Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-15, 02:24 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
The Secret Life Of Pets (2016)

當你離開屋企後,你O既「寵物」會做咩呢?

當年我細妹條金魚係知道我O地埋枱食飯佢又要食,無人理佢就跳出FISH BOWL...

呢套中文名又會點譯呢?

1. 寵物奇兵
2. 寵物特工
3. 寵物秘撈日記
4. 寵物急轉彎
5. 寵物朱羅館
6. 神秘的寵物生活日誌
7. 消失的寵命
8. G神:秘密生活的寵物
9. 動物也瘋狂 (李奧涼介)
10. (請繼續)

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 07-17-15 03:39 PM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 03:14 PM   #2
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
9.動物也瘋狂

舊 01-25-16, 10:23 AM   #3
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher

香港仲未有官譯. 台灣又係叫乜乜當家....

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 09:02 AM   #4
david
The One

---
舊 07-02-16, 01:08 PM   #5
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,大戲軌有啲似toy's story,不過呢套純爆笑,比迷你兵更歡樂
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 11:00 AM   #6
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
尋日睇左,都幾搞笑
故事都算大路,有d位真係忍唔到笑
當初睇Trailer隻貴婦狗焚機真係好頂癮

舊 07-04-16, 11:08 AM   #7
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
肉腸天堂好噁心
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 11:16 AM   #8
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
隻白狗女去救男主角,救完大家都好似有啲意思,但係劇情上男主角好似已經閹左……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 12:08 PM   #9
david
The One

如果呢套戲攞去「不能笑」系列到玩呢....

---
舊 07-05-16, 09:54 AM   #10
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: Sito 查看文章
隻白狗女去救男主角,救完大家都好似有啲意思,但係劇情上男主角好似已經閹左……
所以男主角一直都冇對佢發情...唔係唔想....
係唔能夠...

呢套我係睇特別場...D人可以帶狗入去睇.... 現場有全境聲環回同步狗吠聲...但完全冇影響觀賞 ....
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-16, 09:20 PM   #11
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
去咗 EMAX 睇 2D 英文版

1. DUKE 對 MAX 態度嘅改變好紇突,就算後面講返 DUKE 個身世,你又唔會太過同情佢

2. 其實去救佢兩個班友先正,隻肥猫都好搶,可惜對手(包括人類),實在太廢

3. 有致敬位:例如:Mad MAX

4. 隻貴婦狗真係好正

5. 去到尾真係有陣基味

6. 同場加影個 Minions,都 OK,留意到 Let It Grow!

舊 07-11-16, 11:20 AM   #12
D.K.
Game Master
こなみきりえ

一次過睇完DORY同呢套.
兩套都係動物渣車釀成嚴重車禍, 同埋D人廢嘅.

另外我想問邊段有提起過max係閹左? 好似唔見有提...

大જિંગ
大징

舊 07-11-16, 12:16 PM   #13
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: D.K. 查看文章
另外我想問邊段有提起過max係閹左? 好似唔見有提...
幾間接嘅

珠寶問隻臘腸狗同細老虎狗講,MAX對佢哋好唔好先?

臘腸狗話佢兩個被閹咗之後,係MAX教佢哋點樣坐先舒服啲。

舊 07-11-16, 06:28 PM   #14
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
幾間接嘅

珠寶問隻臘腸狗同細老虎狗講,MAX對佢哋好唔好先?

臘腸狗話佢兩個被閹咗之後,係MAX教佢哋點樣坐先舒服啲。
thx 真係冇留意到呢句

大જિંગ
大징

舊 08-06-16, 11:36 PM   #15
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
話咁快第二集已經序定2018上映
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] "龍友"請注目:The Secret Life of Walter Mitty 白日夢冒險王 K.LIFE 電影版 8 01-22-14 11:14 PM
[3DS] Fantasy Life | 「Fantasy Life LINK!」日版已售 W!LL 手提遊戲機討論版 287 09-22-13 11:04 AM
[PSV] PlayStation Vita Pets | 2014 年內 enishi 手提遊戲機討論版 16 08-22-13 01:08 PM
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
[NDS] The Sims 2 Pets圖片,美版10月27日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 10 12-15-06 11:59 PM

現在的時間是 01:51 PM

手機版 | APP版