Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-20-08, 12:03 AM   #201
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: 小雲天 查看文章
咁-6 @@

有冇人知360版幾銀?
星期六,好景買,$285
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 12:48 AM   #202
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
粉嶺$325(PS3)入手.

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 12:55 AM   #203
NieAChunG
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDNieAChunG
呢隻game我真係要日間限定>.<
夜晚都係踢下波算數
NieAChunG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 01:21 AM   #204
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
信和有d買$420(360版)

終於feel到咩叫做"嚇"死異鄉
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 01:16 PM   #205
一一
sureone

我為人變態?
打左3個CHAPTER,都唔覺好恐怖...一般料
舊 10-20-08, 02:07 PM   #206
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: 一一 查看文章
我為人變態?
有冇夜晚熜燈戴耳筒玩先
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 02:28 PM   #207
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Akira 明 查看文章
信和有d買$420(360版)

終於feel到咩叫做"嚇"死異鄉
中文封面特別罕有? (不過講真360版來貨比PS3版好似少D咁)

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 03:37 PM   #208
NieAChunG

引用:
我為人變態?
我岩岩買果日係個fd屋企試game
我玩佢睇
就算有兩條友係度都feel到有d料到

大大真係勁抽
舊 10-20-08, 04:41 PM   #209
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDCSFish
XBox Live GamertagCSFish360
@_@ 好似大家都玩到驚到拉屎....

Little Big Planet 創意之評測
近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
E兩個月買左三千幾蚊Game 破產
小雲天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 04:48 PM   #210
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
引用:
我為人變態?
我都覺得唔太恐怖,可能我唔驚怪獸啦
成隻game最嚇到我係d怪無啦啦跳出黎
我好細膽的,<死魂曲>買左完全唔敢玩

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 07:39 PM   #211
九里貓
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
CHAPTER 5 有隻再生怪 點先可以ko 佢

舊 10-20-08, 07:43 PM   #212
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: 九里貓 查看文章
CHAPTER 5 有隻再生怪 點先可以ko 佢
引佢走到一個很大既房間
房中間有個細房仔可以整冰鮮食品
用Stasis freeze佢之後入間屋仔按制雪凍佢

第2次見到佢(第10關)就引佢走到太空梭尾部之後開引擎燒焦佢

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 07:48 PM   #213
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: lph_1818 查看文章
隻game唔係恐怖在呢度咩
我都係因為咁先想買咋~~
怪獸?! 我連喪屍都唔驚啦
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 07:52 PM   #214
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

引用:
作者: 卡柏 查看文章
咁你咩都唔驚咪天下無敵@@"

近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
舊 10-20-08, 08:09 PM   #215
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: 小雲天 查看文章
咁你咩都唔驚咪天下無敵@@"
我.....我係驚氣氛同突然彈出黎果d野, 所以呢隻我會驚架~~

至於怪獸果d冇乜特別, bio時我咩風浪未見過
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 08:17 PM   #216
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

引用:
我.....我係驚氣氛同突然彈出黎果d野, 所以呢隻我會驚架~~

至於怪獸果d冇乜特別, bio時我咩風浪未見過
BIO 1我細個果時玩真係比佢嚇到心仔卟卟跳架..... 而且幾晚都訓唔著

不過之後2,3,4既BIO已經變晒質,完全唔嚇人,只係賣弄暴力

舊 10-20-08, 08:18 PM   #217
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

比大家搞到我想買TIM,不過我又好驚啵

舊 10-20-08, 08:49 PM   #218
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:

恐怖game重點是音效, bgm的氣氛同怪物彈出黎果瞬間的聲音夾起來,
真係成個人彈起。//

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 09:05 PM   #219
NieAChunG

隻game唔係恐怖在怪物啦~~
而係視覺上既氣氛同埋環境音效
玩家都要投入其中啦~
舊 10-20-08, 09:59 PM   #220
地獄犬
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
XBox Live GamertagHELLINU
夜晚熄晒燈 開大對喇叭玩
超正!!
不過唔可以玩太夜, 怕嘈親隔離屋

外加爆機賀圖XD

舊 10-20-08, 10:27 PM   #221
blackpighk
Crazy Gamer

XBox Live Gamertagblackpighk
原來有pc 版架 又多一個選擇
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 10:53 PM   #222
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
我而家去到第9關,熄左D火之後同隻怪困獸鬥
得返少少血,次次佢衝埋黎我就死,門又LOCK左
射佢又無乜反應,點過......

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 11:28 PM   #223
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
我覺得唔係恐佈game係驚嚇game黎
一來場地重叫親切,有有人住既感覺,唔會長期屈你入有壓逼感既空間(地方細/太黑暗/完全異常地段 .etc)
二來總有生人同你講下野,有同伴npc同你合作,無咁自閉
三來本身隻game射擊/動作成份好重,打打下就會唔怕d怪......

所以話商業味度好重.....
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 11:42 PM   #224
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
我而家去到第9關,熄左D火之後同隻怪困獸鬥
得返少少血,次次佢衝埋黎我就死,門又LOCK左
射佢又無乜反應,點過......
果隻要緩佢,繞背,斷手/腳
不過因為佢緩左轉身都好快(跑就慢),都係緩佢係咁爆正面關節位算
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 11:48 PM   #225
一一
sureone

引用:
有D彈出既位,都預左 (大大條死屍訓係路中心,斷估唔會係擺設掛 )
咁多恐怖games,最驚都係《零》 《零》最恐怖無啦啦有野飛過,但又唔打你,轉頭又唔見左... 比靈魂追時,Dead space大大支槍比你還拖,《零》就....

剛剛買左支用鋸既武器~鋸人好爽,甩手 甩腳 甩頭 不過把野個攻擊距離好煩,太近/太遠會鋸唔到人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 有冇Bioshock / Dead Space 中文版攻略網址? 6402oen 電視遊戲討論版 2 11-11-08 01:31 AM

現在的時間是 11:41 PM

手機版 | APP版