Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 最後
電視遊戲討論版>Dead Space
一一 12:03 AM 10-20-08
作者: 小雲天:
咁-6 @@

有冇人知360版幾銀?
星期六,好景買,$285
大懶財 12:48 AM 10-20-08
粉嶺$325(PS3)入手.
NieAChunG 12:55 AM 10-20-08
呢隻game我真係要日間限定>.<
夜晚都係踢下波算數
Akira 明 01:21 AM 10-20-08
信和有d買$420(360版)

終於feel到咩叫做"嚇"死異鄉
一一 01:16 PM 10-20-08
我為人變態?
打左3個CHAPTER,都唔覺好恐怖...一般料
黃金史提芬 02:07 PM 10-20-08
作者: 一一:
我為人變態?
有冇夜晚熜燈戴耳筒玩先
DevilElvis 02:28 PM 10-20-08
作者: Akira 明:
信和有d買$420(360版)

終於feel到咩叫做"嚇"死異鄉
中文封面特別罕有? (不過講真360版來貨比PS3版好似少D咁)
NieAChunG 03:37 PM 10-20-08
我為人變態?
我岩岩買果日係個fd屋企試game
我玩佢睇
就算有兩條友係度都feel到有d料到

大大真係勁抽
小雲天 04:41 PM 10-20-08
@_@ 好似大家都玩到驚到拉屎....
hin0404 04:48 PM 10-20-08
我為人變態?
我都覺得唔太恐怖,可能我唔驚怪獸啦
成隻game最嚇到我係d怪無啦啦跳出黎
我好細膽的,<死魂曲>買左完全唔敢玩
九里貓 07:39 PM 10-20-08
CHAPTER 5 有隻再生怪 點先可以ko 佢
sephirothmk3 07:43 PM 10-20-08
作者: 九里貓:
CHAPTER 5 有隻再生怪 點先可以ko 佢
引佢走到一個很大既房間
房中間有個細房仔可以整冰鮮食品
用Stasis freeze佢之後入間屋仔按制雪凍佢

第2次見到佢(第10關)就引佢走到太空梭尾部之後開引擎燒焦佢
卡柏 07:48 PM 10-20-08
作者: lph_1818:
隻game唔係恐怖在呢度咩
我都係因為咁先想買咋~~
怪獸?! 我連喪屍都唔驚啦
小雲天 07:52 PM 10-20-08
作者: 卡柏:
咁你咩都唔驚咪天下無敵@@"
卡柏 08:09 PM 10-20-08
作者: 小雲天:
咁你咩都唔驚咪天下無敵@@"
我.....我係驚氣氛同突然彈出黎果d野, 所以呢隻我會驚架~~

至於怪獸果d冇乜特別, bio時我咩風浪未見過
小雲天 08:17 PM 10-20-08
我.....我係驚氣氛同突然彈出黎果d野, 所以呢隻我會驚架~~

至於怪獸果d冇乜特別, bio時我咩風浪未見過
BIO 1我細個果時玩真係比佢嚇到心仔卟卟跳架..... 而且幾晚都訓唔著

不過之後2,3,4既BIO已經變晒質,完全唔嚇人,只係賣弄暴力
小雲天 08:18 PM 10-20-08
比大家搞到我想買TIM,不過我又好驚啵
Tenzan 08:49 PM 10-20-08

恐怖game重點是音效, bgm的氣氛同怪物彈出黎果瞬間的聲音夾起來,
真係成個人彈起。//
NieAChunG 09:05 PM 10-20-08
隻game唔係恐怖在怪物啦~~
而係視覺上既氣氛同埋環境音效
玩家都要投入其中啦~
地獄犬 09:59 PM 10-20-08
夜晚熄晒燈 開大對喇叭玩
超正!!
不過唔可以玩太夜, 怕嘈親隔離屋

外加爆機賀圖XD

blackpighk 10:27 PM 10-20-08
原來有pc 版架 又多一個選擇
hin0404 10:53 PM 10-20-08
我而家去到第9關,熄左D火之後同隻怪困獸鬥
得返少少血,次次佢衝埋黎我就死,門又LOCK左
射佢又無乜反應,點過......
liar 11:28 PM 10-20-08
我覺得唔係恐佈game係驚嚇game黎
一來場地重叫親切,有有人住既感覺,唔會長期屈你入有壓逼感既空間(地方細/太黑暗/完全異常地段 .etc)
二來總有生人同你講下野,有同伴npc同你合作,無咁自閉
三來本身隻game射擊/動作成份好重,打打下就會唔怕d怪......

所以話商業味度好重.....
liar 11:42 PM 10-20-08
我而家去到第9關,熄左D火之後同隻怪困獸鬥
得返少少血,次次佢衝埋黎我就死,門又LOCK左
射佢又無乜反應,點過......
果隻要緩佢,繞背,斷手/腳
不過因為佢緩左轉身都好快(跑就慢),都係緩佢係咁爆正面關節位算
一一 11:48 PM 10-20-08
有D彈出既位,都預左 (大大條死屍訓係路中心,斷估唔會係擺設掛 )
咁多恐怖games,最驚都係《零》 《零》最恐怖無啦啦有野飛過,但又唔打你,轉頭又唔見左... 比靈魂追時,Dead space大大支槍比你還拖,《零》就....

剛剛買左支用鋸既武器~鋸人好爽,甩手 甩腳 甩頭 不過把野個攻擊距離好煩,太近/太遠會鋸唔到人
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 最後

返回主題版面