Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-18, 04:41 PM   #401
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
山岡ゆり 入籍
引用:
誕生日を迎え大人の階段をまた一歩登りました
ここで私事で恐縮ですが、この度ご縁があり入籍いたしました事をご報告させて頂きます。
相手の方は一般の方です。まだまだ未熟な私ですが、これからもご指導ご鞭撻を賜りますよう何卒宜しくお願い申し上げます。
http://twitter.com/yuri_yamaoka/stat...49375000268800
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 05:44 PM   #402
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
https://ameblo.jp/kyoko-hikami/entry-12389137451.html
氷上恭子 入籍

引用:
私事で恐縮ですが、
このたび、ご縁がありまして
俳優の橋本禎之さんと入籍いたしました。

ここまでのんびりゆっくり来ましたので、
これからものんびり進んで行きたいと思います。

お仕事もマイペースに、
今まで通り続けていきたいと思っています。

これからも変わらず、
よろしくお願いいたしますクローバー
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 06:17 PM   #403
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
最近の声優業界がヤバイと三石琴乃さん語る
「ボイス審査よりも先に写真選考」「製作委員会が『この声優はツイッターをやってないからダメです』

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 02:53 AM   #404
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
因為賣聲優賺錢過賣作品
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 12:04 AM   #405
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
上坂すみれ@香港
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-18, 10:26 PM   #406
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
好我去
剛唱完歌

舊 07-29-18, 12:02 AM   #407
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
btw佢ed唔告急同埋加左ASAKA的話應該今晚唔會去,
路遙知馬力,可惜飛蘭中間休息左一段時間..
連百花撩亂首Last vision for last個hey位都冇乜人識呀..orz
今場靠晒蝶姐壓軸+擔大旗,佢首debut曲就相對多好多人和應..(可能係我錯覺?w)
完全感覺到時代的淚光w
坐等setlist

ps:舞台左手面vip區好似中場有人小家虎?w

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 02:20 AM   #408
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
Myth&roid 好似唔多人識 call 同本身冇咩同觀眾互動帶 call
另外有D位, CD 位佢唱高音但現場佢似乎故意唱底音
Well......似乎功力都係差D....

亜咲花大家打 call 好少少, 可能歌算新都多人識
本身功力都唔錯

櫻川我唔熟, 唔評論

飛蘭唔夠氣了, 可能佢休養了一排
已經過了高峰期, 又隔了個 generation, 真係時代的淚光

choucho冇得頂, 我成晚最期待係佢, 亦都冇令人失望
應該現役的關係, 似乎真係最多人識
好想佢開 Asia tour + 有香港站

choucho set list
https://twitter.com/kit12301/status/1023217767837655041
1. 優しさの理由
2. BLESS YOUR NAME
3. Authentic Symphony
4. 空とキミのメッセージ
5. カワルミライ
6. Enter Enter Mission! (カバー)
7. DreamRiser
8. starlog

此篇文章於 07-29-18 02:27 AM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 03:05 AM   #409
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
ed上年搞到賣唔出要取消
今年又要告急
係咪要諗下價錢同陣容係要調整下呢

不過fb告急講完一大段我唔覺得佢地係睇得出問題係邊

舊 07-29-18, 05:08 AM   #410
Kewellma
Game Master

引用:
作者: POISON 查看文章
今年又要告急

的確係,有D位根本唔值980同780,正如你買980一定買最近花道正中果排,一側左已經要打折
1180有簽名另計啦靚位先到先得
陣容更加分兩day的話肯定要每day都有一個壓到場吸到人買飛先掂
要擺新人落去就分開日子擺,好似今次咁day2搶手咁多,好明顯係鈴果搭福山產生macross化學效應,sip下地紫野同zaq我都會即食
day1咁壓軸唔明顯就比較尷尬,要下定決心買飛唔容易,況且有唔少人係日子難就,唔可以預早太耐前知道果日得唔得閒
好似白鴿咁年年告急都唔係辦法..真係要好好檢討下

