Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-28-20, 06:08 PM   #226
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
o岩o岩好到 SCHK email 退左 $5xx... 係咪無得玩啦?

舊 04-28-20, 06:09 PM   #227
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
想點,將第一集xx當yy zzzz掉應該很啱胃口(差點透了w
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 06:40 PM   #228
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
唔係卦,都已經呢個年代啦,真係見怪不怪啦下話

太過執著只係會影響創作自由
我估同你想像係啱啱相反...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 06:56 PM   #229
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 真!DC 查看文章
係去到防礙創作自由地步
影視作品主角團隊無視劇情背景都要夾硬加入女同黑人
表面上話要重視女性但又否定女性魅力,認為女性言行要似男性

隻cyberpunk2077有個黑人黑幫組織比人話歧視黑人
點知原來開始組諗出哩個idea既就係黑人
由手機版發出
Cyberpunk單野真係sjw典型既極致
黑人組織名稱叫beast, 之後sjw走出嚟嘈話係歧視黑人係野獸
之後原來原創者自己都係黑人,出嚟屌呢班垃圾sjw

Cyberpunk不愧為第一隻我想玩既第一身遊戲

此篇文章於 04-29-20 10:59 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 07:31 PM   #230
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
有興趣了解下CYBERPUNK事件嘅可以睇下呢條片:
https://www.youtube.com/watch?v=xn0Y2aMYnX0

舊 04-28-20, 07:58 PM   #231
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
有興趣了解下CYBERPUNK事件嘅可以睇下呢條片:
https://www.youtube.com/watch?v=xn0Y2aMYnX0
Ok, 我記錯,唔係叫beast

舊 04-28-20, 08:07 PM   #232
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
叫女權埋單啦,呢隻part 2絕對唔會入手
攪完電影,依家動漫電玩都唔放過
班女權真係好垃圾自卑
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 08:39 PM   #233
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
班女權真係好垃圾自卑
個人會等埋review先決定買唔買,不過呢個決定已經由本身嘅「一出即買」變成依家嘅「等埋review睇下有無伏先」
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 08:44 PM   #234
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
班女權真係好垃圾自卑
可惜現實係佢地越活越好

要佢地爆煲應該仲有排...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 08:54 PM   #235
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我覺得啦TLOS個遊戲性都唔關女權事嘅

算啦我都係唔好入嚟討論啦,我驚有人忍唔住爆咗啲劇透出嚟

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 09:50 PM   #236
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我覺得啦TLOS個遊戲性都唔關女權事嘅

算啦我都係唔好入嚟討論啦,我驚有人忍唔住爆咗啲劇透出嚟
會引發眾怒嘅劇情, 應該唔難估到係咩...

舊 04-28-20, 11:51 PM   #237
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
我決定唔買,ND都黐L線!!!!!!!!!

此篇文章於 04-29-20 12:05 AM 被 redcreature 編輯。
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 12:46 AM   #238
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
會引發眾怒嘅劇情, 應該唔難估到係咩...
本身估都係有人死
但扯埋SJW入黎就估唔到⋯
佛系等,但會walk-in買算,費事訂左俾人劇透到唔想玩
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 01:06 AM   #239
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://asia.playstation.com/cht-hk/...-date-updates/

有關《The Last of Us Part II》及《Ghost of Tsushima》發售日的最新情報

由Hermen Hulst撰寫

Sony Interactive Entertainment及Worldwide Studios的團隊在臨近開發里程碑的時候,經歷到在新型肺炎COVID-19的影響下遭逢巨變的世界。此刻我們必需適應現今持續變化的環境。然而,在日常工作受阻的情況下,我們仍然希望可為PlayStation玩家們提供他們最想知道的資訊:他們密切期待的PS4獨家遊戲將於何時發售。

隨著全球的分銷物流體制開始逐步緩和,我很高興可在此宣佈,《The Last of Us Part II》將於6月19日發售,而《Ghost of Tsushima》亦將隨後於7月17日發售。

在這裏我希望為Naughty Dog及Sucker Punch Productions團隊的成就送上我個人的祝賀及感謝。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 01:32 AM   #240
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
我都係留返d錢買其他野算......

sorry我接受唔到
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 01:44 AM   #241
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: T.S 查看文章
我都係留返d錢買其他野算......

sorry我接受唔到
落咗PSN pre-order,無得退,唯有照玩住先。

舊 04-29-20, 07:04 AM   #242
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
W
拳王比變性人打爆個頭我反而覺得無問題

一代已經有講過佢仇家勁多出得嚟行預咗要還

但做瓜埋艾莉仲要死得咁無厘頭
我第一時間腦內bgm播出希望之花

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 08:15 AM   #243
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: maskrider 查看文章
落咗PSN pre-order,無得退,唯有照玩住先。
但 PSN 尋日退o左錢比我喎...

舊 04-29-20, 11:11 AM   #244
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
點解唔買得?打機咋喎
因為劇情好難頂,當然實有人接受到
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 11:48 AM   #245
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我反而想知好鐘意一代睇到二代個劇情會唔會燒片
而家退訂哂少左粒花生

舊 04-29-20, 11:57 AM   #246
STRIFE

引用:
作者: Sar8 查看文章
我反而想知好鐘意一代睇到二代個劇情會唔會燒片
而家退訂哂少左粒花生
第一集我係俾10分滿分
未出已期待,Ps3原版,ps4 remaster 都有買
呢集? ha ha ha

舊 04-29-20, 12:49 PM   #247
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇左少少結局文字劇透
覺得要傳達既訊息係ok
但點解要換操作角色同要跨性別
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 01:10 PM   #248
Sgodkyo
the one

引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇左少少結局文字劇透
覺得要傳達既訊息係ok
但點解要
搵左少少劇透都唔太明關 SWJ 咩事
而家即刻明晒

本身都係諗住一出即入, 而家都要諗諗
要比啲廠知SJW 唔係大晒

此篇文章於 04-29-20 01:12 PM 被 Sgodkyo 編輯。
Sgodkyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 01:35 PM   #249
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
連香港人都接受唔到,我都係唔買啦

等睇review bomb
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 01:44 PM   #250
真!DC
Banned User
奉行我道

<等出左真係有玩過既玩家評價再決定
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 08:11 PM

手機版 | APP版