Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-27-14, 01:29 AM   #51
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
買機唔係重點 個班人既重點係 玩唔到版唔高興
但就算出都係PSV,都係冇版架啦~~(你唔會仲出返PSP呱~~)
3DSLL比較3DS只係將畫面放大,但放大左之後起格,唔夠精細,
如果有DD果種畫面 & 動作 &黑咒島果種特大迷宮就真係一流,反正DD都TEST完,可以出返去4G度啦呱

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 02:30 AM   #52
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
都唔好講到出係咩機咁遠
我真心唔明MH4班運營究竟搞緊咩
佢地真係覺得咁樣一路Hold著隻紅黑龍D Player就會一路玩隻MH4直到佢出紅黑龍?

MH4既內容,實在太少、太膚淺既同時又太易玩了,再加埋運營咁樣係度唔知做咩要收收埋埋D野,好難令人有心機Keep著玩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 03:39 AM   #53
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
紅黑都未出又來4G, 不過都無感了

2G 可以打成年,P3後每代只打兩三個月
原因上面也說了,太易玩,無動力整裝,整唔整都一樣
出唔出紅黑都已經放置play
老金不改善,隻game更快死亡

舊 01-27-14, 05:11 AM   #54
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
以前用 xlink 麻鬼煩煩都打成晚
而家包埋 wifi 連線好方便但打兩舖已想熄機

無他
xlink 雖然煩,但其實好完善
房名任你打,有咩房成版 list 晒出黎,房主想做乜一目了然
而且大家香港人,同聲同氣電腦打字快夾妥,好好 feel
而家 wifi 連線係容易,但硬係覺得唔爽
Search game 唔係咁就手
入到 game 又唔可以打字

以前一個人玩,真係要整幾款武器對付唔同既怪
而家,可以由頭到尾都拎住同一款
有幾多武器都好似無分別
其中一個問題係武器之間既分野越黎越細
而家 d lance 又橫掃又反擊
斧又 charge shot 又可變劍
你諗下以前拎 lance 拎大劍拎太刀
幾時出幾時收打邊到下下都要睇過度過
而家?把野high 到咪出 law ,反正太多動作可以補位,唔駛諗,容錯率太高
以前邊有咁著數?

個問題其實同 bio harzard 一樣
Bio 好玩在遇到怪個種無助感
但而家 bio sell 既係爽快感,無雙咩 ??
改到天花龍鳳
但破壞左原本個種簡潔美
不過所有續作都會有呢個通病吧…………………………

此篇文章於 01-27-14 05:16 AM 被 ericwpk 編輯。
ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 08:07 AM   #55
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
咩啊

明明現在ps果邊要正版
3ds 一早玩到

--------------------------------------------
由ps時代一開始不喜歡玩mh的表示
出在哪也沒所謂

有戰文看就好了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 09:25 AM   #56
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
直接D 講, 老任是原罪
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 09:27 AM   #57
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
等 Wii U HD version
3DS 都係咪攪了
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 09:29 AM   #58
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
其實係鬼月一本4都未出過就來4G,所以令你地產生左4G好快既感覺下話a

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 09:44 AM   #59
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
承認自己老了吧(光速逃~

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 09:56 AM   #60
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: assy 查看文章
紅黑都未出又來4G, 不過都無感了

2G 可以打成年,P3後每代只打兩三個月
原因上面也說了,太易玩,無動力整裝,整唔整都一樣
出唔出紅黑都已經放置play
老金不改善,隻game更快死亡
玩家進步太快,龍進步太少
唔整番d打到叫苦連天既任好難燃起獵人們鬥志

同埋技能配置簡單左令到好易混到靚裝
斬味+1、業物共存都有真係過火左
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 10:07 AM   #61
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
其實明顯係你地玩厭左姐MH系列
整到MHF D 怪咁咪又只係屈裝備屈打法
覺得4人易咪得閒裸身單挑下D 100LV 怪lor

錯誤期望係玩家自己既錯

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 10:53 AM   #62
J.kidd
Game Master

XBox Live Gamertagtoby5
其實最主要係D 怪既動作只係小改
火龍/ 轟龍依D 打到熟晒已經無咩新鮮感同刺激性

再講今集連線變左速食
我以前都會SOLO 上位任, 依家寧願連線打算
變得裝備既要求都低左, 總之殺倒就算

再再講依家手機GAME 霸左唔少人時間
依點都係 MH4 大部份人玩少左既原因之一
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 11:23 AM   #63
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: J.kidd 查看文章
再再講依家手機GAME 霸左唔少人時間
依點都係 MH4 大部份人玩少左既原因之一
呢個真
好幾次11點齊腳(或者打打下到11點),D FD去左PAD...得我一個冇玩PAD....

