Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-26-19, 08:35 AM   #3651
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: LR猫 查看文章
整備5就要炎妃3件

邊把斬斧好用?
上個VER挑戰自己整咗5SET屬嘅斬斧同盾斧
然後廢過無屬嘅好多

自己目標ALL武器使用數過100
盾斧過咗所以嚟緊用斬斧

其他未夠100嘅都around 70次
係片手得30
好似見多人用金火斬斧,但係我未做到
其次應該係麻屬斧

我自己就睇珠位同攻擊力,硬爆流係唔洗睇斬味的

舊 09-26-19, 08:39 AM   #3652
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: STRIFE 查看文章
唔會,初段溜斬細硬直都可以偷到600+
大硬直初溜3》強化射擊〉真溜3=1600+
平時dps, 拔刀直劈收刀都講緊250+,好多時偷得多過其他武
一場軟化次數亦唔需要多
我現在打法係斬一下,再斬一下滾地走人....

因為會心高,所以不需要用拔刀立即收刀打法。

舊 09-26-19, 09:45 AM   #3653
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
不如笛都廢除兩紫
同蟲棍一樣上紅,吹完兩紫先有正常移速
又成日唔小心比兩紫洗譜
要求前置真係最煩
笛改為一次搞掂就算啦

蟲棍加埋射咗印記落怪, 條蟲每打一hit自動延伸時間都好, 總之蟲仔每做到其他野都延小小

引用:
唔會,初段溜斬細硬直都可以偷到600+
大硬直初溜3》強化射擊〉真溜3=1600+
平時dps, 拔刀直劈收刀都講緊250+,好多時偷得多過其他武
一場軟化次數亦唔需要多
同意
平時輕輕鬆鬆安全細硬直就250+, 空檔時間多左, 就緊係喺聚魔裝地學+1執落物.

相薄

此篇文章於 09-26-19 09:50 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-19, 09:56 AM   #3654
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
要求前置真係最煩
笛改為一次搞掂就算啦

蟲棍加埋射咗印記落怪, 條蟲每打一hit自動延伸時間都好, 總之蟲仔每做到其他野都延小小

同意
平時輕輕鬆鬆安全細硬直就250+, 空檔時間多左, 就緊係喺聚魔裝地學+1執落物.
地學原來禁用.....我自己有粒4星珠+3.....好在冇賣到。

舊 09-26-19, 10:33 AM   #3655
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: darkvolver 查看文章
地學原來禁用.....我自己有粒4星珠+3.....好在冇賣到。
唔好浪費4級位, 1級珠+1 lv地學, 就夠執多次落物

相薄
舊 09-26-19, 11:02 AM   #3656
darkvolver
頹冗

琴日用激運票打冰咒龍,整左把冰咒大劍,遲小小用來打屍龍。

屍龍把大劍應該幾好用?

舊 09-26-19, 03:51 PM   #3657
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
好似見多人用金火斬斧,但係我未做到
其次應該係麻屬斧

我自己就睇珠位同攻擊力,硬爆流係唔洗睇斬味的

就咁未升盡金火,櫻火都910少白斬,仲送個毒屬性(雖然就無得插無擊)

金火仲未洗到出嚟,荒地LV6喇,炎妃炎王都打過係未出到金火

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-19, 03:54 PM   #3658
darkvolver
頹冗

引用:
就咁未升盡金火,櫻火都910少白斬,仲送個毒屬性(雖然就無得插無擊)

聚魔lv1中......漫漫長路。

舊 09-27-19, 08:04 AM   #3659
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
洗咁全大細金...
其實目標icon有藍光係咩意思?

今集歷戰體真係堅大力, 1000防以上都一招扣一半
見過好多人比噴水雞招地圖砲射返入camp

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-19, 08:32 AM   #3660
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
洗咁全大細金...

