Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-02-09, 11:43 PM   #701
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
打口碟返左日版功夫熊貓....有中字, 有廣東配音...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 12:53 AM   #702
IDGAF
The One

引用:
作者: W!LL 查看文章
打口碟返左日版功夫熊貓....有中字, 有廣東配音...
你講的"打口"即係點?
即係封面包裝有缺憾果種"註銷版"碟?
我勸大家就唔好買果種BD了,
因為同大量"註銷版"的DVD唔同,
DVD係因為賣唔晒滯銷,佢先拎去"註銷",但基本上係全新的影碟。

但係果D"註銷版"BD,直頭係有問題先比人拎去註銷的,
封面殘破事少,隻碟就算睇落無花痕(因為BD有防花塗層)都唔代表一定可以正常播放到,
因為我都中過招,買3隻BD,有一隻睇到最後幾分鐘先出問題…
而且用兩部BD機睇過都係咁,小心。

反而買DVD就未試過出問題。

同埋計價錢HK BD做買2送1的時候都差唔多同價,所以買返行版算,有一定有中文字幕。

舊 12-03-09, 12:59 AM   #703
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
你講的"打口"即係點?
即係封面包裝有缺憾果種"註銷版"碟?
我勸大家就唔好買果種BD了,
因為同大量"註銷版"的DVD唔同,
DVD係因為賣唔晒滯銷,佢先拎去"註銷",但基本上係全新的影碟。

但係果D"註銷版"BD,直頭係有問題先比人拎去註銷的,
封面殘破事少,隻碟就算睇落無花痕(因為BD有防花塗層)都唔代表一定可以正常播放到,
因為我都中過招,買3隻BD,有一隻睇到最後幾分鐘先出問題…
而且用兩部BD機睇過都係咁,小心。

反而買DVD就未試過出問題。

同埋計價錢HK BD做買2送1的時候都差唔多同價,所以買返行版算,有一定有中文字幕。
未必, 我見過日版全新有中文字幕jumper都係$98

消息來源:
1. 全新, 並非二手或重新包裝
2. 非simple碟
3. 有人比較過原裝日版, 所有內容一模一樣
http://www.post76.com/discuss/viewth...extra=page%3D1

大乱闘X
舊 12-03-09, 01:02 AM   #704
IDGAF
The One

引用:
未必, 我見過日版全新有中文字幕jumper都係$98

消息來源:
1. 全新, 並非二手或重新包裝
2. 非simple碟
3. 有人比較過原裝日版, 所有內容一模一樣
http://www.post76.com/discuss/viewth...extra=page%3D1
全新的當然安心購買啦,
但係"爛封面"果D BD我就覺得唔好買了。

舊 01-01-10, 08:21 PM   #705
ajnakata
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
尼幾日返左好多新貸, 包括day watch!
ajnakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:06 AM   #706
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
早兩日行碟舖見到, 應該無上過戲院.

個人對時空題材情有獨鐘, 見佢又有爾東陞監製, 所以有d興趣. 有無人睇過?

簡介:

戶外維修員一輝(王合喜飾),女兒剛滿三歲,與妻子美莎(湯寶如飾)在大學時相識,美莎比他能幹,比他更像一家之主,與妻子貌合神離已久,為了女兒才勉強在一起。一個暴雨天,一輝在修理街燈時,發現一個極舊式的電話亭,竟可接通二十年前逝去的女友明美(薜凱琪飾),之後每逢暴雨天就與明美聯絡,再續前緣。

回想起二十年前,一輝(關智斌飾)與明美初墮愛河,直至一輝發現,明美的家中常有一神秘男子來電,向明美喧寒問暖,因此常為此事吵了起來。就是因為一場吵架,令他與明美從此陰陽相隔……這時候,二十年後的一輝,猛然醒覺,那個神秘男子,原來就是二十年後的自己……
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 01:19 PM   #707
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
有冇朋友知道500 days of summer 幾時出DVD??
等到頸長

舊 01-15-10, 10:14 AM   #708
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
出左batman begins 第一集的雙碟版, $28, 抵.

舊 01-15-10, 10:30 AM   #709
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: wing 查看文章
出左batman begins 第一集的雙碟版, $28, 抵.
VCD ?
舊 01-17-10, 12:08 PM   #710
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
VCD ?
DVD

仲有Wanted雙碟, 有埋中文字幕 $48
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-10, 12:12 PM   #711
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 查看文章
DVD

都係日版碟?

大乱闘X
舊 01-17-10, 02:42 PM   #712
IDGAF
The One

引用:
作者: 查看文章
DVD

呢套好睇呀,D動作場面勁有型~!
係AJ姐有D老態(好似產後復出首作)

舊 01-17-10, 03:24 PM   #713
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
引用:
都係日版碟?
Yes, 係最大果間鋪有售

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
呢套好睇呀,D動作場面勁有型~!
係AJ姐有D老態(好似產後復出首作)
遲D行過會買
因為之前買落的I am legend & Chocolate factory 都未睇
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-10, 11:27 PM   #714
IDGAF
The One

近期有咩平靚正日版DVD睇,
TV4台同爛無嘢睇…唯有日日830都係電影DVD。

舊 01-30-10, 07:36 PM   #715
ahleung
The One
Bannnned

出咗我女友係007.
偽能叛變都好似出咗.
舊 02-04-10, 05:07 PM   #716
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: ahleung 查看文章
早兩日行碟舖見到, 應該無上過戲院.

個人對時空題材情有獨鐘, 見佢又有爾東陞監製, 所以有d興趣. 有無人睇過?
呢套前個排係有線定 now 睇過,都 OK 丫,個尾都有少少出人意表,但要表達的野無乜特別,都係個 d 最好的就在身邊之類 ~

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 10:29 AM   #717
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
呢套前個排係有線定 now 睇過,都 OK 丫,個尾都有少少出人意表,但要表達的野無乜特別,都係個 d 最好的就在身邊之類 ~
thx, 我都有 Cable同NOW, 等我捕吓個電影台先~~
舊 02-18-10, 10:13 AM   #718
IDGAF
The One

見到日版"地球停轉日"日版DVD $38。
不過無買

舊 03-11-10, 01:31 AM   #719
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
久石讓in武道館2008 Blu-ray
仲有中文字幕

$98

HD DVD 電影變型金剛
$15

舊 03-11-10, 01:35 AM   #720
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

老翻黎架~~~

大乱闘X
舊 03-17-10, 09:07 PM   #721
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
老翻黎架~~~
唔係老翻, 係正版的.

舊 03-17-10, 09:13 PM   #722
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: wing 查看文章
唔係老翻, 係正版的.
我係指久石讓in武道館2008 Blu-ray喎
post76有人話有老翻

大乱闘X
舊 03-18-10, 11:54 PM   #723
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
久石讓in武道館2008 Blu-ray
仲有中文字幕

$98

今日響信和見過, 老翻嚟

HIM 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-10, 11:55 PM   #724
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
估唔到喎

好在冇買

舊 03-19-10, 12:04 AM   #725
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

諗都諗到無可能吧, 加埋中文字幕賣俾你一舊都唔使, 行貨DVD都做唔到啦
因住讀壞部BD Player添呀

大乱闘X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:21 AM

手機版 | APP版