Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 60 110 150 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
赤兵尉SETH 06:48 PM 05-01-20
知你班友會用重弩屈, 隻野有貫通對策
同肉質損害好似復原得好快?
HAKAIDER 08:16 PM 05-01-20
作者: 赤兵尉SETH:
知你班友會用重弩屈, 隻野有貫通對策
同肉質損害好似復原得好快?
我試過全冥赤重弩射火炎彈, 客制屬性強化LV2 / 火屬強化LV6

無肉質軟化扣3X 咋該猥 \/

徹3 炸返而有穩定110.................a

結論都係徹3 / 擴3 / 龍撃彈啦

如果所有M 級歴戰都係依個肉質, 其他武器真係會打到爆粗
赤兵尉SETH 09:55 PM 05-01-20
作者: HAKAIDER:
我試過全冥赤重弩射火炎彈, 客制屬性強化LV2 / 火屬強化LV6

無肉質軟化扣3X 咋該猥 \/

徹3 炸返而有穩定110.................a

結論都係徹3 / 擴3 / 龍撃彈啦

如果所有M 級歴戰都係依個肉質, 其他武器真係會打到爆粗
最快最穩應該係無視肉質既gunlance
煌黑個頭唔食徹甲就好玩
darkvolver 10:36 PM 05-01-20
煌黑龍好像當年都用輕弩打....
小昭Teddy 06:21 AM 05-02-20
動作快左, 不過都係好易打....打龜少少, 剩係追住條尾黎打, 除左大招冇野打你到....熟既可以打則邊, 只要唔企正面其實好安全
Kello820 12:03 PM 05-02-20
比想像中易打好多...初見14分鐘
PC改任務之前爆料又話激昂同場,流料極失望(
赤兵尉SETH 03:52 PM 05-02-20
我就唔覺易打, 致少solo近戰同街場要打得好小心
HAKAIDER 04:41 PM 05-02-20
現時野團失敗率的確好高的

但Solo 的話一開波用以物易物, 飛去山頂收隻樂器貓幫手真係會易好多

耐水 / 耐雷 / 不動 / 轉身四件衣裝輪住換

重弩慢慢射都係20 分鐘左右................

至於野團的高失敗率..................永遠係一個謎
赤兵尉SETH 05:11 PM 05-02-20
明顯之前大部人剩係識用貫通屈 無點正常同隻野打過
野團未到無印初出歷戰恐更難, 但都嚇到班奶媽出返黎
HAKAIDER 05:43 PM 05-02-20
明顯之前大部人剩係識用貫通屈 無點正常同隻野打過
野團未到無印初出歷戰恐更難, 但都嚇到班奶媽出返黎
予其等班奶媽..............不如推廣叫大家都帶大粉塵好了

有奶媽只會令班自殺特攻隊更暴走化

另外好多人係無解獸纏族 / 奇面族任務, 單純打怪升MR

我打野團歴戰冥波見過好多Map 8 都無獸纏族stand by
Kello820 01:04 AM 05-03-20
覺得容易好大程度上係因為而家D裝備太強
舉個例以前王滅盡初初打果陣就真係覺得難,都唔知貓左幾多獲
同埋你地都識話以前上位曾經流行奶媽,反而而家M位好耐冇見過有咁既需要
總之呢家隻溟龍完全冇果陣王滅盡果份感覺,可以好穩定咁打
ZET514 03:08 AM 05-03-20
好易打,但嬴唔到,下舖集中D~~
赤兵尉SETH 06:19 PM 05-03-20
作者: Kello820:
覺得容易好大程度上係因為而家D裝備太強
舉個例以前王滅盡初初打果陣就真係覺得難,都唔知貓左幾多獲
同埋你地都識話以前上位曾經流行奶媽,反而而家M位好耐冇見過有咁既需要
總之呢家隻溟龍完全冇果陣王滅盡果份感覺,可以好穩定咁打
滅盡王算係係無印最終Boss唔應該同佢比
溟王已經係IB街場暫時滅團率最高個隻, 勝率大概45%左右
重點係我以為之後出咩怪都會比撤甲輕鬆玩死, 起碼capcom都知把重弩低技術高回報到有問題
鈴蘭 07:38 PM 05-03-20
solo難打
團戰其實我覺得都係Lance系列易打 其他應該好易炒
鈴蘭 07:41 PM 05-03-20
予其等班奶媽..............不如推廣叫大家都帶大粉塵好了

