Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-07-17, 10:30 AM   #38976
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
駛鬼,寶一都夠殺啦
根本C尼求其加隻識補血既就已經唔會有得你輸

兩師徒其實都係睇你有無貫通禮裝+全體劍之嘛
因為條街根本無人會掛貫通禮全體劍,你要自備:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 10:41 AM   #38977
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
駛鬼,寶一都夠殺啦
根本C尼求其加隻識補血既就已經唔會有得你輸

兩師徒其實都係睇你有無貫通禮裝+全體劍之嘛
因為條街根本無人會掛貫通禮全體劍,你要自備:o)
第一場唔知要同時殺

第二場即刻帶藍傻出去上buff放炮

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 11:15 AM   #38978
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
用JK劍咪得

舊 09-07-17, 12:34 PM   #38979
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
上年百殺我用童謠+天之衣(寶具全體根性)

今年術職仲多左尼祿同梅林就更簡單

舊 09-07-17, 02:47 PM   #38980
細路翔
The One

今次活動居然咁快跌張布姐禮裝比我

感謝炎川大大開恩

英國說大家抱團死
舊 09-07-17, 05:31 PM   #38981
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
箱都開左10個仲系一張禮裝都冇跌唉
俾人農舒服少少有咁困難咩

舊 09-07-17, 05:50 PM   #38982
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
我懷疑玩家玩得舒服炎川就會唔舒服,
好似山本咁
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 06:54 PM   #38983
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
唔計朋友+4, 16箱跌第一張
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 07:24 PM   #38984
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
師匠關,我用武藏寶具師匠,跟著接孖紅送走幸運e

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 07:53 PM   #38985
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
小弟都系4張チア+1張突二神俾奶光,好彩捕捉到突チア孔明就會好快完場,可惜大部份fd都系擺梅林
依家平均六場開一個箱,其實每個箱裡面既果已經夠刷下一個箱
自己仲自作聰明入定2packs for周回,結果大半拎哂去抽卡

原來10箱之後冇金銀果…都系要用石

此篇文章於 09-07-17 08:07 PM 被 fufufu123456 編輯。
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 01:03 AM   #38986
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

諗諗計點打金閃閃先 都唔記得當年點打了:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-08-17, 01:28 AM   #38987
psidef

註冊日期: Apr 2007
5抽劍蘭......

舊 09-08-17, 01:52 AM   #38988
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
唔知係有經驗定自己戰力充實左,打返上年挑戰關覺得好易打
上年B叔要用無敵同迴避隊磨,今年雖然都要用兄貴磨,但打得快好多
師徒就因為劍職多左,輕鬆唔少(同埋知要一齊殺先唔會被狂爆擊)
百殺雖然有術尼祿,但唔係太識掌握用技同寶具時間,打得比較險(雖然咁講,但帶左天の衣其實好安全)
魔龍就真係福爾摩斯一個幫你解決所有問題
引用:
作者: 細路翔 查看文章
反而想知隻舞降魔龍邊忽係挑戰關,搵紅A炸佢兩野就收左皮

暫時覺得比較難搞係兩師徒一齊係咁開迴避迫我裝起源彈個關
今年魔龍好似易打左?可能係聽呢度師兄講用福爾摩斯先咁易打,
但我印象中上年用エミヤ打都係扣好少,要用孔明同FD狂狗 Damage Plus同神性磨瓜佢
引用:
我上年借fd師匠,仲金閃集火,2T寶具連發秒左佢
師匠真係太強,寶具傷害半都可以打一半血

舊 09-08-17, 01:59 AM   #38989
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
上年應該大多人乖乖用磨隊撐過10T,再用師匠開寶具炸佢

今年我用黑J爆擊隊爆死佢。

不過金閃閃真心麻煩
三格出寶具又識黃金律
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 06:11 AM   #38990
細路翔
The One

573抽都無嫁王

我部機應該係無實裝到(?

都係個句,人事己盡,轉無課

英國說大家抱團死
舊 09-08-17, 06:47 AM   #38991
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 細路翔 查看文章
573抽都無嫁王

我部機應該係無實裝到(?

都係個句,人事己盡,轉無課
573抽你係計埋上次?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 07:47 AM   #38992
細路翔
The One

引用:
作者: gingq7 查看文章
573抽你係計埋上次?
計埋上次應該已經1600幾抽

神都要我專心養兩隻紅色既算,下次再翻兜先睇下課唔課

其實我都幾好奇依隻game出到美版,以鬼佬既民風依隻game咁既營運實上法庭見架喎

尋晚爆死後本來勁扯火覺得自己點解唔用舊錢買張飛天既DISPLAY CARD打機算

但刷多兩場就覺得係個天比契機我轉無課

其實爆死都算小事,因為就算你玩隔離棚個兩隻都係爆到七彩
但再加埋炎川大頭症+個營運對比人地CGSS、GBF,一副擺明當你ON J咁擺爛既做生意方式...

