Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-20, 04:37 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Pixar’s Lightyear | 光年正傳 | Chris Evans (2022年 6月 17 日)

唔當佢係 Toys Story 外傳,因為呢個先至係本尊。照描述係個出身故事。

此篇文章於 07-07-22 07:32 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-20, 05:53 PM   #2
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
胡迪篇沒野好講
單故事吧

舊 10-27-21, 09:19 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

引人予告:

幾正噃

舊 10-27-21, 10:49 PM   #4
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
巴斯光年原本就係源自反斗奇兵世界入面嘅某套人氣科幻電影系列嘅角色

之前嘅巴斯都係由呢個電影系列衍生出嚟嘅玩具,呢個玩具起初成日真心膠以為自己係貨真價實嘅巴斯光年,搞出好多笑料,所以搵專做搞笑嘅Tim Allen嚟配

而家呢個巴斯就係原本果個虛構科幻世界入面嘅人類角色,角色定位嚴肅好多,所以今次就搵美國隊長Chris Evans配

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-21, 11:06 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
認真的認真...唔似笑片

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-21, 11:56 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

睇發射(咳)升空嗰度真係感動到毛管都楝。期待。

舊 10-31-21, 06:37 PM   #7
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
原來由地獄過來的

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-21, 11:45 PM   #8
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
廣東話應該搵鄧梓峰配音囉

舊 02-08-22, 11:43 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

最新予告

仲未知係戲院上定直送 D+

舊 02-09-22, 07:21 AM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

SONY 狗?

睇完第2條片..NO..唔好變成笑片啊

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-10-22, 05:50 AM   #11
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
王國之心都不知採不採用這位人兄

舊 04-22-22, 01:09 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

第二支予告

舊 04-22-22, 08:24 AM   #13
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

呢條片好多既視感好似參考左好多野

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-27-22, 11:10 PM   #14
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

貼呢邊...就說反嘔城都已經見到大量玩具推出....當然指的是美廠玩具.....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-27-22, 11:33 PM   #15
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
今日落街玩過下d玩具,個心口個三個制都唔撳得既。
不過主角架飛機幾靚。把發光棍仔幾型。不過賣得貴左d。
玩具劇透左個奸角

舊 04-28-22, 04:22 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

有冇隻機械貓?

舊 05-06-22, 12:21 AM   #17
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-16-22, 07:26 PM   #18
ComeLOLoh

已上,唔覺香港有3D版既。
英文版全境聲得一間戲院…?

舊 06-16-22, 11:24 PM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

未睇,先唔講故事,好想知入面既進步價錢有幾重??重到連好幾個國家變禁片?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-17-22, 12:01 AM   #20
肉羊哩咖
griffin611

有同性咀咀嘅鏡頭(唔算透掛?)

舊 06-17-22, 12:01 AM   #21
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完, 都幾好睇, 無乜悶場, 又多笑位, 又用上一啲日本科幻動畫經典點子, 收貨
黑底Staff Roll 後有兩隻蛋
正片後main credit show完title有一段豬隊友”後事如何”

用番Gunbuster嘅space warping 中嘅人時間流動相對慢過非warping嘅人, 不過呢段去得好快, 只係巴斯改變自己嘅伏線, 近尾亦有推掉下大氣層物體 仲有啲其他acg出現過嘅點子

係咕唔到佢哋玩扭橋, 仲以為會再玩索克I am your father梗

最後隻蛋表示呢套又會系列化了

睇完我淨係想要隻貓droid sox, 好鬼正

此篇文章於 06-17-22 05:34 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-22, 11:46 AM   #22
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
有同性咀咀嘅鏡頭(唔算透掛?)
冇,cut咗kiss嗰part
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
skip
成段片最唔收貨嘅地方:冇・三・眼・仔!
仲有,係3蛋先啱講完路+鐳射罩+未死得

此篇文章於 06-17-22 12:34 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-22, 01:59 PM   #23
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
全套戲最正係隻機械貓!為套戲加了不少分!

一班豬隊友也好鬼正!

索克天王嘅身份….
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-22, 04:42 PM   #24
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
嘅然會series化,綠色的殺手級配角留比續集用是很合理的

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-22, 10:31 PM   #25
ComeLOLoh

尾段三個彩蛋。有續集吧…?

唔make sense

兩個女點生BB?
未來自己返黎改變左以前自己無被上司睇低唔理,因為自己從未來黎打上司。
但點解唔去遠d,返去救返自己fail個mission咪搞惦。先唔講因果關系。
現在個自己話有life here,但無理會返去既話,有life somewhere else,
又唔理成班人黎呢個星球,其實係霸佔左外星生物既地同資源。
所以d植物先係咁捉佢地。
重乜初期要自己打自己?一早表明係未來既自己咪得。
有咁高科技,重乜隻未來版sox唔整返好塊面。係要爛爛地代表未來版?

係咁test flight,有d 似TopGun。
之後似Gunbuster
最尾似高達

無預期咁好睇,可能真係感覺有少少抄橋
笑料就有d無厘頭,ok啦。未引到我笑。

快d"拍"Woody…

此篇文章於 06-17-22 10:43 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電子競技將成為 2022年 亞運會正式比賽項目 安安 電視遊戲討論版 192 02-02-24 09:46 PM
[西片] Men in Black: International (2019) | Chris Hemsworth (Thor) david 電影版 22 01-20-20 09:39 PM
[真正次世代] Star Citizen 銀河子民 | 眾籌超過12->13.8億港幣 | Wing Commander 之父 Chris Roberts新作 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 6 05-09-19 09:19 PM
[西片] The Magnificent Seven︱七俠蕩寇誌 <Chris Pratt,Denzel Washington> 信長 電影版 16 10-19-16 09:45 PM
Chris Sawyer’s Locomotion Cpato PC電腦遊戲討論版 13 09-16-04 06:42 PM

現在的時間是 08:27 AM

手機版 | APP版