有奶媽只會令班自殺特攻隊更暴走化

另外好多人係無解獸纏族 / 奇面族任務, 單純打怪升MR

我打野團歴戰冥波見過好多Map 8 都無獸纏族stand by
一向都帶大粉塵出街

不過我都好似無解獸纏族 有救援のろし算唔算解左?
HAKAIDER 08:00 PM 05-03-20
作者: 鈴蘭:
一向都帶大粉塵出街

不過我都好似無解獸纏族 有救援のろし算唔算解左?
獸纏族打左故事任務一定有救援のろし

但要貓 / 奇面族 / 獸纏族用大粉塵之類item 就要以物易物

我solo 成日比奇面族放大粉塵救返 b
赤兵尉SETH 08:09 PM 05-03-20
虫棍對溟王都好打, 可以睇住佢放電先跳
我有解晒動物朋友, 但對到古龍個兩族企場都係睇運
ヨコ男 12:29 AM 05-04-20
太古之鎧再整到2000防
本身又雷耐性20
著埋耐水裝衣
再裝埋加護
亂打都贏
Kello820 01:39 AM 05-04-20
滅盡王算係係無印最終Boss唔應該同佢比
溟王已經係IB街場暫時滅團率最高個隻, 勝率大概45%左右
重點係我以為之後出咩怪都會比撤甲輕鬆玩死, 起碼capcom都知把重弩低技術高回報到有問題
我明白你意思
不過我既意思係IB玩家大部份都應該經歷過滅盡王時期,所以而家覺得溟王唔難都唔出奇

溟龍我打夠票整晒野就冇再打,剩係玩過火盾斧同火速射,其他冇試
鈴蘭 03:44 AM 05-04-20
其實我以前已經覺得呢隻野用遠程打應該係屬於難打果D
佢D噴水其實好難避.......
赤兵尉SETH 05:11 PM 05-04-20
溟王好玩, 我打左50張票, 其他怪成日有把撤甲彈發射器好悶
作者: 鈴蘭:
其實我以前已經覺得呢隻野用遠程打應該係屬於難打果D
佢D噴水其實好難避.......
以前駛避既咩?見個個裝盾貫通射到隻野郁唔到, 招水蒸氣爆發好似新技咁 好多人都硬接
HAKAIDER 07:21 PM 05-04-20
作者: Kello820:
我明白你意思
不過我既意思係IB玩家大部份都應該經歷過滅盡王時期,所以而家覺得溟王唔難都唔出奇

溟龍我打夠票整晒野就冇再打,剩係玩過火盾斧同火速射,其他冇試
滅盡王已經係賊弩散三全盛時期, 有一支散三的話野團失敗率已經好低了

返而爛輝龍出場前時期, 歴戰王野團失敗率近乎100% (?!) 應該係麒麟, 班友仔個個都唔撐高耐雷

再之後就己經係極貝同強化樹精了

不過前排Steam 版特價吸左批新米獵人, 野團失敗率又推返高好多
風之將 09:49 PM 05-04-20
如果唔計滅盡王,無印我會咁排
冥燈>炎妃>鋼>炎王>麒麟>屍套

冥燈通常一下橫掃死幾件,炎妃就活生生中龍風壓燒死,鋼龍就最尾一區俾風圍死
赤兵尉SETH 12:45 AM 05-05-20
無印由歷戰恐一直都係擴散3全盛期
就算依家兩把散3貫3都係好勁, 係把獸神可以封到隻怪唔郁得就全部都轉晒射撤甲
Kello820 01:23 AM 05-05-20
滅盡王已經係賊弩散三全盛時期, 有一支散三的話野團失敗率已經好低了

返而爛輝龍出場前時期, 歴戰王野團失敗率近乎100% (?!) 應該係麒麟, 班友仔個個都唔撐高耐雷

再之後就己經係極貝同強化樹精了

不過前排Steam 版特價吸左批新米獵人, 野團失敗率又推返高好多
咁只可以話每個人情況唔一樣
一般歷戰王入面我最怕既都係滅盡王,佢個AI明顯比起其他果D惡好多,果陣D防禦力又有機會被秒殺
爛輝王我固定同班熟手工打,可能係佢地carry我我自己都唔知,印象中一次都未失敗過而我自己亦冇點貓過
貝爺因為好玩打左成百隻,入面有90幾隻係極貝,可能打得多慣左又係冇乜感覺
古代樹精騎乘閃光BUG修正前打左十零隻,修正後就冇再打,唔敢話熟呢隻就唔評論了
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 60 110 150 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166  ... 最後

返回主題版面