Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-08-16, 05:52 PM   #51
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
想問召喚npc幫打但佢死左, 會吾會有影響架?
另外要係聖堂見到不屈のパッチ係吾係一定要係塔個event見過佢先得?

此篇文章於 04-08-16 07:52 PM 被 斯羅 編輯。
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-16, 10:04 PM   #52
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
如果想係聖堂比光頭佬陰
應該要你去聖堂前比佢反鎖過
然後行聖堂地下果時又無拉過任何制放梯上去咁打完亦無聽過洋蔥叫救命先睇到光頭佬event

光頭佬反鎖事件好謎,而且有機會係你比人反鎖過自己都唔知
建議搵唔到人就望望會唔會已經企左係祭壇角落等你講野
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-16, 11:06 PM   #53
斯羅
aloha~

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
如果想係聖堂比光頭佬陰
應該要你去聖堂前比佢反鎖過
然後行聖堂地下果時又無拉過任何制放梯上去咁打完亦無聽過洋蔥叫救命先睇到光頭佬event

光頭佬反鎖事件好謎,而且有機會係你比人反鎖過自己都唔知
建議搵唔到人就望望會唔會已經企左係祭壇角落等你講野
由手機版發出
睇過多個網,反鎖係第一步,但反鎖又好似有時間限制,要打大教主前發生左先
但我準備做個一刻已經殺左boss
唯有二週再黎過
舊 04-10-16, 04:31 PM   #54
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
試過好多方法叫不死街のグレイラット去イルシール偷野都係會死
盲眼聖女又唔知咩事突然失蹤...

光頭佬我一週聖堂比佢陰先, 二週就反鎖先
邊個發生先都會有洋蔥騎士落井event

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-16, 07:32 PM   #55
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
試過好多方法叫不死街のグレイラット去イルシール偷野都係會死
盲眼聖女又唔知咩事突然失蹤...

光頭佬我一週聖堂比佢陰先, 二週就反鎖先
邊個發生先都會有洋蔥騎士落井event
其實反鎖同比人陰之前都會有洋蔥騎士落井.....呢個係必然發生咁濟

反而係似乎只要錯過左洋蔥騎士係イルシール訓著event就最後唔會幫手

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 04-12-16, 12:34 AM   #56
carloslee
Senior Gamer

打完霸王到冷x谷,d怪好似完全唔同級數,被斬兩刀就死
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:31 AM   #57
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

明明買日版但而家先爆一周目:o)
結果最難打既應該係無名之王
王之化身係黑騎大斧硬車之下照打到 不過二周目睇怕件事就唔同....

有無師兄可以分享下究竟暗月誓約點儲 真係裝著佢狂行都無做過一次警察

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 04-12-16 01:37 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 04-12-16, 07:34 PM   #58
leo1988

註冊日期: Nov 2011
第一次玩dark soul

想請問一下

點樣用靈魂去升級?

我有2000靈魂,所需升級靈魂係811,但唔知點用使用靈魂,搵唔到升級既選項
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 07:36 PM   #59
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: leo1988 查看文章
想請問一下
點樣用靈魂去升級?我有2000靈魂,所需升級靈魂係811,但唔知點用使用靈魂,搵唔到升級既選項
搵火防女就升到,佢系祭祀場裡面

舊 04-12-16, 07:37 PM   #60
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:

想請問一下

點樣用靈魂去升級?

我有2000靈魂,所需升級靈魂係811,但唔知點用使用靈魂,搵唔到升級既選項
搵火防女升

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 07:45 PM   #61
leo1988

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
搵火防女就升到,佢系祭祀場裡面
唔該晒

搵到佢之前有點數都盡量唔好死...
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 07:59 PM   #62
Crazy Gamer