舊 07-29-18, 06:23 AM   #411
怪盜小G
しゃろとも

D1有幼女戰記同戰車我已經收貨

飛蘭好彩仲記得點CALL

ED明明醒水過一次搞過高達主題

就算無真理姨拉埋部長女武神都應該夠佢爆

舊 07-29-18, 01:04 PM   #412
HM

註冊日期: May 2007
引用:
今年又要告急

引用:
作者: Kewellma 查看文章
的確係,有D位根本唔值980同780,正如你買980一定買最近花道正中果排,一側左已經要打折
1180有簽名另計啦靚位先到先得
陣容更加分兩day的話肯定要每day都有一個壓到場吸到人買飛先掂
要擺新人落去就分開日子擺,好似今次咁day2搶手咁多,好明顯係鈴果搭福山產生macross化學效應,sip下地紫野同zaq我都會即食
day1咁壓軸唔明顯就比較尷尬,要下定決心買飛唔容易,況且有唔少人係日子難就,唔可以預早太耐前知道果日得唔得閒
好似白鴿咁年年告急都唔係辦法..真係要好好檢討下
問題係大家真正想聽果d寧願去隔離台灣都唔肯黎香港呢
我唔信ed無嘗試同佢地交涉
但成果就係大家而家仲係食緊豬頭骨囉

另外香港租金出名貴
飛賣得貴都係先天問題,救唔番
除非樓市冧啦

香港無得救架啦
相信可見未來只會更差,唔會變好
反正呢度一堆人去晒搭飛機追event啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 04:42 PM   #413
POISON

引用:
作者: HM 查看文章
問題係大家真正想聽果d寧願去隔離台灣都唔肯黎香港呢
我唔信ed無嘗試同佢地交涉
但成果就係大家而家仲係食緊豬頭骨囉

另外香港租金出名貴
飛賣得貴都係先天問題,救唔番
除非樓市冧啦

香港無得救架啦
相信可見未來只會更差,唔會變好
反正呢度一堆人去晒搭飛機追event啦
要有租場錢比較先知,如果同台北比都唔係平架
就咁賴落租金度唔係幾合理
你下下要人食豬頭骨,食得多都唔想再幫襯你啦
陣容唔得,距離同價錢都可以係補救方法
隔離Lisa一樣賣爆場,先前lgm黎香港一樣爆場
大佬…你請櫻川…真係多多錢都救你唔到
你不如搞一日算?

舊 07-29-18, 04:46 PM   #414
POISON

又話說idol界都成日派人黎香港出平飛呃你去左先
唔怕你無愛最怕你唔來

當我無講過,周邊係有…但Tee真係買唔落手

此篇文章於 07-29-18 05:22 PM 被 POISON 編輯。
POISON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 05:05 PM   #415
POISON

岩岩見地下emax仲有太田基裕
個邊灣仔又動漫展
Ed你時間都選錯……

舊 07-29-18, 06:32 PM   #416
怪盜小G
しゃろとも

引用:
岩岩見地下emax仲有太田基裕
個邊灣仔又動漫展
Ed你時間都選錯……
佢每年都會撼動物節

舊 07-29-18, 11:17 PM   #417
POISON

頭先講成本百幾個,蝕四十個
睇返現場即使爆場我唔覺得追到呢四十個先
同埋pa/燈光staff都日本專登請返黎,今次蝕應該都預左
睇個勢佢做多次如果唔得應該都玩返1man算
想睇各自表述既大集合?你地去j mon啦

舊 07-29-18, 11:51 PM   #418
Kewellma
Game Master

用之前kalafina賺既黎貼呢場吧,畢竟上年搞唔成比較無奈,想再搞一次既心態吧
明年難了,經濟會差d添

舊 07-29-18, 11:57 PM   #419
POISON

引用:
作者: Kewellma 查看文章
用之前kalafina賺既黎貼呢場吧,畢竟上年搞唔成比較無奈,想再搞一次既心態吧
明年難了,經濟會差d添
我覺得會搞多年,可能得返一場,
再失敗香港搞大集合live都應該玩完先,只會再一次証明香港人係死係香港人手上
不過陣容點都要搞搞,老餅同後生攻一邊可能好過咁兩邊一齊攻

舊 07-30-18, 12:46 AM   #420
HM

註冊日期: May 2007
引用:
要有租場錢比較先知,如果同台北比都唔係平架
就咁賴落租金度唔係幾合理
你下下要人食豬頭骨,食得多都唔想再幫襯你啦
陣容唔得,距離同價錢都可以係補救方法
隔離Lisa一樣賣爆場,先前lgm黎香港一樣爆場
大佬…你請櫻川…真係多多錢都救你唔到
你不如搞一日算?
台灣樓價租金物價比香港平一大截喎
雖然台仔人工平均低過香港人好多既

