Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-20-16, 06:16 PM   #2776
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: yorkyork 查看文章
今晚個nico直播不如佢地玩活動十抽啦
唔係好明呢個直播同送鑽有乜關係
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 06:21 PM   #2777
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
Kaiser凸得爆,盾機黎講算勁既有3萬1能力,5,6千攻防,係招必渣d

我諗以後d難99版都係玩射走你,迫你出盾機多,勁就唔係勁架啦盾機同拳機比,但真係可以升定,靠春香好易死
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 06:23 PM   #2778
clie

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
小弟都好唔鍾意step up,普通10抽真系易中好多

小弟都覺,只不過見到自己個fd list一堆4突カイザー,總系會有d懷疑自己個ac搞乜
但單抽送金肥令我忍唔到手
上次青椒打到180層先凸1,我都反省過人品
舊 04-20-16, 06:24 PM   #2779
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: clie 查看文章
應該冇乜直接關係,
我諗只係搭MD順風車推廣呢隻野
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 06:24 PM   #2780
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
呢個營運咁小家應該唔會有野送
佢意思應該系叫幾位producer自己試下黎個10抽,比佢地感受下個排出率有幾低

話說呢個live小弟可能time shift算,今晚太多生放送睇
反正又唔會有野送,睇完fate仲有ngc,跟住睇埋プレキャス先睇機戰算

引用:
作者: ShinDou 查看文章
Kaiser凸得爆,盾機黎講算勁既有3萬1能力,5,6千攻防,係招必渣d
我諗以後d難99版都係玩射走你,迫你出盾機多,勁就唔係勁架啦盾機同拳機比,但真係可以升定,靠春香好易死
小弟由入手至今完全冇用過春香,連改造都嫌㗰資材
今次小弟用Gunbuster、CCガウェイン、豪將軍、真希波,後備寧願擺マオM9都冇放春香

舊 04-20-16, 06:28 PM   #2781
ShinDou

上次uc event我150凸1,見你地個個凸2凸3,我都即刻棄event,水都唔爆,自然回都冇用晒,得閒打兩野

其實水我覺得唔駛慳,而家d s chip完全冇用,淨係用黎換水,成千個係度,1支水都係10chip咋麻

睇佢都唔會再出chip換ssr,就算出分分鍾都係春香之流,凸爆2萬6,你換番黎都未必會出

除非佢學cc用戒抽ssr pool啦
舊 04-20-16, 06:31 PM   #2782
Crazy Gamer

引用:
上次uc event我150凸1,見你地個個凸2凸3,我都即刻棄event,水都唔爆,自然回都冇用晒,得閒打兩野
其實水我覺得唔駛慳,而家d s chip完全冇用,淨係用黎換水,成千個係度,1支水都係10chip咋麻
睇佢都唔會再出chip換ssr,就算出分分鍾都係春香之流,凸爆2萬6,你換番黎都未必會出
除非佢學cc用戒抽ssr pool啦
水就唔會慳ge,只系爆多幾支就會有種厭煩感唔想再爆落去
另外悶都系問題,有時寧願留返d電打其他game,好過爆十幾水乜都唔做得由佢自己auto打仲要冇回報

舊 04-20-16, 06:34 PM   #2783
ShinDou

抽到就話姐,我淨係中過1隻盾鐵也升左60,盾exia升緊必又唔谷得佢lv,得番春香之前1早80又改過下所以要出,又得佢有清場技

我次次都唔中特效ssr,多數得r,都唔會上得場,係上次中到隻sr js
舊 04-20-16, 07:23 PM   #2784
clie

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
呢個營運咁小家應該唔會有野送
佢意思應該系叫幾位producer自己試下黎個10抽,比佢地感受下個排出率有幾低

