Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-16, 12:26 PM   #2376
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
其實dash近呢兩彈都開始下降
手腳關節居然會鬆,好似斷手咁⋯

不過佢願意出新系列當然好⋯
最想佢出GBF嘅機,暫時一隻都見唔到⋯

佢肯出大型ma我實訂,不過信住先
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 12:56 PM   #2377
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你估直接印平d定整貼紙比你貼成本貴d?
死笨大, 比誠意就比到底啦

***其實睇番東京C3展出既dash p04隻渣古, 都見到有貼紙痕跡, 但限定出果時應該吾會咁偷雞, 所以我覺得都係展品先會用貼紙頂住先

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實dash近呢兩彈都開始下降
手腳關節居然會鬆,好似斷手咁⋯

不過佢願意出新系列當然好⋯
最想佢出GBF嘅機,暫時一隻都見唔到⋯

佢肯出大型ma我實訂,不過信住先
由手機版發出
DASH07 手關節我都有一隻鬆, 可能明知出年又要換過個模, 所以新關節個模有D問題都照去?
腳嘅話之前個design就預左有問題, 但07改良後已經好好
但07其他方面我覺得都係質素上升

相薄

此篇文章於 08-29-16 09:24 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 04:59 PM   #2378
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
死笨大, 比誠意就比到底啦

DASH07 手關節我都有一隻鬆, 可能明知出年又要換過個模, 所以新關節個模有D問題都照去?
腳嘅話之前個design就預左有問題, 但07改良後已經好好
但07其他方面我覺得都係質素上升
竟然有夏沙威同力奇載立斯,丫!!!!!!!!!!!新系列選角好好多
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 07:19 PM   #2379
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 日向小RAYRAY 查看文章
竟然有夏沙威同力奇載立斯,丫!!!!!!!!!!!新系列選角好好多
今次f開局都唔似過往咁全部主役機行先. 算係一個好開始

不過見到隻00Q又想問, 其餘3子幾時先出得?

相薄
舊 08-29-16, 07:24 PM   #2380
日向小RAYRAY

引用:

我已經J到成地都係,希望之後有各種GM同量產機加百式
可能笨大知道DASH既主役機陣法唔賣得,跟FW既出法會好小小小(諗多左,笨大點會有腦)
舊 08-29-16, 07:28 PM   #2381
iu fu pig
塵埃...

引用:

暈shoP見吧⋯⋯
00Q算係next系列頭幾款產品,一直以為dash會番出,原來有後著

其實出卒機都唔錯⋯
冷門機都唔敢諗⋯
由手機版發出
舊 08-29-16, 07:32 PM   #2382
日向小RAYRAY

引用:
暈shoP見吧⋯⋯
00Q算係next系列頭幾款產品,一直以為dash會番出,原來有後著

其實出卒機都唔錯⋯
冷門機都唔敢諗⋯
由手機版發出
會出夏沙威已經夠冷門
舊 08-30-16, 01:11 AM   #2383
大覺屋師真
The One

引用:
暈shoP見吧⋯⋯

其實出卒機都唔錯⋯
冷門機都唔敢諗⋯
由手機版發出
ガルバルディβ其實都冷門架.

又其實DASH都唔係無冷門機, DASH 04一堆,但咁樣無腦堆埋一齊超騎呢, 想一部現役主角機就帶到一堆得我地依D死忠老餅先睇得上眼嘅機? 你都要考慮下大眾. 考慮下無意中行埋部蛋機前面望下依set有咩吸引嘅散客

相薄
舊 09-01-16, 12:07 PM   #2384
大覺屋師真
The One

DASH 08
6隻裡面有5隻都係next出過嘅,真係早摺早著

http://gashapon.jp/products/detail.h...49660096382000

----------

順便反白張圖先
隻摩亞屈試作品, 其實個比例走樣都走得幾勁

相薄

此篇文章於 09-01-16 12:54 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 09-01-16, 03:30 PM   #2385
iu fu pig
塵埃...

