Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-20, 06:54 AM   #76
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
第一次玩
個隻狸克係咪帝愛高層派嚟
不停屈人借貸
自己接完d單做唔掂,又叫我幫手

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 09:06 AM   #77
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
感謝解答,仲掙扎緊應該買下載版定實體版,照計呢類每日都要開嚟玩一陣嘅遊戲,買下載版會方便好多。
真係呀,假設你真係每日都開,買DL版真係方便太多
但如果身邊無乜朋友會一齊玩,其實好快會悶
到時想放Game又唔得

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
第一次玩
個隻狸克係咪帝愛高層派嚟
不停屈人借貸
自己接完d單做唔掂,又叫我幫手
搞到我地去到無人島都要不停諗方法搵錢
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 09:22 AM   #78
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

依家網上面都好多衫可以搵黎Scan吓

依度有阿銀既衫

https://questnikki.blog.fc2.com/blog-entry-312.html
舊 03-21-20, 09:37 AM   #79
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
啱啱玩,食左10個生果10/10有咩用^^!

舊 03-21-20, 09:57 AM   #80
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: holsety 查看文章
啱啱玩,食左10個生果10/10有咩用^^!
打爆石頭同鏟起成棵樹

不過初段打爆D石應該無咩好處
舊 03-21-20, 12:09 PM   #81
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我有橙、梨、椰子係島上面,有冇人需要?
有的話可以ADD我,然後開島。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 03-21-20 12:14 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-20, 03:11 PM   #82
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 阿聰 查看文章
我有橙、梨、椰子係島上面,有冇人需要?
有的話可以ADD我,然後開島。
我想要竹筍呀

博物館同起屋果98000都清左
依家差開舖頭果D礦石未執齊
舊 03-21-20, 03:40 PM   #83
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: rinxlun 查看文章
我想要竹筍呀

博物館同起屋果98000都清左
依家差開舖頭果D礦石未執齊
竹筍?

我依家還緊198000,博物館同NOOK SHOP已經達到目的,就得一、兩日。

舊 03-21-20, 03:49 PM   #84
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
竹筍?

我依家還緊198000,博物館同NOOK SHOP已經達到目的,就得一、兩日。
我都係,岩岩搞掂晒D條件,揀好位置等開張

仲有竹同竹筍架
好似第三次用劵飛去其他島就係竹林
不過我見其他人有放出黎比人執

依隻Game真係要一大班人一齊玩先好玩
舊 03-21-20, 06:18 PM   #85
阿聰

引用:
我都係,岩岩搞掂晒D條件,揀好位置等開張

仲有竹同竹筍架
好似第三次用劵飛去其他島就係竹林
不過我見其他人有放出黎比人執

依隻Game真係要一大班人一齊玩先好玩
我唔知道仲有竹同竹筍﹙可能我冇玩手機版﹚,
我試過第三次用券飛去其他島,冇竹林,但攞到梨返島種。
同埋成功迎請到紫色女樹熊去我個島度住。

舊 03-22-20, 09:44 AM   #86
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我唔知道仲有竹同竹筍﹙可能我冇玩手機版﹚,
我試過第三次用券飛去其他島,冇竹林,但攞到梨返島種。
同埋成功迎請到紫色女樹熊去我個島度住。
岩岩起左條橋同埋要預備多幾個位去起屋
博物館要聽日先開到
睇黎日日都會有唔同既目標要去做
舊 03-22-20, 09:50 AM   #87
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
今集明顯多左好多野玩.
一條友都可以好開心
1) 存mile去其他島探索
2) Mile系統有D似成就系統. 有D目的去玩.
3) 博物館可以收集好多野.

Day 1如果可以多D野做好D.
呢隻game好似較慢左種樹種花速度??
另外初初要等下一日一日咁有新野出.
變相焗你地慢慢玩.
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 09:50 AM   #88
阿聰

引用:
岩岩起左條橋同埋要預備多幾個位去起屋
博物館要聽日先開到
睇黎日日都會有唔同既目標要去做
我都係,新動物家具都準備好晒,連蘿蔔都訓身買埋﹙$12萬投晒落去﹚。

此篇文章於 03-22-20 09:52 AM 被 阿聰 編輯。
舊 03-22-20, 09:58 AM   #89
阿聰

引用:
作者: jyeung1 查看文章
今集明顯多左好多野玩.
一條友都可以好開心

變相焗你地慢慢玩
.
我同意,等大家唔好玩得咁急。

舊 03-22-20, 02:57 PM   #90
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
最終都抵抗唔到精美嘅包裝,買咗實體版。

舊 03-22-20, 03:28 PM   #91
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: jyeung1 查看文章
今集明顯多左好多野玩.
一條友都可以好開心

變相焗你地慢慢玩.
我諗應該都係頭幾日先會用個故事進度去限住你
之後應該無依D野喇掛…

不過玩左兩日有D後悔自己揀果個扎營地點…但又唔想重新玩
所以都係Keep住算…應該無得搬啦…

引用:
我都係,新動物家具都準備好晒,連蘿蔔都訓身買埋﹙$12萬投晒落去﹚。
我都係,不過如果平日無儲資源,突然要你再準備多3間屋既傢具
其實都有排玩

依家安心等聽日博物館開
睇吓仲有咩搞
今日都係釣吓魚都執吓D果樹位置

岩岩去無人島偷運左4棵椰子樹返黎,種左響海灘

此篇文章於 03-22-20 03:30 PM 被 lunn 編輯。
舊 03-22-20, 06:18 PM   #92
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
每日玩一陣都好呀
日日賺D錢買K.K 音樂
唔知幾時有機放
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 06:48 PM   #93
阿聰

引用:
我都係,不過如果平日無儲資源,突然要你再準備多3間屋既傢具
其實都有排玩

依家安心等聽日博物館開
睇吓仲有咩搞
今日都係釣吓魚都執吓D果樹位置

岩岩去無人島偷運左4棵椰子樹返黎,種左響海灘
我都係等博物館開,今日可以做嘅事情已經八八九九。

舊 03-22-20, 07:30 PM   #94
waterman
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
睇到!我POST後ADD你。
然後試下掛機俾你入村。

歡迎大家加小弟,有時間我會開島的。
村名:任天島
你哋好!已加兩位好友!幫忙幫忙!

本人FC
名字:ki_siu
NS FC: 1674-6050-1632

舊 03-22-20, 08:54 PM   #95
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
請問初期玩要點先至有剷同斧頭?
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 09:06 PM   #96
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: jerry 查看文章
依兩樣都係基本野,唔應該卡架喎
係咪你未去買DIY程式呀
斧頭:石加樹枝
鏟:樹枝
舊 03-22-20, 09:07 PM   #97
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: waterman 查看文章

本人FC

引用:
作者: jerry 查看文章
加左你喇
舊 03-22-20, 09:10 PM   #98
阿聰

引用:
作者: waterman 查看文章

本人FC
已加咗你,感謝。
村繼續開緊。

舊 03-22-20, 09:17 PM   #99
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
針葉樹有冇特別素材?
我想斬晒改種果樹
由手機版發出
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 09:55 PM   #100
waterman
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
已加咗你,感謝。
村繼續開緊。
thx
已開村莊!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 03:12 AM

手機版 | APP版