Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
攻略及心得交流區>Nintendo Switch ID 收集區
八仙果 10:34 PM 03-05-17
應版友要求,
新增 Profile Name 一欄,以方便辨認 GAF 會員身份。

( 若同時有美版及日版主機的玩家,請分開輸入,謝謝 )

若有問題或更改,請 PM 給我。
請注意,輸入資料後,
名單會每隔 5 分鐘更新一次,
所有不依格式輪入資料、
重複輸入同一版本者,有可能不被顯示

謝謝大家。

若需更改 Nintendo Switch 版本,請 PM 告之。

若以上名單無法顯示,可按 這裡

若以上名單無法顯示,可按 這裡
八仙果 10:39 PM 03-05-17
留用(一)
八仙果 10:39 PM 03-05-17
留用(二)
赤武神 10:46 PM 03-05-17
注意注意switch add friend暫時係用12位friend code,在profile可以望到
龍寶寶 12:08 AM 03-06-17
To 八仙果:

打錯左野,麻煩幫我搞搞,謝謝
八仙果 12:42 PM 03-06-17
作者: 龍寶寶:
To 八仙果:

打錯左野,麻煩幫我搞搞,謝謝
見到,已 fixed。
mrk 12:53 AM 03-08-17
今次進步左,只需單1方加FC,另1方就會收到通知,
唔洗3DS咁下下都要等對方加埋自己的FC先!

PS:不過我都係鐘意WiiU個種入對方NNID名的方法Add Fd多D!

PS2:話說點解版本選項只有日版、美版2種,
難得今次老任比NS咁自由,作為香港玩家當然要開齊日+美+港服3個地區Acc架!
赤武神 03:26 AM 03-08-17
作者: mrk:
今次進步左,只需單1方加FC,另1方就會收到通知,
唔洗3DS咁下下都要等對方加埋自己的FC先!

PS:不過我都係鐘意WiiU個種入對方NNID名的方法Add Fd多D!

PS2:話說點解版本選項只有日版、美版2種,
難得今次老任比NS咁自由,作為香港玩家當然要開齊日+美+港服3個地區Acc架!
其實profile add一個就夠,我US profile都只係買野用...玩game(無論咩區既game)時都係用番第一個JP profile遊玩
每人add幾個有排add XD
issac92354 09:17 PM 03-10-17
其實第日online收費時,相信大家都唔會比晒幾個profile錢
係應該只係add其中一個(會比online錢果個)就夠
N0T51B 02:17 AM 03-12-17
我美版profile只會用嚟買野, 所以我淨係日版fd code
mrk 12:07 AM 03-13-17
作者: 赤武神:
其實profile add一個就夠,我US profile都只係買野用...玩game(無論咩區既game)時都係用番第一個JP profile遊玩
每人add幾個有排add XD
哦!
咁你又講得啱!
反正今個世代都可以共用Acc DLC(網友報料話老任自己個D可以,第3廠個D就有人報告過啦!)
Terry Sham 07:30 AM 04-10-17
Sorry 八仙果,我發現我的Switch ID入錯了,正確是:

Terry Sham 4131-1569-4034 日版 シン

煩請修改。
901戰術 09:16 AM 07-19-17
入左個表, 會儘快ADD大家
Ribtse121 11:50 PM 07-21-17
請問有冇line群?
由手機版發出
八仙果 01:49 AM 07-22-17
作者: Terry Sham:
Sorry 八仙果,我發現我的Switch ID入錯了,正確是:

Terry Sham 4131-1569-4034 日版 シン

煩請修改。
不用客氣,很久已改,
忘了回覆。

作者: Ribtse121:
請問有冇line群?
由手機版發出
沒有,要等其他板友開。
Tomypop 03:17 AM 02-08-23
Are Nintendo Network IDS region locked?
To answer your question: Yes, the Nintendo eShop is Region-locked and is determined by both the Nintendo 3DS and the Nintendo Network ID used on the 3DS to access the shop, which is saved onto eShop servers.

[SIZE="1"]watch stories

cc generator
[/SIZE]

返回主題版面