系統唔得,GAME PLAY唔得,優化唔得....
我睇唔出我地課落去既錢營運方有投資超過2%落隻GAME度

同一個模連隻小圓個戰鬥系統都多變化個fgo幾倍,咩料?

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-08-17 08:20 AM 被 細路翔 編輯。
舊 09-08-17, 09:17 AM   #38993
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
自己無師匠,所以用奶光裝二人三腳+孔梅,幾turn 就殺左
聽講用師匠可以一turn KO

舊 09-08-17, 09:39 AM   #38994
gingq7

FGO鬼佬版好似大幅上調左中5星機率架

不過抽卡呢家野係亞洲先興, 鬼佬d課金game完全唔係呢一套,
應該係亞洲人特別M
舊 09-08-17, 09:52 AM   #38995
細路翔
The One

引用:
作者: gingq7 查看文章
FGO鬼佬版好似大幅上調左中5星機率架

不過抽卡呢家野係亞洲先興, 鬼佬d課金game完全唔係呢一套,
應該係亞洲人特別M
鬼佬都係buy pc同家機多

你睇隻destiny 2剩係多幾件商城貨都已經比人插到飛起

更唔好講咩300抽無保底

英國說大家抱團死
舊 09-08-17, 10:02 AM   #38996
gingq7

FGO今次內應該都唔會有咩大驚喜架啦,
而家只能寄望第二章有系統上的大改, 因為2017個生產力實在低到不合理, 有少少可能係攪緊第二章大改
當然...亦很有可能營運真係無能..
(靈衣系統係可以改變成隻game的轉變, 不過真係好睇營運識唔識運用)

如果第二章都無大改, 就可以放心hea玩, 只睇劇情唔刷素材了

半OT

近排玩緊王者榮耀, 今次尼祿祭真係無乜mood刷箱

王者榮耀基本上就係抄LOL既, 遊戲性起碼好過FGO 100倍,
FGO遊戲性上唯一的優點:平衡, 人地做得更好, 因為人地可以nerf, 而且係睇住勝率明顯多過50%就考慮nerf, 易判斷過FGO單機好多
又唔駛俾一大舊錢抽人, 幾十蚊人仔就可以買斷一隻英雄, 唔俾錢就大約2-3星期可以儲夠game內金幣買一隻, 新英雄大約一個月一隻, 所以完全唔俾錢都可以買得齊新英雄, 因為人地收入來源係賣skin, 但skin唔會影響角色性能
玩左1-2個月, 一次都未試過閃退, 優化好過FGO N倍,
版本更新停server, 從未見過話不能準時,
不停機更新過N次, 亦從未出事

老老實實, 我之前一直都覺得大陸game係垃圾只會呃錢, 但而家我覺得日式抽卡手遊係更加呃錢和廢

偶爾能上全世界手遊營收第二的FGO各方面都差過營收第一的王者榮耀太多

edit: 內文改左少少

此篇文章於 09-08-17 10:12 AM 被 gingq7 編輯。
舊 09-08-17, 10:24 AM   #38997
細路翔
The One

唔講其他野

你FGO倒轉頭抄返隻小圓,分返每隻角色唔同攻擊次序有分返打橫一列/直一列咁既機戰式玩法

已經唔會有單體角就飛天、AOE角3個技唔夠廚就產廢既問題啦

不過連基本優化都可以兩年黎都咁垃圾,要佢地好似WOW咁成個GAMEPLAY大搞一輪應該要搞到2046
仲要百幾隻角色全部執過,叫老細SONY直接空降班人落黎整過第二隻GAME仲實際

但依隻game最犀利係長期評價都得兩粒星但每次都企係課金榜第一名

老實講班課金騎兵同油王直接比舊錢TM同SONY搵過第二間公司整隻3A級手遊都有剩
好似樓上話齋出隻MOBA大亂鬥都好過依家,個ip題材上都適合出MOBA(ry

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-08-17 10:38 AM 被 細路翔 編輯。
舊 09-08-17, 10:32 AM   #38998
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
FGO本體只係FATE系列既延伸設定集

同「正式遊戲」比遊玩元素根本冇得比

舊 09-08-17, 10:57 AM   #38999
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
電話抽野GAME不嬲都係廢
抽野拎出黎曬ja ma邊到真係玩架
唔抽邊有得曬?

舊 09-08-17, 11:25 AM   #39000
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

FGO擺明係賣故事再引你睇完故事想J隻角
由手機版發出

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 02:41 AM

手機版 | APP版