Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-08, 09:53 PM   #501
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
引用:
作者: 亞利古 查看文章
我都想知
難得下個月返大陸
有消息通知聲!!
我都上去掃下貨
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-08, 04:33 PM   #502
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
買左日版KILL BILL 1&2 twinpack $68

不過原來日版DVD 都係cut 左千葉屋大戰入便"塞眼珠"入敵人口果段................

好彩以前香港戲院上映時有去睇................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-08, 06:03 PM   #503
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
其實有d碟係咪無分區碼架
寫明2區碟
但係我部凈係load到3區碟既DVD都load到a

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-08, 11:41 PM   #504
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
買左日版KILL BILL 1&2 twinpack $68

不過原來日版DVD 都係cut 左千葉屋大戰入便"塞眼珠"入敵人口果段................

好彩以前香港戲院上映時有去睇................
我第一次睇的3級片就係KILL BILL~!!!

原來日版都有Cut內容,咁咩版先係完全版?
我已買行版的KILL BILL 1&2,都唔知買唔買日版好了,
最少日版唔係黑白片段先。

舊 06-22-08, 02:44 AM   #505
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: traveller 查看文章
有無人番開大陸...據說仲平, 仲有價講...

不過以上係轉貼, 唔知地點o係邊...
上海西宮都有
我識人成日搵到正野
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-08, 09:28 PM   #506
wing
格鬥低手

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
我第一次睇的3級片就係KILL BILL~!!!

原來日版都有Cut內容,咁咩版先係完全版?
我已買行版的KILL BILL 1&2,都唔知買唔買日版好了,
最少日版唔係黑白片段先。
聽講話法國版係完全版, 但唔肯定.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 01:08 AM   #507
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
邊間有kill bill呀?地庫幾間都唔見有o既...

舊 06-23-08, 01:41 AM   #508
Blacksan
Senior Gamer

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
我都想知
Kill Bill 1 + 2 $57價我都想入番set
Blacksan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 11:23 AM   #509
wing
格鬥低手

引用:
作者: Rance 查看文章
我都唔見有.

見到的新貨有 evil dead 3: army of darkness (蜘蛛俠導演的成名系列第三集)
planet of the ape (2001年版)
species (體育科幻片)
robocop

此篇文章於 06-23-08 01:27 PM 被 wing 編輯。
舊 06-23-08, 12:29 PM   #510
Blacksan

引用:
作者: wing 查看文章
我都唔見有.

見到的新貨有 evil dead 3: army of darkness (蜘蛛俠導演的成名系列第三集)
planet of the ape新版
前幾日俾我買到隻 evil dead 2
信和地庫全場應該衹得一隻
不過返到屋企一看
方知隻碟冇英文字幕
但係我巳好滿足
舊 06-23-08, 01:26 PM   #511
wing
格鬥低手

引用:
作者: Blacksan 查看文章
前幾日俾我買到隻 evil dead 2
信和地庫全場應該衹得一隻
不過返到屋企一看
方知隻碟冇英文字幕
但係我巳好滿足
oh... 我仲諗住買 evil dead 3, 不過未買, 睇清楚有冇英文字幕先.
舊 06-23-08, 06:51 PM   #512
Blacksan

引用:
作者: wing 查看文章
oh... 我仲諗住買 evil dead 3, 不過未買, 睇清楚有冇英文字幕先.
放心,evil dead 3 有英文字幕,我好清楚知道因為之前買左~~

今日碟報:

Man with iron mask $18
Lifeforce $28 ( 嫌貴,冇買 )
Terminator 究極版 $48 ( 平左十皮,之前要$58 )
Duel $25
Return of the living dead $18
舊 06-23-08, 06:59 PM   #513
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Terminator 究極版 等再平d再平d rz

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 07:07 PM   #514
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: W!LL 查看文章
今日見 $48
希望有一日 $28
最好有埋 2 同埋 3

舊 06-23-08, 08:10 PM   #515
Blacksan

引用:
作者: W!LL 查看文章
唔奇呀
早二個禮拜先買左 X men 2 究極版 $48
磅水前想講下價
當時睇舖個老細話來貨貴 冇得減
今日經過一 check :
頂佢
X men 2 究極版只售 $38
舊 06-23-08, 08:24 PM   #516
Blacksan

引用:
作者: 勇者仁傑 查看文章
可以 pm 我邊間有嗎?? 找不到, 謝謝
今日見到大量 Batteries not included $20
不過我冇買
有冇人見過 第三類接觸?
買唔到 好似斷左貨
舊 06-23-08, 09:46 PM   #517
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
唔該
請問仲有無異形1,2 ?
幾錢?
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 09:58 PM   #518
Blacksan

引用:
作者: 星矢 查看文章
唔該
請問仲有無異形1,2 ?
幾錢?
異形1 唔多覺有
異形2 見到有藍色封面單碟版 $18
另外有綠色封面 extended edition 雙碟版 $28

之前我買左 異形2 ultimate edition 雙碟版 $38
今日唔見有貨
舊 06-24-08, 02:51 AM   #519
勇者仁傑
Junior Member

註冊日期: Apr 2005
引用:
今日見到大量 Batteries not included $20
不過我冇買
有冇人見過 第三類接觸?
買唔到 好似斷左貨
唔該曬, 明天去買先, 細過係明珠台睇過

不過其實好兒童向的
勇者仁傑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 09:14 PM   #520
Blacksan

奪寶奇兵 boxset
全場已升至 $68 ~ $98
有d 後悔當日 $38 唔買多盒
送禮或做 backup 皆宜呀
舊 06-26-08, 12:09 AM   #521
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
奪寶奇兵 boxset
宜家多人買左, D大路片只會越來越貴...

舊 06-26-08, 10:18 AM   #522
wing
格鬥低手

引用:
作者: traveller 查看文章
宜家多人買左, D大路片只會越來越貴...

舊年12月賣到依家都不斷有新貨, 仲有好多forum同雜誌都有講, 唔多人買就出奇.

唔記得 milk 定東touch講cult 片果個專欄都講明係果度入平碟, 唔止大路片, 小眾片都一樣會多人買.

多人買都唔係唔好, 多人買d舖咪多d入貨law.

仲有, 如果有兄弟手上有港版/美版DVD要放就真係要快手了, 如果同一套戲的日版平碟出左, d收碟舖就會勁襟低個價.

此篇文章於 06-26-08 10:27 AM 被 wing 編輯。
舊 06-26-08, 10:33 AM   #523
wing
格鬥低手

引用:
奪寶奇兵 boxset
我上次去仲見有大批爛盒打口版, 賣$25

不過呢套舊版 2區boxset賣98真係唔值, 因為早排出左一set 新版1-3 boxset, 鐵盒果隻, 雖然得3隻碟, 不過每碟都有番果集的bonus feature, 而且d feature係多過舊果一set 4碟版的.

而且不出幾個月就應該會有1-4的新boxset.....................

此篇文章於 06-26-08 10:35 AM 被 wing 編輯。
舊 06-28-08, 03:06 AM   #524
wiidesu

註冊日期: Sep 2007
d日本包裝咁平o既? $18.
我o係信和買o左幾隻,碟同盒質素都唔錯喎

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 10:06 AM   #525
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
YOHXX 隻TERMINATOR 賣 $48 了

係隔黎間鋪見到有另一隻TERMINATOR 雙碟版
用左兩個普通DVD盒
不過內容一樣, 價錢都一樣

主題工具