來到P04
我想要放棄了⋯

3xx價錢換來兩只扭蛋
而且即將換新系列⋯
好難令人堅持下去

Fa gun好像FW還漂亮
價錢又比P04公道⋯
由手機版發出
舊 09-01-16, 06:24 PM   #2386
大覺屋師真
The One

但隻渣古好型仔喎 FW無渣古
用港魂開唔開嚟做決定, 如果佢唔開就唔買.

相薄
舊 09-01-16, 09:06 PM   #2387
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
FW 應該會出渣古吧, 分分鐘出埋 FA 全武器 set
BTW, 樓上 too long don't read, Dash 係唔係已經叫摺埋? 真係過唔到 10 彈...

舊 09-01-16, 09:10 PM   #2388
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: ゆり 查看文章
好奇佢tr6係唔係真係出得成

佢出到我入
但 aoz 呢講, 分分鐘
本體 + 武器 + 其他合體 part, 計埋仲貴過 FW

舊 09-01-16, 09:30 PM   #2389
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: martinnitram 查看文章
BTW, 樓上 too long don't read, Dash 係唔係已經叫摺埋? 真係過唔到 10 彈...
改個名又一條好漢/ 至少理解成個可動設計重新砍掉再改進啦......

內骨架同豪腕就應該摺左....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-16, 10:05 PM   #2390
大覺屋師真
The One

引用:
作者: martinnitram 查看文章
出年1月出新系列,dash應該吾會出09, 出埋今個月08就收檔
日本果邊就仲有套咩7仔特別版

相薄
舊 09-06-16, 09:19 AM   #2391
happy_treefd
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2013
求救T.T...

小弟大半年前係街鋪買左SD GUNDAM DASH PREMIUM 02, 最近開盒發現海盜高達X1 FULL CLOTH 錯左件

想問可唔可以搵返笨大拎件? 有無大大有經驗?

舊 09-06-16, 09:58 AM   #2392
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: happy_treefd 查看文章
求救T.T...

小弟大半年前係街鋪買左SD GUNDAM DASH PREMIUM 02, 最近開盒發現海盜高達X1 FULL CLOTH 錯左件

想問可唔可以搵返笨大拎件? 有無大大有經驗?
街鋪買既話你應該只可以搵街鋪幫你搞
PB本身就唔預隻野係鋪買,佢地睇單FOLLOW...
同埋要睇番隻野係行定水,水既話...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-16, 10:07 AM   #2393

引用:
作者: fami~yan 查看文章
謝大大回覆
以家都係諗住搵二手/買個套再散放返

舊 09-06-16, 10:59 AM   #2394
大覺屋師真
The One

引用:
但依家先搞PB仲會唔會理?
其實遠至next premium果D我有D都未拆/check件

相薄
舊 09-06-16, 11:07 AM   #2395
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
但依家先搞PB仲會唔會理?
其實遠至next premium果D我有D都未拆/check件
我記得單上面有提過幾耐仲會受理
ANYWAY,快D拆盒睇下啦

非洲人...
舊 09-06-16, 11:10 AM   #2396

引用:
我記得單上面有提過幾耐仲會受理
ANYWAY,快D拆盒睇下啦
我send左mail 去PB
佢覆左:
1) 因為無我買的record, 所以唔受理
2) 只接受發貨後7月內申請

唉, 疊埋心水睇下出面有無得散賣

舊 09-06-16, 11:16 AM   #2397
fami~yan
Game Master

引用:
佢覆左:

散買真係難...你望就望收成套2手再放啦...
冇玩開扭蛋,但cbfc係咪應該有出過普通版?

非洲人...
舊 09-06-16, 11:48 AM   #2398

引用:
散買真係難...你望就望收成套2手再放啦...
冇玩開扭蛋,但cbfc係咪應該有出過普通版?
上個禮拜見到有人放BID, 隻FC bid成$100
next 到dash 只係得x1, full cloth無出過

舊 09-06-16, 12:42 PM   #2399
大覺屋師真
The One

引用:
佢覆左:

一SET應該比較易搵?現時點好似都有一兩間鋪有賣premium系列

相薄
舊 09-06-16, 12:54 PM   #2400

引用:
一SET應該比較易搵?現時點好似都有一兩間鋪有賣premium系列
會呀, 應該入一套, 然後散放

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 04:08 AM

手機版 | APP版