我第一次打都中過扣3分2,當時我穿普通轟龍裝。

舊 09-27-19, 09:44 AM   #3661
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

今集無擊爭太少了 叉斧裝埋落去個超解中晒都可能差唔到50damage..........不如要金火條斬味穩定少少好過

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 09-27-19 09:50 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-19, 09:45 AM   #3662
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
要求前置真係最煩
笛改為一次搞掂就算啦

同意
地質學想玩好玩啦,我覺得下個patch會fix

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-27-19, 09:48 AM   #3663
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
隻龍一down. 個個走去執野
追down果個反而變左傻仔

相薄
舊 09-27-19, 09:51 AM   #3664
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
隻龍一down. 個個走去執野
追down果個反而變左傻仔
自從見過一次成地都係野 但打到隻怪過區D落物唔見晒
我就明自己做左傻仔
我裝左地質學架 蝕兩倍

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-27-19, 10:09 AM   #3665
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
洗咁全大細金...

係咪再計埋啲人多用達人藝校服弱水冰?

引用:

佢修變更備置都唔修地質學

引用:
今集無擊爭太少了 叉斧裝埋落去個超解中晒都可能差唔到50damage..........不如要金火條斬味穩定少少好過

琴晚洗咗好耐都唔出金火
洗下打下之後去到兩點幾想瞓時就出比我
搞到我三點幾先瞓

鏟手遊保平安
舊 09-27-19, 11:28 AM   #3666
大覺屋師真
The One

引用:
琴晚洗咗好耐都唔出金火
洗下打下之後去到兩點幾想瞓時就出比我
搞到我三點幾先瞓
又多個讀心位

相薄
舊 09-27-19, 11:59 AM   #3667
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
又多個讀心位

無SSD應該洗到嘔血

鏟手遊保平安
舊 09-27-19, 12:16 PM   #3668
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

無SSD 我其實已經睇化左
反正好多其實都可以鍊金鍊到出黎,乾脆睇自己導地無野想打/D料鍊金用唔著就唔入,去打下古龍算
入面有野就衝入去殺晒佢殺到佢出D怪唔係自己升塊地D野就算
唔夠既料就鍊金解決
照計上自己升荒地同珊瑚,最大需求量既料應該都自己解決到
係會煩黑轟同屍套料,但呢兩樣都唔常用,要果時先去搵街場打就是了

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-27-19, 12:41 PM   #3669
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
反正好多其實都可以鍊金鍊到出黎,乾脆睇自己導地無野想打/D料鍊金用唔著就唔入,去打下古龍算
唔夠既料就鍊金解決
係會煩黑轟同屍套料,但呢兩樣都唔常用,要果時先去搵街場打就是了

最慘係想打普通料,但主線自由無嘅,未見過想搵救難都搵唔到 (金銀炎妃黑轟)

一係Random救難目標博搵到想搵嘅嘢

我都係想打金火炎妃普通料先升荒地

鏟手遊保平安
舊 09-27-19, 12:47 PM   #3670
darkvolver
頹冗

見到大家禁痛苦,開始覺得用大劍間中磨下聚魔算。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 09-27-19, 01:32 PM   #3671
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我瘴氣同珊瑚Lv7, 但缺另外兩處晶石同d未打過既怪料
試過去森林打隻普通飛雷即刻跌半行返Lv6就唔敢搞其他地方
引用:
唔夠既料就鍊金解決
最煩係晶石無得鍊
之前聽人講屍套易跌大靈脈玉走去升瘴氣
但實際唔覺係...純粹只係古龍中最易打

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 09-27-19 01:37 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-19, 02:49 PM   #3672
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
聚魔掉落物咁快消失跟本係白痴設計, 唔好話協力, 我自己打都會停手執左先....成個節奏都好差....

舊 09-27-19, 03:03 PM   #3673
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
聚魔掉落物咁快消失跟本係白痴設計, 唔好話協力, 我自己打都會停手執左先....成個節奏都好差....

fix地質學就執少一半架喇

鏟手遊保平安
舊 09-27-19, 04:27 PM   #3674
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
最慘係想打普通料,但主線自由無嘅,未見過想搵救難都搵唔到 (金銀炎妃黑轟)

一係Random救難目標博搵到想搵嘅嘢

我都係想打金火炎妃普通料先升荒地
普通料你都係捉完之後去鬥技場殺一次之後打番危險度2/3 quest打珠順手博佢出調查任啦

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-28-19, 09:46 AM   #3675
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
尋晚團戰有兩個勁努力係咁合啲陷阱控場
但我始終忍吾住喺跌落落穴時去執野,
另外果3人仲努力咁斬緊, 充滿罪惡感

相薄

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 11:37 AM

手機版 | APP版