Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-26-18, 03:52 PM   #11626
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
射晒step4得紅落黑人,step5保底,好似好堅,升黎用下先

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 03:54 PM   #11627
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: GP03D 查看文章
號個buff係6次累積?咁7turn開始都有全部buff?
Pvp真係煩到,已經呢d機要等6turn先打咁。。。
月頭應該又出返隻勁射打下臉。。不過號剩係上下格減傷已經夠勁。。
類似盾創,1技累積6次,第7TURN時+125%攻,命,240%甲
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 03:58 PM   #11628
ShinDou

得3粒限凸凸唔爆添,應該雙life再嚴選耐性唔俾人燒?

舊 01-26-18, 04:01 PM   #11629
dragonar226

耐性唔駛特別嚴選啦,YF29嚴選極限都係大約得120%付與左右
號本身都有100%耐性,肩MAIN揀耐性都巳經差唔多燒唔著咁滯,有GGGG就直情揀裝甲都得
舊 01-26-18, 04:09 PM   #11630
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
配拳4g真係兩隻都燒唔著咁濟...諗唔到有咩機打得入.......上4g,下古鐵,前面放隻超軍神..後面放隻盾打射得唔得呢...三條線都變成反擊機....
由手機版發出

此篇文章於 01-26-18 04:13 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 04:36 PM   #11631
dragonar226

之前大沙得2次底力,6次底力之前無得測,而家一測就發現奶野,一到一半HP以下食多一下就死
仲以為係一半以下仲可以食多5次致命攻擊
6次同2次實際上根本就無分別吧
實際即係求其一部多段攻擊既射機就解決到佢

白射150石
舊 01-26-18, 04:51 PM   #11632
ShinDou

我岩岩都諗純白好似屈得死佢,始終太少血

舊 01-26-18, 04:54 PM   #11633
dragonar226

唔關少唔少血事,一到HP一半以下食多下致命攻擊就死既話,咁6次同2次底力根本無分別
今次扔150石當吸取教訓,好彩無連突材都蝕埋俾佢
舊 01-26-18, 04:59 PM   #11634
ShinDou

係喎yf29都得喎,除非秒到佢地

舊 01-26-18, 05:12 PM   #11635
ShinDou

多血冇咁易死既,同埋攻人有用既,而家都冇乜人落yf29純白,就算有,咪企位好d就唔會俾人打到,我就係1隻半血3千行動都冇,而家先有隻

舊 01-26-18, 05:16 PM   #11636
J+1
望過黎呀!!!!!!

純白火力夠唔夠秒先?半血加速應該補得切血掛?
由手機版發出
舊 01-26-18, 05:17 PM   #11637
dragonar226

我諗唔到可以點用,連大積加嚴選LIFE有5萬HP,YF29都可以一下秒
呢部實質都係咁上下耐久

進攻用就..........點諗都唔覺得好用

將來VS征可能有用掛.....只可以"期待"征霸了

引用:
作者: J+1 查看文章
純白火力夠唔夠秒先?半血加速應該補得切血掛?
由手機版發出
一到半血以下就無底力效果多段技射機+盾筆點都確殺

此篇文章於 01-26-18 05:21 PM 被 dragonar226 編輯。
舊 01-26-18, 05:21 PM   #11638
ShinDou

Yf29有咁勁架咩?我得凸2秒唔到大積加,咁黎緊要凸爆佢喎

用佢黎擋風歌大激勵哥偷時間俾gb踢都有d用既,我平時係用番gb擋,有時都有意外唔夠快

舊 01-26-18, 05:22 PM   #11639
ShinDou

純白yf29都有cri冇視甲,應該好易秒到號,其他射就應該唔得,係得呢2隻射打得入

舊 01-26-18, 05:23 PM   #11640
dragonar226

我擺部盾筆係YF29前面嘛
無盾筆既話突2夠用啦
舊 01-26-18, 06:29 PM   #11641
ShinDou

岩岩俾千5分全凸爆盾筆號陣打反得贏佢,佢係盾筆BUFF號,號BUFF大激勵哥同大積加,大激勵哥前面係YF29

我純白得凸2射號扣好少,1千度,唔知點解扣得咁少﹖明明射13號機都係冇罩但有65%DAM CUT都每HIT幾千架喎﹖

不過真係好硬,我下面頂大積加既YF29同純白好快就死左做唔到野,淨番隻號,俾佢大積加斬扣得幾百,好似超硬咁,只係試過1次低過半血,係俾佢隻號打

不過我隻GB估唔到踢得入佢隻號,都扣到幾千殺得到,同埋無限甲兒都夠力

同埋BUFF緊既大積加俾我YF29 1開波開技打佢唔知點解扣得好少,扣得幾百每下,平時明明幾千架喎﹖招減傷咁奇怪既﹖因為公式係輕減1半先再減甲﹖

其實想最耐打係咪唔應該雙LIFE,應該直接雙甲再嚴選甲﹖

是但放都連續守贏2個千4分人喎 XD

此篇文章於 01-26-18 06:38 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 06:40 PM   #11642
dragonar226

裝甲100%無效係直接無視裝甲,無論加左幾多%都係
盾筆BUFF後面個部都有25%減傷,你頭先純白實質射佢係CUT左75%
舊 01-26-18, 06:48 PM   #11643
ShinDou

咁我VPART裝加甲對甲冇效有冇用﹖佢甲100%冇效係淨係基本值定計埋VPART﹖以前好似係分開計﹖我純白得凸2打落去咁細力,YF29打落去應該都係咁

係喎號招野有SLOW疾喎可以試下擋白NU屈番佢,如果要打白NU可能要嚴選異常付了

此篇文章於 01-26-18 06:51 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 06:51 PM   #11644
dragonar226

無用,只要有裝甲100%無效,裝甲就係當0計算
舊 01-26-18, 06:52 PM   #11645
ShinDou

咁即係雙LIFE岩啦﹖嚴選HP﹖而家凸3都係得2萬3HP度

擋唔到大激勵哥喎 @@ 俾佢1開波開魂都射2萬 XD

此篇文章於 01-26-18 06:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 06:58 PM   #11646
dragonar226

應該係掛.....仲係未諗到運用方法,不過都唔係異常付與就係HP了
舊 01-26-18, 07:13 PM   #11647
ShinDou

我試緊異常付,係咁搵D以前唔會打既陣黎試 XD

其實都好正下,因為我冇勁既反擊機,而家BUFF無限甲兒反都好爽 XD

而家無限甲兒打有D陣都頂得住白NU殺得到佢 XD 我收貨了,雖然真係唔算好勁都易死,但岩我用,咁岩我冇D機以前打唔到白NU

此篇文章於 01-26-18 07:45 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 07:45 PM   #11648
J+1
望過黎呀!!!!!!

剛剛打左個我之前理論隊...結果白騎頭攻已經射死geter號 真係無慈悲
由手機版發出
舊 01-26-18, 07:56 PM   #11649
ShinDou

好正,原來攻人BUFF盾閣下仲好,盾筆BUFF DESTROY都俾佢斬死 XD

凸爆白NU射兩粒野盾閣下都係扣得幾百1下,痴線架超屈 XD

此篇文章於 01-26-18 08:03 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 08:09 PM   #11650
h0023874
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
睇大家評價好似好兩極,

請教下,整體黎講,值唔值得抽呢?
h0023874 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 08:38 PM

手機版 | APP版