Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-06-19, 06:18 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Judy (2019)

另一套個人表演嘅電影,講著名 Judy Garland 最收尾咗幾個月嘅故仔;佢係邊個?「名曲」 Over the Rainbow 原唱者兼電影《綠野仙踪》嘅女主角。

基本上係 Renée Zellweger 一個人担晒,個化粧變到佢好似真人,唔講都唔覺係 Renee 嚟,對個粧有幾自信?套片有好多大頭鏡頭~~~故仔發生嚮六十年代,絕對係啲「老人家」片,睇嗰陣真係被班阿伯阿婆「圍」,諗住靚人靚唔洗旨意。

電影係由套舞台劇改編,作為自傳式電影算合格,故仔除咗有少少溫情片斷之外,都好悲慘。論演技,個人欣賞 Renee 多過 J.Lo。噢,仲有,呢部片仲未香港仲未見有期上,連譯名都未有。

睇吓預告先:

同期個真人係咁:

此篇文章於 10-06-19 06:21 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 10:44 PM   #2
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,真係悲但真的故事,係Renée Zellweger個人表演,起碼有兩三場係現場一鏡真唱,真係練到幾好唱功,感情演繹亦有說服力,佢攞到金球影后係實至明歸
但有啲supporting acts其實都演得唔差,佢女助手同兩個粉絲都有戲;同埋聽過咁多次呢隻歌,呢次真係最入心入肺⋯
呢套個人都幾like, 我比8分

此篇文章於 01-10-20 10:49 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-20, 05:09 PM   #3
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完, 掂... 做得好正.

雖然我都唔熟呢位女仕, 但真係好悲傷, 人生如戲, 做藝人以前係咁依家都係咁, 唉.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-20, 12:03 PM   #4
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
宜家套戲係iTunes做緊限時一週特價,賣$48,
不過只有HD畫質,無提供iTunes Extras等追加內容,得主片。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-20, 04:23 PM   #5
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Judy | 星夢女神:茱地嘉蘭

https://www.imdb.com/title/tt7549996/

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%9C%B1%E8%BF%AA

開咗Judy (星夢女神:茱地嘉蘭)嚟睇,
本身細個有係免費電視睇過Judy Garland的The Wizard of Oz (綠野仙蹤),
之後都有買返隻DVD收藏,但就一直都唔知Judy Garland的事跡,
甚至唔知佢已經過咗身…

睇完呢套電影覺得佢的一生都幾悲哀,
一開場就已經要做母親的抉擇,
但結果居然係咁…

Renée Zellweger的演出真係好精彩,
完全唔似佢固有的形象,
特別係戲內上台唱歌之後,
好像變了另一個人般,
除了靠服飾、化妝幫助之外,
佢連講嘢的語氣、動態、演出時點用條mic線等細節都有下功夫~!

最後一曲同果對男Fans帶領眾人合唱果幕安排得好好~!

芮妮·齊薇格《茱蒂》首奪奧斯卡影后 被導演要求邊唱歌邊推鋼琴:「為了讓她感受歌曲情緒」|拆解經典電影|Vogue Taiwan
https://www.youtube.com/watch?v=QZtdcdqQlFs

由知名演員芮妮·齊薇格(Renée Zellweger)所詮釋的一代巨星茱蒂·嘉蘭,
相信在2019影視界是其中一部討論度最高的作品,
敘述了茱蒂·嘉蘭滄桑的ㄧ生,
這次請到芮妮·齊薇格和《茱蒂》導演魯伯特·古爾德(Rupert Goold)
解密在拍攝演唱經典名曲場面時的過程,
以及芮妮如如何找到茱蒂·嘉蘭的心境,及演唱方式!

Top 10 Things Judy Got Factually Right & Wrong
https://www.youtube.com/watch?v=G6OxXDfX64c

奧斯卡最佳女主角 茱蒂:奧斯卡影后預定|完整解析|7大茱蒂嘉蘭秘密|Judy|留言抽全期電影交換券
https://www.youtube.com/watch?v=HKUFAz1gbOM

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
第六十六屆殖民星大賽車(2019/11/14~2019/11/17) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 157 11-26-19 10:10 PM
[西片] The Goldfinch (2019) f2light 電影版 1 10-21-19 09:04 AM
[西片] 阿拉丁真人版(May 2019) 肉羊哩咖 電影版 6 02-14-19 12:16 AM
[多機種] PES 2019 qwe 電視遊戲討論版 31 10-27-18 01:42 AM
[西片] Wonder Woman 2 (2019) 信長 電影版 0 03-02-18 06:36 AM

現在的時間是 09:08 PM

手機版 | APP版