Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71  ... 最後
~清談館~>[一年]人民日報:《敢於鬥爭才能贏得尊嚴》
wing 11:24 AM 07-08-19
作者: nomezero:
事實証明盧偉聰講野係真既
惡意環境下工作就會變成咁
佢地係紀律部隊係要守紀律, 跟警察通例, 要守當日出學堂做正式差人所宣o既誓. 如果唔係上頭一層一層咁樣腐敗然後將呢D "以市民為敵" 的心態傳播落o黎, 傳達一D 殘害市民的order, 依家警隊咁多前線警員點可能會變成咁?
Dyhalt Rushifar 11:54 AM 07-08-19
在下認為無啦啦突然要去守旺角,的確係條氣唔會順,不過作為紀律部隊合法持武點都要守返警察通例同紀律。
至少指揮同對面講野,下面唔好狗上身咁亂叫啦…
朝霧 海斗 03:05 PM 07-08-19
班人話又要屌黑警,有事又要搵黑警

呢班人好智障,而家你做義工丫?
你唔鐘意你咪resign囉! 唔守警察通例,唔守政治中立又濫權等等呢D係咪抵屌先? 仲要每個星期都幾乎黑警犯罪新聞
你份人工納稅人有份出架!!

琴日旺角件事跟本係黑警搞出黎,唔比散水咩玩法
跟住媒體只影到旺角同黑警衝突果個scene
2dn 04:57 PM 07-08-19
作者: 朝霧 海斗:

你唔鐘意你咪resign囉! 唔守警察通例,唔守政治中立又濫權等等呢D係咪抵屌先? 仲要每個星期都幾乎黑警犯罪新聞

你唔出糧我咪唔搵你囉,
一係大家都唔好搵大家!
wing 05:26 PM 07-08-19

果D友橫蠻到極點....你公司請個實Q番來, 佢粗口爛舌又選擇性做野, 處處同公司同事過唔去, 但又出緊公司份糧喎.... 然後仲串串貢話 "有事唔好搵我".... 真係無賴都極.

咩話? 差人都有份交稅? 不如check下交果份稅多唔多得過宿舍的市值租金先喇.... 一係劈炮咪唔駛做又唔駛俾人鬧又唔駛交稅囉.
dark_ming_ 05:59 PM 07-08-19
作者: wing:
果D友橫蠻到極點....你公司請個實Q番來, 佢粗口爛舌又選擇性做野, 處處同公司同事過唔去, 但又出緊公司份糧喎.... 然後仲串串貢話 "有事唔好搵我".... 真係無賴都極.
因為有「上司」的存在。
真!DC 05:37 PM 07-08-19
有d人奴性重精神仲活喺帝制
唔明白政府係應該只係人民受權佢托管一個地方
由手機版發出
朝霧 海斗 06:00 PM 07-08-19
作者: 真!DC:
有d人奴性重精神仲活喺帝制
唔明白政府係應該只係人民受權佢托管一個地方
由手機版發出
社會契約論偽進仔同班藍絲佢地識條屁咩
wing 06:26 PM 07-08-19
社會契約論偽進仔同班藍絲佢地識條屁咩
因為佢地已經接受左帝制, 皇上同高官權貴 即係法律 果一套.
朝霧 海斗 05:59 PM 07-08-19
BTW 777笠左水? 發生咁多事都唔出黎?
個個膠官都失左影咁
傳緊11哥出任律政師司長,呢條友食相難睇到 
泛民專出賤人
LTKS 07:19 PM 07-08-19
BTW 777笠左水? 發生咁多事都唔出黎?
個個膠官都失左影咁
傳緊11哥出任律政師司長,呢條友食相難睇到 
泛民專出賤人
個波又去咗差佬度
高官就一直柄埋
我都想問肯回應5大訴求未?
果班友真係賤到無倫
亍 ◣ 08:46 PM 07-08-19
唔出黎仲好,方便集氣
J+1 10:38 AM 07-09-19
個切字真係禁字???

林鄭月娥:逃犯條例草案已壽終正寢

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...3-20190709.htm
由手機版發出
LTKS 10:45 AM 07-09-19
法律字眼對佢來講當然係禁字
仲想呃鬼佬Bill is dead
dark_ming_ 10:47 AM 07-09-19
作者: J+1:
林鄭月娥:逃犯條例草案已壽終正寢

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...3-20190709.htm[/size]
草案?已壽終正寢(已經完結)。
現在去到推行階段。

要這樣理解嗎?
鳳熾魂 10:51 AM 07-09-19
我覺得佢係唔想認輸之前碼頭 利東街佢都贏哂點會聽你班人講用撤回我咁打得點會輸俾你地
朝霧 海斗 11:10 AM 07-09-19
連登唔收貨,而家邊個出黎收貨應該會比人屌到上天花板
但一般市民我相信會收貨,今次難搞了

而家連登又話要將焦點放番普選
風火輪又黎,看到嗎
wing 11:11 AM 07-09-19
如果佢專登唔講 "撤回" 兩個字係想搞分化, 佢真係好醒.
鳳熾魂 11:41 AM 07-09-19

風火輪又黎,看到嗎
又未必 之前佢都用呢D偽術一樣要求佢撤
鈴蘭 01:41 PM 07-09-19

風火輪又黎,看到嗎
放番係普選先合理,基本上你唔將個議題擴張出去你會浪費左一般市民而家果度民氣
J+1 12:06 PM 07-09-19
我諗出得黎行嗰班聽唔佢親口講切係唔會收貨,更加唔駛講其他幾個要求
由手機版發出
chitkan 01:02 PM 07-09-19
「壽終正寢」左應該好難集氣
但死左咁多人, 比人拉左咁多個, 黎緊仲可預期會有大搜捕
先至最返去基本步

最唔順既係
班黨衛軍早兩日先打完人撩完人隻揪無制服無PASS乜例都犯哂,但都無人可以治倒佢
越黎越有持無恐,永遠都無做錯過
鈴蘭 01:40 PM 07-09-19
作者: chitkan:
「壽終正寢」左應該好難集氣
但死左咁多人, 比人拉左咁多個, 黎緊仲可預期會有大搜捕
先至最返去基本步

最唔順既係
班黨衛軍早兩日先打完人撩完人隻揪無制服無PASS乜例都犯哂,但都無人可以治倒佢
越黎越有持無恐,永遠都無做錯過
其實已經步入左鄭立幾年前講既警察國家階段
警權無限大
sugihara 09:25 AM 07-10-19
作者: 鈴蘭:
其實已經步入左鄭立幾年前講既警察國家階段
警權無限大
根本上面專登嘅
佢地應該係想撥行個火,唔俾班警察有機會良心發現
一嚟777靠警察先可以打橫嚟
二嚟警察有武裝,如果有一半企過嚟,唔好話反777台,連港獨都有機會成功
chitkan 08:28 PM 07-10-19

「任何對無線電視不恰當的打壓,均不會影響本台公正不偏、客觀持平的新聞報道原則」

今日最佳笑話?
袁木好誠實, 無線新聞公正不偏、客觀持平。
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71  ... 最後

返回主題版面