Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-22-10, 10:18 PM   #1
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IX (iOS 5.0 Oct 12, iPhone 4S發表)

原來咁耐都唔記得要開新一季
趁iOS 4.2.1今日正式出就開新版啦

此篇文章於 10-05-11 02:42 AM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-22-10, 11:24 PM   #2
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
希望12點會出

一小英口 目前離線  
舊 11-29-10, 10:56 AM   #3
baby仔
Insane Gamer
GeeGee獸

註冊日期: Mar 2010
PSN  IDreyrey
05.15.04個批 3g ios4.2.1 真係淚目,, 咁樣比apple 呃左 XDDD

而家升到去 06.15.00 先 係最新 XDDDD

主力隊長︰暗埃,勝負師,火/冰/暗赫拉,石川,火埃,大國主,木和神
隊員︰五色奶子,大魔王,濕婆,黎明天使神
尋找大量各埃及神、木和神、大國主、麒麟~隊友~
baby仔 目前離線  
舊 11-29-10, 02:49 PM   #4
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
奶晒野

http://en.item.rakuten.com/irohamise/707-08225/

呢個 porter 只係夠裝得落部 iphone, 再多少少野, e.g. 一枝潤唇膏, 都係裝唔落, 而且唔可以同時使用 earphone

早知買大少少既
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 11-29-10, 03:28 PM   #5
Strider
初段

PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
個人覺得4.2.1 要drag and drop d apps好似反應慢少少...

舊 11-29-10, 05:05 PM   #6
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
奶晒野

http://en.item.rakuten.com/irohamise/707-08225/

呢個 porter 只係夠裝得落部 iphone, 再多少少野, e.g. 一枝潤唇膏, 都係裝唔落, 而且唔可以同時使用 earphone

早知買大少少既
唔好意思講句, 我覺得呢類袋有點兒無謂....

HON HON 目前離線  
舊 11-29-10, 06:14 PM   #7
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
作者: HON HON 查看文章
又會阻住SPEAKER位出聲

舊 11-29-10, 08:35 PM   #8
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: HON HON 查看文章
d 乜乜物物 silicon 呀防彈物料膠套都要百幾蚊個啦, 設計到靚靚咁, 你買完一個又會心思思想買多個.

呢個 size 既 porter 袋仔, 隨時平過兩個 iphone case, 我買呢個款裡面有絨毛, 防護性唔差過任何一隻 case, 因為大部分 case 都只防背部, 前面不設防

比較貴貴果隻 outer box defender 都差唔多呢個價, 個樣薯十倍.

寄返來幾日已經覺得好方便, 掛起 messanger bag, tote bag 等等上面又得, 掛腰又得.

有時外出唔帶袋, 另外掛條 belt 再痴住佢又得, 方便又唔會俾人偷, 個魔術貼都幾大力下.

就算當佢係保護 case 咁用又得, 因為佢真係岩岩好, 放 iphone 入去再, 放佢入 backpack 或 briefcase 都唔覺阻地方.

早知我唔洗買之前兩個 case.

不過真係同期望既有 d 出入, 唔可以用 earphone....
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 11-29-10, 09:40 PM   #9
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: Strider 查看文章
個人覺得4.2.1 要drag and drop d apps好似反應慢少少...
的確係, 唔少人都有嘈...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 11-30-10, 07:57 AM   #10
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
的確係, 唔少人都有嘈...
係... 好似食左豬油咁...

舊 11-30-10, 10:18 AM   #11
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 布甸 查看文章
係... 好似食左豬油咁...
iPhone 4都係?我又唔覺有分別
不過依家睇video強制要landscape mode...我明video應該係打橫睇...

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-30-10, 12:17 PM   #12
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
iPhone 4都係?我又唔覺有分別
不過依家睇video強制要landscape mode...我明video應該係打橫睇...
正是iphone4先察覺到個分別...
唔知係唔係舊機本來係慢, 所以唔覺個分別...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 11-30-10, 02:02 PM   #13
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
正是iphone4先察覺到個分別...
唔知係唔係舊機本來係慢, 所以唔覺個分別...
可能係為4GS做準備...

ps: 我部3G落番3.1.3的確快番好多

舊 11-30-10, 04:14 PM   #14
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
而家拎電話黎真系要小心d~
又有人搶ip4

DC 97 目前離線  
舊 11-30-10, 04:27 PM   #15
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
我反而覺得上了iOS4.2.1之後,
用iphone4一邊聽歌時如果用相機拍照的話, 會有點lag... 隻歌會疾... 我已經kill到只剩whatsapp,相機和ipod... =o=
之前4.1都唔覺的....

再之前用3GS行4.1都會有哩個lag機的情況...
kita 目前離線  
舊 11-30-10, 05:45 PM   #16
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
襯特價時入左 star walk,雖然唔係好識睇,不過都覺得好正,0.99 必入呀!

舊 11-30-10, 06:01 PM   #17
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: DC 97 查看文章
而家拎電話黎真系要小心d~
又有人搶ip4
值錢嘛
POKA 目前離線  
舊 12-01-10, 02:05 AM   #18
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

買左日本 store 既太鼓 game music pack, 但係發覺 sync 時 itunes 係唔會將呢個 music pack sync 返去 pc 上.

想問係無唔可能 backup 到 ?

如果我要 reset 部機, 轉用另一部 iphone 或用 ipad 玩, 點做 ? 會唔會另收我錢 ?
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 12-01-10, 02:42 AM   #19
POKA
Banned

去另一部機登入返你個ID 照DL返就得,買左就可以免費DL返
POKA 目前離線  
舊 12-01-10, 10:18 AM   #20
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
你o係返同一部電腦, login返你個jap acc咪得囉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 12-01-10, 08:52 PM   #21
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

itunes 係咪會起用者唔知情下做左 d 唔知咩野 ??

有首 mp3 原本我自己放左個 cover art 封面上去, 之後我放個 VIDEO 入去 IPHONE 上, 其實係呢首歌既 PV, 之後 IPOD 上播首歌既 MP3, 封面竟然會變左個 PV 其中一個 SCREEN SHOT
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 12-01-10, 08:53 PM   #22
POKA
Banned

咁神奇未試過
POKA 目前離線  
舊 12-01-10, 09:06 PM   #23
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:

有首 mp3 原本我自己放左個 cover art 封面上去, 之後我放個 VIDEO 入去 IPHONE 上, 其實係呢首歌既 PV, 之後 IPOD 上播首歌既 MP3, 封面竟然會變左個 PV 其中一個 SCREEN SHOT
呢樣未試過...
淨係試過itunes自己幫我改o左個cover art做同一個歌手第2個ablum 個art落去=_="

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 12-02-10, 03:12 PM   #24
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:

呢樣我未試過

但就試過a歌換左b封面
(a封面一早入好左..某日無端端自己變左封面)
(係vol. n曾經問過各位)

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 12-03-10, 12:08 AM   #25
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
想問可唔可以放d txt or其他格式的文字檔案 入ipt睇?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (壹) 2dn 影音館 1000 08-06-06 07:32 PM

現在的時間是 02:41 PM

手機版 | APP版