Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>「艦隊これくしょん -艦これ-」秋季活動[渾作戰]開始 VOL.3
rfdingo 02:34 PM 08-10-14
未用過支援...未知會唔會被標記
rfdingo 03:15 PM 08-10-14
E5
索461,下路i 點 可入王... (已試45x 會出公海)
rfdingo 03:58 PM 08-10-14
另外一提打e4/5時
可以改滿 大淀的防禦力
放去第2隊旗艦 吸經(裝反潛裝& 集火燈 就可以,反正都只是靶) XD
現在大淀 打醬油到21lv 了....
rfdingo 05:55 PM 08-10-14
e5斬殺期,被擊退/剩幾十血 十幾次.....
leotam3 06:02 PM 08-10-14
作者: rfdingo:
e5斬殺期,被擊退/剩幾十血 十幾次.....
有冇預正空打E-6/?
rfdingo 06:04 PM 08-10-14
作者: leotam3:
有冇預正空打E-6/?
留左 大鳳 同未改滿既 蒼龍改2.... 不過輕母好似無咁難...但我無咩輕母剩....
leotam3 06:16 PM 08-10-14
留左 大鳳 同未改滿既 蒼龍改2.... 不過輕母好似無咁難...但我無咩輕母剩....
而家準備打MI,
如果我戰剩3隻金剛型(75, 90, 97), 2隻長門型(86, 80), 2隻扶桑型(75, 75)
空母有4隻(赤城/加賀/飛龍/大鳳)80, 仲有蒼龍68, 五航戰(5X....)
輕空仲有千代姊妹(75)
司令部99

係唔係放棄E-6好D?
rfdingo 06:34 PM 08-10-14
作者: leotam3:
而家準備打MI,
如果我戰剩3隻金剛型(75, 90, 97), 2隻長門型(86, 80), 2隻扶桑型(75, 75)
空母有4隻(赤城/加賀/飛龍/大鳳)80, 仲有蒼龍68, 五航戰(5X....)
輕空仲有千代姊妹(75)
司令部99

係唔係放棄E-6好D?
司令部99嘛.........

其實睇資源
如果仲有大量,你呢幾隻

我會用以下陣容黎打E3~5

金剛型 2隻,用4隻入面最低個兩隻,50~70級左右(最理想改2)
或 航戰 (最好留長門型去e6...雖然可能唔夠力...)
*(我是用2隻高速戰艦 約75級, 慢速戰艦只是出備用60大和,基本上唔用都得)

CV 可以只出3隻 ,如果你留到2隻千歲去E6 (我AL出左之後先有人講.....)
就出 赤城/加賀/ + 2隻 正母(50以上就得,任意,最煩係計 裝 索敵同制空only)
*(我呢度最初出的正母 約60~70,最高是77飛龍改2...)

剛過E5.... 最尾放棄了 2號前排警戒陣,用4號戰鬥陣,日戰已經打剩王4血...

其實我懷疑...航空戰應該用3 輪型
打boss 先用4
不過無精神試
輕機恒 06:26 PM 08-10-14
E6真係好救命....一場大破返屋企消費高到喊
anyone 06:50 PM 08-10-14
E4上路好開心咁1次入boss 然後2次上お仕置き部屋
rfdingo 06:56 PM 08-10-14
作者: anyone:
E4上路好開心咁1次入boss 然後2次上お仕置き部屋
削血期試出4隻DD,決戰先轉番
CardGameDan 07:08 PM 08-10-14
削血期試出4隻DD,決戰先轉番
用抽筋丸仲方便
anyone 07:04 PM 08-10-14
決戰先裝ダメコン定一直都裝?
rfdingo 07:06 PM 08-10-14
你4隻DD&CL 裝2格反潛裝,理論上都唔駛點用應急XD
anyone 07:09 PM 08-10-14
殭屍丸無練過
CardGameDan 07:11 PM 08-10-14
殭屍丸無練過
我都係改完之後放置PLAY到而家
anyone 07:14 PM 08-10-14
作者: CardGameDan:
我都係改完之後放置PLAY到而家
有3隻最高果隻lv17
CardGameDan 07:21 PM 08-10-14
有3隻最高果隻lv17
未改都OK掛,反正只係電探放置架

話說今次E1,E2個索敵值系統惡評如潮,我個人覺得仲衰過羅盤娘
輕機恒 07:26 PM 08-10-14
E6真係唔係人打
A點金輕母同金戰會大破人
C點潛又會大破(包括大和型)
空母妻姬點又會大破
基本上唔洗打
anyone 07:31 PM 08-10-14
擺係1隊旗艦?
CardGameDan 07:38 PM 08-10-14
擺係1隊旗艦?
秘書艦
anyone 07:41 PM 08-10-14
試下4DD安定度先之後再秋丸

下路第2格就大破
CardGameDan 07:48 PM 08-10-14
試下4DD安定度先之後再秋丸

下路第2格就大破
暫時3戰2場S勝1場下路門神勸退,感覺良好,聽日再戰
rfdingo 08:41 PM 08-10-14
E6 ....輕母夜戰點??!?
現在我2次都沒進夜戰...
ACEH.....

CV 是大鳳 蒼龍...

*中了XD 潛後夜戰
輕機恒 10:03 PM 08-10-14
E6 ....輕母夜戰點??!?
現在我2次都沒進夜戰...
ACEH.....

CV 是大鳳 蒼龍...

*中了XD 潛後夜戰
聽講1雷巡2戰2輕母綁死走上路
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面