引用:
頭先講成本百幾個,蝕四十個
睇返現場即使爆場我唔覺得追到呢四十個先
同埋pa/燈光staff都日本專登請返黎,今次蝕應該都預左
睇個勢佢做多次如果唔得應該都玩返1man算
想睇各自表述既大集合?你地去j mon啦
聽說凳仔開場果時抽起左唔少張
然後好多飛其實係免費派出去的

引用:
我覺得會搞多年,可能得返一場,
再失敗香港搞大集合live都應該玩完先,只會再一次証明香港人係死係香港人手上
不過陣容點都要搞搞,老餅同後生攻一邊可能好過咁兩邊一齊攻
定位唔明確都係ed搞呢類音樂祭式live問題黎...
請既guest最好係target到某一類客層,而唔係玩大包圍

仲要有d明顯係豬頭骨,下地紫野本職係聲優
歌本身都無幾首你叫佢過黎開live,我更相信係日本事務所果邊塞過黎...

不過香港的話,我覺得應該無咩條件再請當紅既後生女過黎,大家都係花錢花時間出國啦
但專心做老鬼市場我覺得仲有得搞既
一來老鬼聽開班歌手都退休邊緣,易請好多
二來呢d童年回憶應該可以吸到半脫宅既游離份子
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 01:14 AM   #421
POISON

引用:
台灣樓價租金物價比香港平一大截喎
雖然台仔人工平均低過香港人好多既

聽說凳仔開場果時抽起左唔少張
然後好多飛其實係免費派出去的

定位唔明確都係ed搞呢類音樂祭式live問題黎...
請既guest最好係target到某一類客層,而唔係玩大包圍

歌本身都無幾首你叫佢過黎開live,我更相信係日本事務所果邊塞過黎...

不過香港的話,我覺得應該無咩條件再請當紅既後生女過黎,大家都係花錢花時間出國啦
所以要知租場幾錢,個邊物價平但見租親場都會展級可能都唔平,香港...star hall/e-max咋

然後免費飛次次都無我份..........'''''
如果計門票要cover佢百幾個,動員數只要兩日加埋有二千左右就夠
陣容靚少少我覺得唔難,當然要靠frd水frd再水d fans一個有愛都要去啦

係聲優歌手,今日鈴木minori有特別提提大家
請下地紫野我是沒意見的,asl都有以歌手上台,有出碟,雖然壓台能力很弱
day1櫻川就似豬頭骨喇....
專攻後生搵多幾個聲優歌手搭zaq呢d真歌手其實唔錯,but你唔好搭福山啦
專攻老既福山搭choucho 飛蘭一日

此篇文章於 07-30-18 01:18 AM 被 POISON 編輯。
POISON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 01:44 AM   #422
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
請老鬼都唔一定係得架
即係你而家再請JAM呀福山果堆 好多已經黎過既其實班老鬼都未必會再去聽

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 01:49 AM   #423
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:

的確要有主題

一係全 idol 系
下地紫野, 鈴木みのり, 桜川めぐ 再搭其他
一係新進實力派
choucho, ZAQ, 亜咲花 再搭其他
一係熱血硬派, sell 情懷
好似9月福山拉大隊來咁
應該吸到唔少老鬼

但問心下地紫野都算唱得唔錯
Flydog 好似想谷佢, 俾佢出下國累積下經驗
(好明顯唔太識同觀眾互動, 帶動氣氛
相比下鈴木みのり好好多, 都係經驗的問題)
本身只在 im@s CG 有聽過下下地紫野
今次 live 後都會買下佢個人出的 CD

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
請老鬼都唔一定係得架
即係你而家再請JAM呀福山果堆 好多已經黎過既其實班老鬼都未必會再去聽
但呢類人多 died hard fans
例如 K姐, Suara, Lia, 福山, 奧井 呢D人的 fans, 就算DD場只中一個人都會入場
可以放入 ADS 都係做台柱同壓軸

此篇文章於 07-30-18 02:01 AM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 08:05 AM   #424
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
想講JAM ED係請唔到架啦 點解?
你問過google下 Amuse 就知
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 09:09 AM   #425
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
呢個帖明明係傾聲優
點解無啦啦會變左講香港搞live
唔係另外有帖專講呢d
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
声優

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
關于OPUS3的《TEST CD 4》與《TEST CD 4.1》 kellylu 影音館 4 05-09-06 03:59 AM
TEST狗3 亞飛 手提遊戲機討論版 1 12-14-04 05:10 PM

現在的時間是 08:38 PM

手機版 | APP版