Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-20, 09:38 AM   #4176
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
01 動畫短篇繼續緊…
01 重有新玩具…
01 個勢咁好,劇場版之後分分鐘重可以拍落去啦…

Saber Calibur 唔知係咪抄Soul Calibur入面個Nightmare,即係被上身
造形唔係怪人,有機洗白。反而F4其中另一人就係怪人。
偽桃塔羅斯可能係中立,唔係奸角。
講開Calibur,皮套似係龍騎嘅白虎
雷似斬月
玄武似neo電王

完全睇到前代嘅影子係度

話時話,今集睇真啲
原來Saber又係玩三段型態
不過同OOO唔同,佢今次玩左中右

飛羽真已經拎到左同中紅書,如果拎埋右邊紅書再三書合一,應該就係前期進化form

舊 10-12-20, 09:09 AM   #4177
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
忍者劍士個演技表情好似精神病患咁
黑巴納吉咁快唔夠打...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-20, 09:11 AM   #4178
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
忍者劍士個演技表情好似精神病患咁
黑巴納吉咁快唔夠打...
忍者劍士演得好似自閉青年, 開口埋口好強好強又成日傻笑
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-20, 01:11 PM   #4179
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
女主咁快已經無戲份⋯⋯⋯⋯
明明幾好丁,浪費咗個演員
仲要佢同藍色條線由上集到今集都唔知做緊咩
女主溝二拉,所長既視感⋯⋯⋯

藍色唔夠打,去精神時間囊,
我開始懷疑白色衫姐姐先喺最終boss,紫色背叛佢先其實喺正義嘅朋友
今集白色姐姐果個側鏡唔知有心定無意,佢講句野之後偷笑,表情又古怪

綠色拉打又係煩膠類型,出夠呢啲角色未呀
唯一討好嘅角色喺閃劍同偽桃塔羅斯(佢連托住把劍個姿勢都一樣,希望真喺有關係,仲要點睇佢都唔似壞人喎)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-20, 09:06 PM   #4180
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
下集已經有KING ARTHUR 左手, 睇來就出機械人
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 10:48 AM   #4181
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: fxi 查看文章
下集已經有KING ARTHUR 左手, 睇來就出機械人
其實黎到第6集,戰隊feel都開始無乜
呢家既無戰隊feel,又無拉打feel

機械人我又唔反感嘅,不過唔好太搶戲
由手機版發出
舊 10-13-20, 10:57 AM   #4182
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
呢套野最新一集我已經無即日追黎睇了…
反而睇Zero One動畫重開心。

Saber唯一嘅賣點係每集特別客串嘅女角,
今集連呢樣都無埋...

舊 10-13-20, 01:00 PM   #4183
fxi

呢套SABER擺明谷玩具釣命, 一集一個新FORM, 如果後期換編劇係小林姨或者虛淵都可能救到, 見佢都埋左小小伏線, 我都覺得CALIBUR唔似奸角, 好似想拆穿某D迷團借幹部做事, 希望我無諗錯
舊 10-14-20, 01:46 PM   #4184
ComeLOLoh

二騎今集變左另外一個人咁。
完全由笑面變黑面。

忍者騎有d似香港有個DJ

舊 10-18-20, 06:41 PM   #4185
fxi

今集換左石田秀範導演爽快好多, 有返D rider 感覺,
女主角新做型幾靚
大亂鬥好爽, 倫太朗人生大羸家
ARTHUR 書真係話有就有
下集大叔立FLAG先兆
舊 10-18-20, 08:39 PM   #4186
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
完全唔知精神時間房修練內容係乜, 留返到飛羽入去先講? a
Calibur個樣落黑影, 所以未必係海堂?

舊 10-19-20, 12:30 AM   #4187
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
今集換左石田秀範導演爽快好多, 有返D rider 感覺,
女主角新做型幾靚
大亂鬥好爽, 倫太朗人生大羸家
ARTHUR 書真係話有就有
下集大叔立FLAG先兆
石化黎講唔碎就無事
就算碎左都有阿拉丁

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
完全唔知精神時間房修練內容係乜, 留返到飛羽入去先講? a
Calibur個樣落黑影, 所以未必係海堂?
設定:嬲爆爆入完去會傷晒就死咁出返黎然係升Lv,完
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-20, 12:57 PM   #4188
fxi

遲下有鎧武波蘿姐?登場, 會係拉打嗎
舊 10-19-20, 01:21 PM   #4189
fxi

引用:
作者: qwe 查看文章

設定:嬲爆爆入完去會傷晒就死咁出返黎然係升Lv,完
見到殺父仇人忽然來個突擊測驗死咪書有乜可能唔黑面, 又無拔尖男主角一睇就明既能力

話說主角未通過試煉就比本KING ARTHUR書佢用住先係咩玩法
舊 10-21-20, 10:38 AM   #4190
ComeLOLoh

10月17日(土)に公演を予定しておりました「仮面ライダーゼロワンファイナルステージ&番組キャストトークショー」は関係者の急病により、2回目・3回目の公演を中止とさせて頂きました。
https://www.toei.co.jp/release/event/1222356_958.html

咩急病呢?