小弟由入手至今完全冇用過春香,連改造都嫌㗰資材
今次小弟用Gunbuster、CCガウェイン、豪將軍、真希波,後備寧願擺マオM9都冇放春香
睇返通告最底句藍色,意思應該係今晚個TALK會公布黎緊送鑽企劃
大大有Gunbuster、CCガウェイン呢啲強盾緊係唔駛用3珠必殺既春香
不過毛我估仲快死過春香,我今期就GGG、重高、春香、R愛美神、R零波、白炎
白炎3珠小DAM仲衰過春香
舊 04-20-16, 07:32 PM   #2785
Crazy Gamer

引用:
睇返通告最底句藍色,意思應該係今晚個TALK會公布黎緊送鑽企劃
大大有Gunbuster、CCガウェイン呢啲強盾緊係唔駛用3珠必殺既春香
不過毛我估仲快死過春香,我今期就GGG、重高、春香、R愛美神、R零波、白炎
白炎3珠小DAM仲衰過春香
其實小弟都有白炎,不過貪マオ有得加攻所以放佢系後備

舊 04-20-16, 08:24 PM   #2786
yorkyork

註冊日期: May 2010
直播女都冇件
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 09:36 PM   #2787
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

開始講呢邊....

r卡覺醒上去???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 04-20-16 09:41 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 09:37 PM   #2788
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
追加r+ 可以覺醒到SSR

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 09:41 PM   #2789
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

三屬性調整

新射擊型新接近型追加

舊 04-20-16, 09:47 PM   #2790
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

到結束營運會仲有幾多?????仲係??????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-20-16, 09:51 PM   #2791
ShinDou

咁多野改好似幾正下喎又
舊 04-20-16, 09:52 PM   #2792
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

game play仲要dl

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-20-16, 09:54 PM   #2793
clie

聽唔明,係咪話EV會推到星期日,追加乜鬼挑戰最上級,成功有10粒鑽???
舊 04-20-16, 09:57 PM   #2794
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

好險wwwww.

10石多謝哂

舊 04-20-16, 09:57 PM   #2795
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

奇蹟贏到...用錯魔神出技

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-20-16, 10:07 PM   #2796
clie

CC嗰邊有無5種屬性?好玩咗??
舊 04-20-16, 10:19 PM   #2797
ShinDou

CC 5屬:

戰士:即係拳機

騎士:即係盾機

弓手/魔法師:即係射機

另外CC仲有僧侶1定時間自動補周圍HP

CC: 戰 克 騎 克 弓/魔

其實CC D系統係好玩在其他野,同埋D職好多特化角,好多被動主動BUFF攻防技,另外又有D 近戰版弓魔僧 之類既特別野玩

其實照咁睇而家機戰終於肯大改革都係好事,而且又有LEADER SKILL同有得R覺醒,連CC都冇呢D野,咁以後 D R+機可以留黎升上去,多好多機會拎SSR

精神有得裝野轉都好,有D機天生D精神好廢想轉好耐
舊 04-20-16, 10:22 PM   #2798
clie

啊~~咁好似幾值得期待
問題係同一部機出3版本都唔夠仲要出多2種??希望唔好咁樣
舊 04-20-16, 10:31 PM   #2799
Crazy Gamer

引用:
魔法師:即係射機
另外CC仲有僧侶1定時間自動補周圍HP
呢兩樣小弟上次enquête有寫到
打左篇論文話佢聽メダス、ピューナス根本就系僧侶不二人選
炎龍、冰龍呢d迿遠攻既超級系做法師又系fit哂
人地果邊CC 4星花奶、盲奶不知幾有用,呢邊SSRメダス就永遠倉管

舊 04-20-16, 10:38 PM   #2800
ShinDou

CC正常陣容出咩都會搭隻奶補血,除左魔神戰玩歌舞純色隊,又或者自己友太勁打D廢野先會出晒弓魔放置PLAY,同埋僧唔駛上前打,係後面1定範圍內都補到,再唔係可以出必殺補,3星1珠奶都唔差,不過抽到4,5星就梗係用隻勁既

希望隻新近接TYPE真係僧啦

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 08:40 AM

手機版 | APP版