Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-18, 05:51 PM   #26
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「この世界の片隅に」に新規場面を追加した「この世界の(さらにいくつもの)片隅に」が12月に公開決定。

「この世界の(さらにいくつもの)片隅に」特報
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-19, 02:27 AM   #27
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
2019年12月20日(金)公開『この世界の(さらにいくつもの)片隅に』

テルちゃん:花澤香菜
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-20, 05:16 PM   #28
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
內含「左膠」評論,無透,如果你秉住「日本仔害中國咁慘唔好呻,但中共屠殺中國人多過日本人我又支持」嘅,麻煩勿入

真係無人睇?套嘢留意咗好耐,因為揀個角度幾特別,終於嚮 Netflix 睇咗;而當年套戲上,受歡迎到,新聞甚至報話日本有好多人重新對廣島嘅歷史興趣,好多人走去睇一下廣島咁話。

講返部戲,本人唔睇少女漫畫,但呢套個畫風好柔好暖,唔知點解幾受得落。故仔好個人化,好淡然,唔會特登走玩誇張搧情,入面嘅主角同大啲配角,都寫得好細,人物之間反覆嘅交流,去到第三幕你會好緊佢哋會點;做呢啲有實事個背景,同前傳一樣咁難,因為你好知道會發生咩事,而利用觀眾呢個期待去營造個感情戲分,呢套非常之出色;愛情只係枝節,想睇呢啲嘅會幾失望;好多「大事」好輕描淡寫咁過場,好靠你知咩事去想像發生咗同會發生咩事;你可能會覺得日本人壓抑到好「變態」嘅地步。不過你見到第二幕嗰啲「日常」,你下下發晒出嚟你唔癲你身邊啲人都頂唔住,因為當時啲人都唔知要挨到幾耐。雖然最後都發晒出嚟,點知跟手又左右勾拳咁鎚過嚟~~~

恕本人唔覺入面講啲咩「國仇家恨」,或者咩複雜嘅心理,只係散發住一啲啲無奈,遺憾同哀傷。

舊 02-13-20, 05:58 PM   #29
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
戲院上果時有睇
唔算係少女漫畫吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-20, 09:27 PM   #30
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
C9 劇~ 後半啲男人好唔得閒嗰陣更明顯~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
大今良時「聲の形」Blu-ray Disc 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 115 10-02-19 06:47 AM
高野苺「orange -未来-」公開中! supermanlady 日本動漫畫討論版 45 11-15-16 09:08 PM
ポニーキャニオン アニメ化大賞総合 | 劇場版「ガラスの花と壊す世界」公開中 supermanlady 日本動漫畫討論版 29 02-23-16 06:15 PM
[動畫] 映画「ジョバンニの島」公開中 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 12-19-13 12:06 AM
[動畫] 永野護初監督 劇場長篇アニメーション 「GOTHICMADE ゴティックメード-花の詩女-」公開中 money 日本動漫畫討論版 126 03-08-13 03:02 PM

現在的時間是 03:06 AM

手機版 | APP版