舊 10-22-20, 01:40 AM   #4191
ComeLOLoh

把King Arthur劍係可以變機械人…

舊 10-22-20, 11:06 AM   #4192
iu fu pig
塵埃...

引用:
見到殺父仇人忽然來個突擊測驗死咪書有乜可能唔黑面, 又無拔尖男主角一睇就明既能力

話說主角未通過試煉就比本KING ARTHUR書佢用住先係咩玩法
我睇果陣都R頭,明明封印咗拔刀
連解封個effect都無就變身,我心諗又cut咗片?

女主新造型好咗,不過佢姣到我想熄機
除咗溝2拉,對套劇完全無作用⋯⋯⋯喎

13本書原來一早就齊,我以為好似眼魂咁要搵
由手機版發出

此篇文章於 10-22-20 11:11 AM 被 iu fu pig 編輯。
舊 10-26-20, 08:46 AM   #4193
iu fu pig
塵埃...

上次條魚喺兩兄弟
今次美度沙喺三姐妹,其實一集打怪人一怪打敵拉打唔好咩,反正同個消失嘅世界無關係

好在機械人唔喺戰隊咁操縱(編劇:知你地話似戰隊所以R爆頭點處理好,結果我好聰明咁將個人變成劍)

下集講姐姐,應該會慢慢比黑化一面觀眾睇
我仲喺覺得佢喺奸嘅

至於劇情⋯⋯我已經放評論了,每個星期花半粒鐘睇下cult片無防
由手機版發出
舊 10-26-20, 11:45 AM   #4194
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
上次條魚喺兩兄弟
今次美度沙喺三姐妹,其實一集打怪人一怪打敵拉打唔好咩,反正同個消失嘅世界無關係

好在機械人唔喺戰隊咁操縱(編劇:知你地話似戰隊所以R爆頭點處理好,結果我好聰明咁將個人變成劍)

下集講姐姐,應該會慢慢比黑化一面觀眾睇
我仲喺覺得佢喺奸嘅

至於劇情⋯⋯我已經放評論了,每個星期花半粒鐘睇下cult片無防
由手機版發出
最後果句同意
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-20, 12:25 PM   #4195
fxi

無所謂啦, 不斷聽到人講棄坑, 但又不斷對呢套劇吐糟, 證明仲有D NOISE, 點都好過GHOST小小既,
話說平城人氣RIDER第一名係000我覺得有D 意外, 仲以為電王應該第一, 我自己就喜歡FAIZ 連貫小小既劇集多D
舊 10-26-20, 03:24 PM   #4196
iu fu pig
塵埃...

引用:
無所謂啦, 不斷聽到人講棄坑, 但又不斷對呢套劇吐糟, 證明仲有D NOISE, 點都好過GHOST小小既,
話說平城人氣RIDER第一名係000我覺得有D 意外, 仲以為電王應該第一, 我自己就喜歡FAIZ 連貫小小既劇集多D
我最愛W,無論角色/故事都好好
而且硬漢(溝唔到女死毒L)偵探風好岩我胃口⋯⋯
月尾有game玩了,
由手機版發出
舊 10-26-20, 06:00 PM   #4197
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

以前有d拉打都係兩集打一隻怪, 更何況依家拉打更多形態/皮套
呢套暫時仲算可以接受, Kiva同Wizard唔對路就好快棄左

個人都係最鐘意W, 但OOO, 鎧武同Ex-Aid設定同主題真係炒得最好

舊 10-28-20, 01:16 PM   #4198
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
佐藤健:唔緊要,我真人拎左人氣第一就夠

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-20, 01:22 PM   #4199
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
呢套聖刃...我睇左第1,2集放低左,
跟住呢2日(無聊)先睇返之後果6集,
bandai好等錢駛...集集換裝,2集唔埋就加一個rider...
連維修員都係rider...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-20, 12:19 AM   #4200
ComeLOLoh

今集既客串就係鎧武外伝既兩位:凰蓮,同 城乃内 秀保。
兩個路人變石化又變回原形。

睇左鎧武外伝第一集,可能唔係講橙神,唔多吸引…住。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 07:36 AM

手機版 | APP版