.

題外話, 成個GAME D演出都OK順無乜嘢, 最多話L/C二人隔住鐵閘打情駡肖,

但最差差差既演出應該係CLAIRE係CAR PARK位, 雪莉比局長帶走一幕, 只係幾鈔間, 局長已經帶到去平路位, 快左少少囉
其實OX制,L3制呢d
練多d熟左就無問題
人地speedrun都應該付出過唔小去練習的
只要肯練,就算打hard都終會過到
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 01:46 PM   #941
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 03:59 PM   #942
harakuma
Game Master

引用:
作者: 雷火武 查看文章
其實OX制,L3制呢d
練多d熟左就無問題
人地speedrun都應該付出過唔小去練習的
只要肯練,就算打hard都終會過到
盡量啦,

首先應該開咗個無限刀仔先, 因為條件上呢個我易D做到

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-10-19, 04:08 PM   #943
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Del 12345

此篇文章於 02-16-19 12:28 AM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 04:10 PM   #944
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:

覺得最怪係實驗室自爆個火爐
哩間係生物實驗室定研究緊咩超次元能量?a
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 04:56 PM   #945
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:

如果有無限刀 確保東側安全情況下 唔封窗25-28 就G1
封窗多10分鐘 38-40分鐘 見G1
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-19, 05:16 PM   #946
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
朋友其實坐緊cable car已經不正常....nest幾時有禁先進設備,特別係Bio 2 的年代係90年代...USB手指都叫勉強出左世...

另外,nest個電腦可以自己detect Dr. Li的情況,再匯報.....

舊 02-10-19, 05:21 PM   #947
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Alpha2 查看文章
其實想講隻game版惡攪得幾好...

舊 02-10-19, 07:05 PM   #948
harakuma
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
你唔講由自可, 一講又真係怪怪地, 話晒都係九八年, 仲用緊CRT MON, 一入到LAB變咗第二個次元.

成日我都覺得D LAB係邊個起架, 尤其5代果個大圓形升降台, 有好多個睡眠倉個度, 點起架??

最正都係黑肥人C機個中指, 然後radio句對白:

起, 爹鑊another地, 拜機利

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-10-19, 07:16 PM   #949
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
朋友其實坐緊cable car已經不正常....nest幾時有禁先進設備,特別係Bio 2 的年代係90年代...USB手指都叫勉強出左世...

另外,nest個電腦可以自己detect Dr. Li的情況,再匯報.....
我會諗班研究人員點返工?
假設研究所底層列車只供疏散用,
咁唯一入研究所嘅方法只有cable car,
但係cable car又擺喺下水道入面,
即係要入最要求乾淨無菌嘅研究所,
必先經過最污糟辣蹋嘅下水道…

舊 02-10-19, 08:18 PM   #950
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
當警局Remake終於起返個廁所, 研究所仲未知點解決

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 08:09 PM

手機版 | APP版