轟龍以前唔識打...真係下下要等佢咬牆

騎怪太勁
D穴搞到更加冇用
我覺得係時候加強道具性能/影響力

此篇文章於 01-27-14 11:26 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 11:32 AM   #64
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
有公會LV100任都仲覺易玩?
已經唔係純粹加大攻擊力,速度大幅上升及上位沒有的新招都算係咁,衰在唔係隻隻有份
要彈就肯定彈小場,沙漠都無,就咁用地底洞穴改就算

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 12:50 PM   #65
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: W!LL 查看文章
已經唔係純粹加大攻擊力,速度大幅上升及上位沒有的新招都算係咁,衰在唔係隻隻有份
除左黑狼鳥之外唔覺有lv100真係難打
特別係堆lv100古龍 好心就抄下mhf hc堆招擺下設置啦....
由手機版發出
舊 01-27-14, 01:19 PM   #66
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
我就覺得 救命道具: 粉塵,光蟲,太易有。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 03:23 PM   #67
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
酸乜鬼,3ds個操作真係打到扯火架喎

引用:
作者: W!LL 查看文章
除左手殘被秒或者卡地形,根本食菜咁食...有亂入咪難返d囉
大佬我美感至上都出到4,5個skill,開返7,8個乜都死啦......

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 04:12 PM   #68
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
For me, 都係果句,畫面太爛

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 04:21 PM   #69
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
MH4難度一般啦,獵人火力太高

我就唔鍾意MH4公會任務同發掘裝備
令到原本已經好作業化的打素材更加作業化
仲要令到怪物素材冇乜用..
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 04:23 PM   #70
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我寧願打1% HC素材
都唔想玩剛貓武器
就係咁簡單

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-27-14, 04:26 PM   #71
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: shooter 查看文章
我就覺得 救命道具: 粉塵,光蟲,太易有。
真係難打既野係唔理你易唔易有粉塵同光蟲都會覺得難打
即係打HC炎王 有無粉塵唔識打既人比你帶13粒入去都係打唔嬴

ペルソナ5

隨時更新
舊 01-27-14, 07:46 PM   #72
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 野良猫 查看文章
玩家進步太快,龍進步太少
唔整番d打到叫苦連天既任好難燃起獵人們鬥志

同埋技能配置簡單左令到好易混到靚裝
斬味+1、業物共存都有真係過火左
是旦混套4-5個技能裝都夠,發掘武都懶掘
今代數埋只整左三套裝兩把大劍、其他一兩把
求其用重弩都全破零分針完場

一向用開雙刀只整左超絕就算
以前打黑龍三兄弟又麻又剩要用雙刀高速洗頭、一係用弓破眼
而家乜武器都一樣,一下打你唔死連裝都懶換
太易打就咩武可以打快點同隱定都唔洗研究,無晒樂趣

舊 01-27-14, 07:56 PM   #73
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
其實芒亨自從變成射擊GAME開始就冇晒以前果種衝勁…
搞到衝過去追住隻怪斬好似傻仔咁
俾人見你用笛更加好似見到異形咁
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 08:26 PM   #74
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
MH4好少新長槍....攞番舊怪出既結果就係咁

新武器又好似得幾把根本MH4係MH4G既奄割版
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 09:06 PM   #75
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: assy 查看文章
是旦混套4-5個技能裝都夠,發掘武都懶掘
今代數埋只整左三套裝兩把大劍、其他一兩把
求其用重弩都全破零分針完場

一向用開雙刀只整左超絕就算
以前打黑龍三兄弟又麻又剩要用雙刀高速洗頭、一係用弓破眼
而家乜武器都一樣,一下打你唔死連裝都懶換
太易打就咩武可以打快點同隱定都唔洗研究,無晒樂趣
你研究下點樣打快D/快洗又比人話咁樣有咩好玩架啦

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Winning Eleven 2014 | Pro Evolution Soccer 2014 | Fox Engine ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 97 07-07-14 11:51 PM
[多機種] Winning Eleven 2014 | PSP, 3DS | 2013年秋予定 seed2005 手提遊戲機討論版 10 09-02-13 04:50 PM
[貼圖][cosplay]07年秋祭 day1+day2相 Matthew.Y Cosplay同人MIX討論區 2 10-08-07 11:34 AM
[動畫] [轉貼] 07年秋 新番簡介 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 69 10-04-07 10:24 PM
今年秋祭係幾時??? 黑咪 破壞大王 Cosplay同人MIX討論區 4 09-02-06 07:27 PM

現在的時間是 06:15 AM

手機版 | APP版