引用:
唔該晒

搵到佢之前有點數都盡量唔好死...
如果死左,可以去返你死左既位置附近執返
如果系執返前再死先至會冇哂啲soul

舊 04-13-16, 02:15 AM   #63
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

跌得多就慣架啦
當你跌左十萬

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-13-16, 11:23 AM   #64
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
今集其實魂量充足,跌左幾萬都唔駛好耐就搵得返,唔似得上集咁,魂量又少又難打仲要D雜魚會死到滅絕
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 11:27 AM   #65
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
原來今集咒術要加智力,冇得玩近攻,咒術輔助甘打。。。
攪到今集難度直線上升。。。。

有冇咩近武係食智力信仰補正架,thx
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 11:52 AM   #66
Crazy Gamer

正式開始刷誓約,發現原來鈴蘭兄早前話難到跳樓系真的
純魔PVP真系好難玩,有人幫拖都仲好d,單挑入侵真系太難,佢仲要set入侵果邊エスト瓶減半
想拖又唔拖得好耐,想速戰速決又冇咁既本事,可能真系乖乖地offline刷好d

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
跌得多就慣架啦
當你跌左十萬
呢個真系玩fromsoftware games既必經過程
好彩玩過bloodborne有哂經驗,家下打得幾順、有幾多個鐘冇死過都好,儲夠升2lv既魂就即刻返歸

引用:
作者: teealpha 查看文章
今集其實魂量充足,跌左幾萬都唔駛好耐就搵得返,唔似得上集咁,魂量又少又難打仲要D雜魚會死到滅絕
小弟都覺得好易搵得返,尤其古龍之頂,1周目打一轉用哂15支エスト瓶都有成16~17萬,跌多多都唔識肉痛

舊 04-13-16, 12:17 PM   #67
Crazy Gamer

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
原來今集咒術要加智力,冇得玩近攻,咒術輔助甘打。。。
攪到今集難度直線上升。。。。
有冇咩近武係食智力信仰補正架,thx
信仰理力補正武器小弟都唔清楚
但建議可以試下用闇のロングソード,因為ロングソード系列今集真系好好用
另外有混沌の火の玉、苗床の残滓後就可以呪術main黎玩了

舊 04-13-16, 01:20 PM   #68
teealpha

聖者の二股槍
呢支食信仰
舊 04-13-16, 01:37 PM   #69
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
PA 日版特價中
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 02:47 PM   #70
斯羅
aloha~

引用:
作者: will1223 查看文章
PA 日版特價中
平到咁...真係dup心口...
舊 04-13-16, 03:04 PM   #71
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
信仰理力補正武器小弟都唔清楚
但建議可以試下用闇のロングソード,因為ロングソード系列今集真系好好用
另外有混沌の火の玉、苗床の残滓後就可以呪術main黎玩了
引用:
聖者の二股槍
呢支食信仰
OK,唔該兩位
可能仲開頭,未有以上武器住
依家番左開頭拎火龍下邊把暗傷斧頭 +3之後,暫時易打番d
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 03:06 PM   #72
Crazy Gamer

小弟450入,依家差唔多半價
不過呢隻系值得比四百幾ge(自我安慰?

舊 04-13-16, 03:20 PM   #73
teealpha

引用:
小弟450入,依家差唔多半價
不過呢隻系值得比四百幾ge(自我安慰?
日版一出即買的話你早玩近三個星期,果二百幾蚊乜都抵返晒啦
舊 04-13-16, 05:43 PM   #74
Crazy Gamer

引用:
日版一出即買的話你早玩近三個星期,果二百幾蚊乜都抵返晒啦
也是喇,早買早享受
而且依家都唔多game可以玩成個月都仲唔厭

舊 04-13-16, 06:09 PM   #75
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
打完"樹人"其實要去邊?
我打完佢先去搵洋蔥騎士/聖堂塔頂巨人果邊的地方,
同洋蔥騎士打咗隻火系的大怪之後,係大屋頂拎咗隻戒指就好似無路行了…

"基地"隻忍者look NPC好似有提咩不死人軍團,3個祭壇,滅火之類的說話。

講起隻"樹人"當我打打下知道佢個弱點其實係佢大腿內的蛋蛋及第二階段的左手(?)之後恥笑咗…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 10:02 PM

手機版 | APP版