Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-30-13, 12:43 PM   #951
tackalwong
Junior Member

註冊日期: May 2011
100証佐佑,想請教飛雲大,二分粘對,魏三騎的應對,隻關羽同夏侯惇好惡打.
tackalwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-13, 09:45 PM   #952
RainiE

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: tackalwong 查看文章
100証佐佑,想請教飛雲大,二分粘對,魏三騎的應對,隻關羽同夏侯惇好惡打.
首先相性係超差,盡量防守打反擊為主,仲有殺鬼神優先
我會用再起,搵一個位二分粘泊車打,再起堅守,先有一線生機
RainiE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 01:36 PM   #953
SangoTLOU

註冊日期: Jun 2013
奇襲の大号令: 伏兵の特技を持つ場合, 武力+4, 移動速度1.5倍、覚醒前は約6c
From http://www.nicovideo.jp/watch/sm21480822

此篇文章於 07-31-13 01:40 PM 被 SangoTLOU 編輯。
SangoTLOU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 02:03 PM   #954
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
打到實物 +4 1.5速 +3智

重點 冇伏都有3武

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 02:06 PM   #955
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: GUSTAV 查看文章

重點 冇伏都有3武
11氣 一堆+13武高知, 仲要加速

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 02:08 PM   #956
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: b_boy 查看文章
11氣 一堆+13武高知, 仲要加速
咁夾英智我唔知對面咩料+有反散先難打姐

好似就咁當5氣號令禁勁d combo下土龍之類

舊 07-31-13, 02:16 PM   #957
b_boy
↘呆~

引用:
咁夾英智我唔知對面咩料+有反散先難打姐

好似就咁當5氣號令禁勁d combo下土龍之類
土竜太長未必係好事黎
求心玩加速槍馬都好勁

淯底可保一世平安
舊 07-31-13, 02:39 PM   #958
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
張于禁咁勁搞到好想打番機

本身仲估 +3 +2 1.5 無伏 +2

點知+4 / +3咁勁
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 02:54 PM   #959
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
若王天啟點升証 a??

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 02:59 PM   #960
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
張于禁咁勁搞到好想打番機

本身仲估 +3 +2 1.5 無伏 +2

點知+4 / +3咁勁
我估3 2 冇伏+1 tim 丫頂你

舊 07-31-13, 03:03 PM   #961
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
我估3 2 冇伏+1 tim 丫頂你
一開始勁D先有人要用

跟住就會改到好似你估既效果

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
舊 07-31-13, 03:08 PM   #962
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
若王天啟點升証 a??
將隻凌統換慈哥先

舊 07-31-13, 03:10 PM   #963
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
將隻凌統換慈哥先
唔換得唔得

課金毀一生,玩卡窮三代

舊 07-31-13, 03:36 PM   #964
6eo
美波様!

引用:
若王天啟點升証 a??
問赤兔
引用:
一開始勁D先有人要用

跟住就會改到好似你估既效果
+1 wwwwwwww
有得用好用
引用:
唔換得唔得

唔升囉 w
舊 07-31-13, 03:49 PM   #965
Chitose1987
好孩子不要問

凌統同慈哥差咁遠架咩

但我覺得麻矢好好用

課金毀一生,玩卡窮三代

舊 07-31-13, 03:58 PM   #966
GUSTAV
The One
poor

用j奉都唔用凌統

舊 07-31-13, 04:18 PM   #967
6eo
美波様!

引用:
凌統同慈哥差咁遠架咩

但我覺得麻矢好好用
講笑者

好用, 但用太史可以龜同防爆士氣, 各有各好
舊 07-31-13, 05:47 PM   #968
Stevesteve
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

重點 冇伏都有3武
無伏都3武, 個計係勁.

有埋小小加智小小加速的話..

舊 08-01-13, 12:24 AM   #969
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
冇伏會唔會冇加咁快同唔加智? 如果唔係伏都加1.5速既話真係可以當機略咁用

試左 于禁 鄧艾 張郃 劉曄 局散 加 突鬥. 感覺良好. 不過伏唔伏差唔遠的話就用龐德徐晃好過, 士氣過盛

舊 08-01-13, 12:52 AM   #970
GUSTAV
The One
poor

咁就緊係淨加武啦

舊 08-01-13, 10:35 AM   #971
b_boy
↘呆~

昨晚去咗信和望過, 連黑店都暫時無貨

淯底可保一世平安
舊 08-01-13, 02:12 PM   #972
6eo
美波様!

引用:
作者: getter173 查看文章
冇伏會唔會冇加咁快同唔加智? 如果唔係伏都加1.5速既話真係可以當機略咁用

試左 于禁 鄧艾 張郃 劉曄 局散 加 突鬥. 感覺良好. 不過伏唔伏差唔遠的話就用龐德徐晃好過, 士氣過盛
副deck好似有d微妙
舊 08-01-13, 02:14 PM   #973
cxzsedc
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
副deck好似有d微妙
尋日打左 奇襲,霸求,杜預,局散,王元姬
自我感覺良好

舊 08-02-13, 12:30 AM   #974
6eo
美波様!

引用:
作者: cxzsedc 查看文章
尋日打左 奇襲,霸求,杜預,局散,王元姬
自我感覺良好
我用李通, 用落覺得好難用
個計好短, 範圍亦都唔係好夾balance deck
做到combo都唔係話好勁, 1.5速都有d監介...
打成晚好似只係贏到一個格下, 就黎玩左一個証走
舊 08-02-13, 12:37 AM   #975
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21485808
allin都係打得半條就知啦

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LV maxwaver 街機心得交流討論區 1022 11-23-12 08:21 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIV kawaiibaba 街機心得交流討論區 1000 10-04-12 02:22 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 11:57 AM

手機版 | APP版